Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Hypotéka s bonusem umožňuje ušetřit 5 % z celkové výše úvěru

6.2.2013  |  Michal Bubák


Hypoteční banka uvádí od 4. února 2013 na trh novinku v produktovém portfoliu: Hypotéku s bonusem. Díky ní klienti za celou dobu splácení mohou ušetřit pět procent z celkové výše úvěru. Tuto část nesplacené jistiny úvěru totiž za klienty, kteří zůstanou u Hypoteční banky po celou dobu splácení hypotéky, uhradí banka.

Vedle nové hypotéky i nové webové stránky


Hypoteční banka změnila na počátku února vzhled svého webu, který by nyní měl být pro klienty i obchodní partnery ještě přehlednější a uživatelsky příjemnější. Při redesignu byl kladen důraz i na možnost prohlížení webových stránek v mobilních zařízeních.

Úhrada 5 % úvěru jako odměna za dlouholetou věrnost

Princip nové Hypotéky s bonusem spočívá v odměnách za věrnost, a to formou uhrazení části úvěru za klienta. První odměnu klient získá po dvanácti letech splácení a druhou při splatnosti úvěru. V obou případech uhradí Hypoteční banka formou mimořádné splátky část nesplacené jistiny úvěru za klienta. Navíc díky bonusu platí klient od začátku splácení nižší splátky. Celkem můžou klienti ušetřit pět procent z celé výše úvěru, což například u dvoumilionového hypotečního úvěru činí úsporu 100 tisíc korun.

Hypoteční banka se snaží být ve všech směrech atraktivní

„Jako jednička na hypotečním trhu pravidelně přinášíme jak produktové, tak i procesní inovace a v únoru letošního roku představujeme hned dvě najednou: Hypotéku s bonusem a nové webové stránky Hypoteční banky. Hlavním smyslem nové Hypotéky s bonusem je odměna klientům za jejich loajalitu při splácení hypotečního úvěru. Díky tomu, že je bonusová hypotéka podpořena ještě akční nabídkou výhodných úrokových sazeb a slevou z poplatku za zpracování hypotečního úvěru, jsem přesvědčen, že představujeme další klientsky velmi atraktivní produkt určený k financování bydlení,“ říká Jan Sadil, generální ředitel a předseda představenstva Hypoteční banky.

Banka nabízí časově omezené i dlouhodobé akce

Hypotéku s bonusem si mohou sjednat všichni zájemci o hypoteční úvěr. Zároveň s novou nabídkou platí akční nabídka Hypoteční banky snížené úrokové sazby až o 0,4 % při čerpání úvěru nad tři miliony korun. K tomuto akčnímu zvýhodnění mohou klienti s úvěrem ve výši 70 % zástavní hodnoty nemovitosti využít ještě dlouhodobé nabídky Hypoteční banky v podobě zvýhodnění poplatku za zpracování hypotečního úvěru, a tím náklady na pořízení vlastního bydlení ještě více ušetřit.

Webové stránky se přizpůsobovaly novým trendům

K produktové novince představila Hypoteční banka začátkem února také nové webové stránky.Ty prošly velmi výraznou inovací z pohledu designu, funkcionalit a přehlednosti. Hlavními důvody pro tvorbu nových webových stánek je jejich přizpůsobení novým trendům, především nástupu smartphonů a tabletů, a také zpřehlednění a zjednodušení webové prezentace banky. Nové webové stránky jsou připraveny v responzivním designu, což znamená, že z různých zařízení (počítač, tablet, smartphone) uvidí návštěvník webu stejný obsah, ale ve formě přizpůsobené pro dané zařízení.

„Náš online pravidelně získává ocenění odborné poroty i veřejnosti. V této oblasti je Hypoteční banka inovátorem bankovního trhu a představení nových webových stránek je reakcí na současné moderní technologie a nové trendy v oblasti online v bankovním sektoru,“ dodává Jan Sadil.



Pokud Vás zaujal produkt Hypotéka s bonusem od Hypoteční banky, tak vězte, že se stejnou kartou přichází i Era/Poštovní spořitelna. Opět odmění klienta za věrnost a uhradí 5 % z výše hypotéky za klienta. Tento bonus klient obdrží od Ery ve dvou mimořádných splátkách v průběhu doby splácení, pokud u banky zůstane po celou dobu splácení hypotéky.

„Klienti, kteří splácejí úvěr, oceňují, pokud jim banka poskytne finanční úlevu a odmění jejich věrnost, což tato nová služba umožňuje. Díky bonusu ušetří pět procent z celkové výše úvěru. Například u dvoumilionové hypotéky bude klientovi odpuštěno 100 000 korun. Bonus je navíc zohledněn již při výpočtu výše měsíční splátky. Splátka Era hypotéky s bonusem je tak vždy nižší než u klasické hypotéky, protože klient splácí jistinu sníženou o vypočítaný bonus,“ vysvětluje Olga Břízová, manažerka Úvěrů Ery a Poštovní spořitelny.
 
Podmínkou pro získání bonusu je minimální doba splácení úvěru 20 let. Povolená mimořádná splátka je maximálně 20 % ze zůstatku úvěru v době změny úrokové sazby. V případě, že klient nesplní podmínky pro získání bonusu, stává se z hypotéky standardní úvěr, žádných sankcí se nemusí obávat. Pokud je klientovi již poskytnuta první část bonusu a následně dojde k porušení podmínek, klient o již poskytnutou část bonusu nepřichází.

Hypotéka přes kopírák, ne náhodou

Obě výše zmíněné bonusové hypotéky jako by si z oka vypadly, a ne náhodou. Připomeňme, že prvním subjektem, který přišel s Hypotékou s bonusem, odměňující klienta za věrnost, byla v loňském roce ČSOB, vlastník Hypoteční banky.

O Hypotéce s bonusem od ČSOB se dočtete v článku:  ČSOB vrací úder refinancování - nabízí Hypotéku s bonusem

Více o propojení Hypoteční banky či Ery/Poštovní spořitelny s ČSOB čtěte v článku: Představujeme Vám ČSOB




    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz