Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Švýcarská skupina si pro oblast tuzemského finančního poradenství připravuje pořádný průvan

8.4.2013  |  Michal Bubák


Swiss Life - skupina chce vyvolat v oblasti tuzemského finančního poradenství pořádný průvan - Na snímku: české bankovkySwiss Life, jedna z předních evropských finančních skupin s aktivy v hodnotě více než 3 biliony korun, aktivně vstupuje na český trh. Skupina, která ve Švýcarsku působí již více než sto padesát let, se rozhodla v Česku proměnit svou dceřinou společnost AWD na své přímé zastoupení a expandovat na poradenském trhu ve správě privátních financí pod značkou Swiss Life Select. V České republice dosud spravuje finance pro 130 tisíc klientů prostřednictvím pobočkové sítě 17 poradenských center, kterou do konce roku nově rozšíří o další pobočky.

V regionu střední a východní Evropy očekává Swiss Life nárůst poptávky privátní klientely daný podle Swiss Life její dlouhodobě se zvyšující kupní silou. V České republice navíc, dle vyjádření finanční skupiny, neexistuje kvalitní privátní finanční poradenství, na které se Swiss Life Select specializuje. „Proměna ve Swiss Life Select znamená jak pro naše pracovníky, tak hlavně pro naše klienty přístup k lety prověřeným zkušenostem a k cennému švýcarskému know-how, které dosud na českém finančním trhu zcela chybí,“ říká Martin Valach, generální ředitel Swiss Life Select Česká republika.

Servis pro náročné klienty má být dostupnější a kvalitnější



Proměnu zaznamená i tuzemská pobočková síť. Ta bude rozšířena hned o nová poradenská centra v pečlivě vybraných regionech. „Český trh je přesycen lidmi, kteří si říkají finanční poradci, ale skutečného privátního poradenství se klientům nedostává,“ říká Martin Valach a dodává: „Swiss Life Select poskytuje nezávislé prémiové poradenství, které vyhoví jak většinové klientele, tak uspokojí i očekávání těch nejmovitějších.“

Interně se Swiss Life Select zaměří na lidské zdroje a jejich adekvátní ohodnocení



V době personální konsolidace na českém finančním trhu pak Swiss Life Select přichází i s růstovou strategií v oblasti lidských zdrojů. „Banky nyní propouští stovky zkušených odborníků. Řadu z těch, které dále zaměstnávají, pak neumí adekvátně odměnit. Swiss Life Select jim umožní nadstandardně ohodnocené profesní uplatnění a kariéru v nadnárodní společnosti,“ popisuje personální strategii Swiss Life Select v ČR Pavel Manhalter, výkonný ředitel Swiss Life Česká republika.

Nové portfolio služeb pro české zákazníky



Služby společnosti Swiss Life Select jsou založeny na principu „best select“, tedy nezávislého výběru nejvhodnějších řešení pro zákazníky. A proto v budoucnosti předpokládá Swiss Life Select rozšíření portfolia svých služeb pro české zákazníky a přenesení nejlepších produktů ze zahraničních divizí ze Švýcarska, Lucemburska a dalších zemí, kde Swiss Life působí. „Na produktové analýze od počátku roku úzce spolupracujeme se zahraničními kolegy a s uvedením nových produktů počítáme zejména pro privátní klientelu a korporátní zákazníky. Zejména pro movitou klientelu chceme přinést služby, za kterými nyní musí většinou vycestovat do Curychu či Londýna,“ dodává Pavel Manhalter.

Pár slov o skupině Swiss Life



Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící v oblasti správy privátních i korportáních financí, řízení rizik a zajištění penze. Klíčovými trhy skupiny jsou Švýcarsko, Francie a Německo. Swiss Life poskytuje svým privátním i korporátním klientům prostřednictvím vlastních poradců a obchodních partnerů komplexní finanční poradenství šité na míru. Poradenství společnosti Swiss Life Select je založené na principu „best select“, který klientům přináší nezávislý výběr nejvhodnějších z možných řešení.

Swiss Life Holding AG se sídlem v Curychu byl založen v roce 1857 jako Schweizerische Rentenanstalt. Akcie Swiss Life Holding AG jsou kótovány na burze SIX Swiss Exchange (SLHN). Skupina Swiss Life zaměstnává kolem 7 000 pracovníků a 4 600 profesionálních finančních poradců.




    



Žebříček s nejlepšími podílovými fondy podle odborníků - zde
Porovnání podílových fondů. Který je nejvýnosnější, jaké si účtují poplatky? - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce




všechny články
Dále v rubrice

Žebříček podílových fondů na Finparádě za měsíc duben

Obrázek: Pódium vítězů Podílový fond je soubor majetku (například akcií a dluhopisů), který je obhospodařován investiční společností. Jde o tzv. kolektivní způsob investování. Na Finparádě se zaměřujeme na podílové fondy z nabídky tuzemských pojišťoven a bank...

Přehled dluhopisů na Finparádě za měsíc duben

Obrázek: Ilustrace robo advisor Dluhopis, nebo také obligace či bond, je druh cenného papíru, který je pro investory jednou z možností zhodnocení peněz a pro vydavatele možností, jak si výhodně zajistit dlouhodobější zdroj financování. Na Finparádě se zaměřujeme na dluhopisy...

Zvyšte výnos, investujte

Investování začíná být pro mnoho Čechů populární. Úrokové sazby u běžných vkladových produktů se dále snižují, a tak se není čemu divit. Jaké jsou rady pro snížení rizika u investování?

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Obrázek: Laptop investování Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je vesměs smířená s tím, že v životě bude hledat jiné a daleko snáz dosažitelné hodnoty, než je soukromé vlastnictví bytu...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz