Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Penzijní společnosti ING a Aegon rozhodly o připsání zhodnocení účastníkům za rok 2012

17.5.2013  |  Michal Bubák


Penzijní společnosti ING a Aegon rozhodly o připsání zhodnocení účastníkům za rok 2012Dvě penzijní společnosti, které se vzdaly účasti v II. pilíři penzijní reformy a rozhodly se nabízet jen produkty III. pilíře reformovaného penzijního systému, už mají jasno, jak velké zhodnocení připíší ve prospěch svých účastníků za rok 2012. Klienti ING Penzijní společnosti mohou počítat se zhodnocením 1,75 %, klienti penzijní společnosti Aegon se zhodnocením 2,21 %.


ING Penzijní společnost přípíše svým účastníkům za rok 2012 zhodnocení 1,75 %



„Rok 2012 měl poměrně dramatický vývoj. Navzdory přetrvávajícímu nejistému ekonomickému vývoji a očekávání nové podoby českého penzijního systému se nám podařilo udržet stabilní pozici na trhu. Náš jediný akcionář se proto rozhodl připsat našim klientům i za rok 2012 solidní zhodnocení, a to ve výši 1,75 %,“ zhodnotil uplynulý rok Jiří Rusnok, předseda představenstva ING Penzijní společnosti.

ING Penzijní fond se v lednu a únoru potýkal s odlivem účastníků



Za rok 2012 vzrostl objem aktiv ve správě ING Penzijního fondu, a. s., o 39,6 milionu korun na 26,6 miliardy Kč. Prostředky účastníků mírně poklesly na 24,6 miliardy korun. Objem čistého zisku za rok 2012 v meziročním srovnání pak klesl o 13,5 %. Penzijní společnost to zdůvodňuje snížením výnosů z pevně úročených aktiv v důsledku rekordně nízkých úrokových sazeb a také vyššími náklady na poplatky a provize v důsledku velkého pohybu v odchodu stávajících účastníků a posléze přílivu nových účastníků v průběhu roku. V meziročním srovnání došlo k mírnému úbytku klientů o 0,71 %. ING Penzijní fond, a. s., zaznamenal odchod klientů především v úvodu roku zapříčiněný poslední možností přestupu k jiným penzijním fondům k 28. 2. 2012. Ani mohutný nárůst smluv ke konci roku celkový počet klientů zcela nevyrovnal.

„Výsledky jsou jasným indikátorem stability celé společnosti a hodnoty, kterou přináší klientům i akcionářům. Dalším důkazem správně nastavené strategie v oblasti investic i péči o klienty je také 2. příčka v soutěži Fincentrum Banka roku 2012 v kategorii penzijních fondů,“ uzavřel Jiří Rusnok.

Penzijní společnost

Aegon

připíše svým účastníkům za rok 2012 zhodnocení 2,21 %.



Rok 2012 hodnotí Aegon z pohledu ekonomických ukazatelů jako rok úspěšný. Zisk dosáhl historického maxima, téměř 113 milionů Kč. Jako hlavní faktory tohoto úspěchu společnost uvádí jednak vysoký výnos z finančního umístění, za druhé pak dobře řízené administrativní náklady. Hodnota vlastního kapitálu k 31. 12. 2012 činila 740,3 milionu Kč a to mimo jiné díky navýšení základního kapitálu a zvýšení hodnoty aktiv.

„Právě tyto skvělé výsledky umožnily připsat klientům fondu nejvyšší zhodnocení na trhu za rok 2012. Jsme rádi, že můžeme našim klientům opět oznámit pozitivní výsledek naší práce“ komentuje výšku výnosu Jiří Schneller, generální ředitel a předseda představenstva penzijní společnosti Aegon (dříve penzijního fondu Aegon).



    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce




všechny články
Dále v rubrice

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Produktové novinky bank v březnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Produktové novinky Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu března letošního roku oznámily Air Bank, banka CREDITAS, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz