Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Click Credit má ambice vnést do oblasti malých půjček transparentnost, bezpečnost a výhodnost

17.5.2013  |  Michal Bubák


Home Credit - Click Credit má ambice vnést do oblasti malých půjček transparentnost, bezpečnost a výhodnost - Na snímku: výřez z loga Home CreditSkupina Home Credit vstupuje na úvěrový trh s konceptem kreditových půjček, tedy nízkých půjček do výše pěti tisíc korun s krátkou splatností (do 30 dnů), které je možné sjednat zcela po internetu. Zakládá pro tento segment společnost Click Credit a aktuálně spouští pilotní fázi projektu, ve které se zaměří na vysokoškolské studenty. Projekt jako první testuje v České republice.

V porovnání s klasickými mikropůjčkami se chce odlišit především cenou – kredit od Click Creditu má být dle vyjádření skupiny Home Credit levnější o stovky procent. Tisíc korun na měsíc si zákazník půjčí za 33 Kč.

„Vstup do nového byznysu tohoto typu je jedním z řady kroků naplňujících naši představu o skupině Home Credit jako tvůrci moderního konceptu úvěrování. Naším cílem je přinášet inovace, nové obchodní nápady a technologická řešení a ty pak rozšiřovat do ostatních zemí,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Skupiny Home Credit Jiří Šmejc.

Home Credit chce zaplnit zející mezeru na trhu v oblasti malých půjček



Důvodem, proč se Skupina Home Credit rozhodla uvést Click Credit na trh, je dlouhodobá absence výhodných, bezpečných a transparentních produktů v kategorii malých půjček. „Prozatím jsou jedinými dostupnými zdroji na trhu kromě předražených mikropůjček kontokorenty nebo kreditní karty, které jsou ale nastaveny na vyšší částky a spojeny se složitější administrativou,“ doplňuje David Bystrzycki, generální ředitel Home Creditu.

Home Credit - Click Credit - podíl poplatku a kreditu na půjčce
Zdroj: Home Credit

Click Credit jako alternativa k předraženým mikropůjčkám



Prvním z projektů je právě Click Credit, který na českém trhu nabídne úplně nový produkt. „Zatím na našem trhu existovaly jen předražené mikropůjčky s úroky i 700 %. Chceme tento segment zkultivovat, zlevnit a ukázat, že se v něm dá postavit slušná nabídka. O nic takového se zatím v Česku nikdo nepokoušel,“ říká Kamil Salajka, ředitel společnosti Click Credit.

U Click Creditu si bude možné online půjčit jednorázově od 1 000 Kč do 5 000 Kč. Půjčka může pomoci třeba v době sezónních výprodejů, kdy ceny zboží klesají až o tři čtvrtiny, ale i v nenadálé situaci, jako je rozbitý mobilní telefon nebo pokuta v MHD.
 
Cena každé tisícikoruny je 33 Kč, například za půjčku ve výši 2 500 Kč tak klient zaplatí 83 Kč. Cena tak odpovídá jedné jízdence na tramvaj nebo jednomu pivu či kávě. „Dokud nesplatí jeden kredit, který si od nás vezme, žádný další nedostane. Klienti si tak nemohou půjčenou částku navyšovat, jako je tomu například u kontokorentů, kde si neomezeně můžete půjčit až do maximální výše, a pak můžete mít problém s náhlým splacením vysoké jednorázové částky,“ upozorňuje Salajka.

Možnost prodloužit splácení půjčky existuje



Za poplatek 30 Kč mohou klienti splácení svého kreditu prodloužit, avšak jen za předpokladu, že současně splatí alespoň 20 % dluhu. „Každým prodloužením si tak svůj vlastní kredit klient v podstatě umořuje,“ dodává Kamil Salajka. Systém je postaven na jednoduchosti a transparentnosti: podmínky se vejdou do jedné SMS zprávy.

Click Credit předpokládá uzavření až 10 tisíc smluv v prvním roce existence, v letech dalších by se měl počet pohybovat kolem 30 tisíc. V případě, že se koncept v České republice osvědčí, zváží společnost expanzi na další trhy.



    



Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz