Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Chystané změny bankovních poplatků o letních prázdninách

12.6.2013  |  Michal Bubák


Finparáda.cz - Chystané letní změny v bankovních poplatcích - Na snímku - desetikorunová mincePět bank již zveřejnilo změny ve svých sazebnících, které vstoupí v účinnost v průběhu letních prázdnin, popřípadě začátkem září. V následujícím přehledu se dozvíte, které služby vyjdou levněji, nebo za které si klienti již brzy připlatí.

Od 1. července v mBank některé operace přes telefon zdarma



Banka zruší poplatek za zřízení, změnu nebo zrušení trvalého platebního příkazu, povolení k inkasu nebo SIPO a příkazu k inkasu u osobního účtu mKONTO provedeného přes operátora mLinky. Do 30. 6. 2013 banka za každou z těchto služeb účtuje poplatek 20 Kč.

V oblasti SWIFT plateb banka snižuje minimální a maximální poplatek za realizaci zahraniční platby a platby v cizí měně v rámci ČR prostřednictvím operátora mLinky. Banka bude nově účtovat 0,5 % z částky převodu, minimálně 220 Kč, maximálně 840 Kč. Do 30. 6. 2013 banka účtuje za realizace těchto plateb prostřednictvím operátora mLinky poplatek 0,5 % z částky převodu, minimálně 390 Kč, maximálně 990 Kč.

Vedení ČSOB kont od 1. srpna zdraží, příchozí platby zdarma



Vedení ČSOB Konta vyjde měsíčně na 55 Kč (dříve 50 Kč s výpisy elektronicky, jinak 60 Kč), vedení ČSOB Aktivního konta na 95 Kč měsíčně (dříve 90 Kč s výpisy elektronicky, jinak 100 Kč), vedení Běžného účtu a ČSOB Osobního konta na 25 Kč (dříve 20 Kč s výpisy elektronicky jinak 30 Kč). Všechny tuzemské příchozí platby budou zdarma. Do 31. 7. 2013 si banka účtuje poplatek 6 Kč za každou.

Změny poplatků u kreditních karet



ČSOB zavádí do sazebníku poplatek za kreditní kartu MasterCard World ve výši 50 Kč měsíčně a poplatek za kreditní kartu MasterCard Platinum ve výši 350 Kč měsíčně.

Poplatek 500 Kč ročně za embosovanou kreditní kartu MasterCard Standard a poplatek 250 Kč ročně za neembosovanou kreditní kartu MasterCard se u obou karet změní na 20 Kč měsíčně. Poplatek 3 000 Kč ročně za kreditní kartu MasterCard Gold se změní na 350 Kč měsíčně.

Změny v sazebníku Ery / Poštovní spořitelny od 1. srpna 2013



U Osobního účtu a Eurokonta bude zvýšen poplatek za zpracování hotovosti připisované na účet zadané tiskopisem (dokladem) v pobočce České pošty na 20,-Kč z původních 12 Kč.
 
Dále Era / Poštovní spořitelna sloučí ceny za jednorázový příkaz se splatností tentýž den s jednorázovým a hromadným příkazem k úhradě zadaný tiskopisem na 25,- Kč (týká se jen Osobního účtu).

V oblasti elektronicky poskytovaných služeb bude zrušen poplatek za zrušení nebo změnu příkazu k úhradě prostřednictvím klientského poradce.

Bude zrušen poplatek za vydání druhé a další vkladové karty, vydání vkladové karty bude zdarma. Dále bude zrušen poplatek za změnu PIN ke kartě. Dotaz na zůstatek v bankomatu ČSOB ve Slovenské republice bude zpoplatněn stejně jako ostatní bankomaty v zahraničí částkou 9 Kč.

LBBW od srpna zdraží platby, výběry hotovosti a směnu peněz



LBBW Bank v oblasti osobních účtů zdraží od 1. srpna 2013 poplatek za příchozí platbu ze 2 Kč na 5 Kč, odchozí platbu v papírové formě ze 40 Kč na 70 Kč. Výběr hotovosti na přepážce zdraží z 55 Kč na 65 Kč.

Výměna českých korun za cizí měnu i výměna cizí měny za české koruny bude zpoplatněna ve výši 2 % z částky, minimálně 50 Kč. Do 31. 7. 2013 je výměna českých korun za cizí měnu zdarma a výměna cizí měny za české koruny je zpoplatněná ve výši 1 % z částky, minimálně 50 Kč, maximálně 3 000 Kč.

Banka zdražuje měsíční poplatek za vedení platební karty Maestro z 20 Kč na 40 Kč, platební karty MasterCard Standard z 50 Kč na 65 Kč a platební karty MasterCard Gold ze 300 Kč na 350 Kč.

GE Money Bank od září zdraží výběry kreditními kartami a kontokorent



GE Money Bank od 1. září 2013 zdraží výběry z vlastního bankomatu v ČR z 59 Kč na 89 Kč pro kreditní karty MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus, MoneyCard Gold, AVON, bene+, TESCO, MoneyCard, Electro World, Makro, OK Premium a ING a z 39 Kč na 89 Kč pro kreditní kartu VISA.

Poplatek za čerpání povoleného debetního zůstatku Flexikredit se zvýší z 19 Kč na 29 Kč u konta Genius Active, Genius Start, Genius Dual a Běžný účet Genius.



    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky spořicích účtů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz