Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Prověřili jsme nabídku získání úvěru pro začínající podnikatele

12.6.2014  |  Michal Mošnička
  


Začínající podnikatel jde do bankyV záplavě zpráv bankovních domů naši redakci zaujala zpráva o tom, že Sberbank nabízí financování začínajícím podnikatelům, a to i těm, kteří podnikají jen několik měsíců a nemají tedy účetní uzávěrku a samozřejmě ani daňové přiznání.  Vypravili jsme se tedy na jednu z poboček s tím, že jsme začínající firma s internetovým obchodem a potřebujeme úvěr. Jak jsme dopadli?



Musíte podnikat, záměr nebo vize nestačí



Hlavní podmínkou pro získání úvěru je již aktivní podnikání a s ohledem na to, že výše úvěru je přiznána jako průměr měsíčních kreditních obratů, musíte podnikat minimálně dva měsíce. Pokud máte za dané období účetní rozvahu, výsledovku, tak ji musíte doložit, pokud ne, dostanete k vyplnění předpřipravenou tabulku. V případě, že máte zaměstnance, musíte před čerpáním úvěru předložit bezdlužnost z Finančního úřadu a Správy sociálního zabezpečení, v případě, že zaměstnance nemáte, tak předkládáte bezdlužnost pouze z Finančního úřadu a v případě Správy sociálního zabezpečení postačí bance čestné prohlášení. Podmínkou čerpání úvěru je také jedna nepříjemnost a tou je podpis blankosměnky (bianco směnky), která slouží bance jako zajištění půjčky.

Jakou výši úvěru můžete získat?



Výši úvěru Vám banka spočítá jako průměr měsíčních kreditních obratů na běžném účtu, máte-li více účtů, počítají se všechny. Maximální výše úvěru, který jako začínající podnikatel můžete získat, je 100 tis. Kč, minimální výše 30 tis. Kč. Pokud však již máte roční historii, i když zatím bez účetní uzávěrky a daňového přiznání, můžete získat až 500 tis. Kč.

Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde

Jaké jsou úrokové a cenové podmínky?



Ve většině případů dostanete úvěr za vyhlašovanou sazbu 10,9 % p.a. Pokud však podnikáte v nějaké pro banku zajímavé profesi (např. daňový poradce, účetní, architekt, veterinář, stomatolog apod.), můžete získat zvýhodnění o 2 procentní body. Schválení a vedení úvěru je zdarma.

Vzhledem k tomu, že jsme na pobočce Sberbank na Vinohradské ulici jednali s bankéřkou, která měla ohledně financování podnikatelů a malých firem profesionální znalosti a přístup, věříme, že bychom daný úvěr opravdu získali.

Jaké máte Vy jako podnikatelé a majitelé malých firem zkušenosti s poskytnutím bankovního úvěru pro Vaše podnikání?

Vyjádřete se v diskusi.


      
  






všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz