Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...


KB Penzijní společnost

Důchodové spoření
Průměrné hodnocení uživatelů: 3,33
Počet hodnotitelů: 6

Zhodnoťte kvalitu produktu: 


Dobrovolné důchodové spoření (II. pilíř)

Díky II. pilíři můžete snížit své odvody na důchodové pojištění o 3 % z hrubé mzdy a spořit je na svůj individuální účet důchodového spoření u KB Penzijní společnosti. V některém z důchodových fondů můžete své prostředky lépe zhodnotit. II. pilíř je vhodný pro širokou skupinu zaměstnanců i fyzické osoby – podnikatele.

Nabídka důchodových fondů
Prostřednictvím důchodových fondů mohou spořit občané s KB Penzijní společností ve II. pilíři a volit různé investiční strategie. Každý z fondů se liší svým portfoliem, a tím i mírou rizika a potenciálního výnosu. Účastníkům II. pilíře u KB PS nebude ani letos ve všech důchodových fondech účtován poplatek za obhospodařování prostředků a úplata za zhodnocení majetku.

KB dynamický důchodový fond
Fond s možností dosáhnout nejvyšší zhodnocení v dlouhodobém horizontu. Portfolio s sebou přináší vyšší kolísavost hodnoty investice, kterou lze výrazně snížit její dlouhodobostí. Investoři u tohoto fondu požadují vysoké zhodnocení investice a jsou připraveni pochopit a přijmout rizika spojená s investováním na akciových a dluhopisových trzích a s možným kolísáním hodnoty investice.

KB vyvážený důchodový fond
Fond zajímavý pro investory, kteří chtějí dosáhnout zajímavé zhodnocení investice díky většímu podílu akciové složky, avšak díky zvýšené averzi k riziku využívají ke zmírnění rizika dluhopisovou část portfolia. Zároveň jsou připraveni pochopit a přijmout rizika spojená s investováním na akciových a dluhopisových trzích.

KB konzervativní důchodový fond
Fond vhodný pro investory, kteří preferují stabilitu své investice a mají vysokou averzi k investičnímu riziku. Zároveň jsou připraveni pochopit a přijmout rizika spojená s investováním na dluhopisových trzích.

KB důchodový fond státních dluhopisů
Fond vhodný pro investory, kteří upřednostňují stabilitu své investice a mají vysokou averzi k investičnímu riziku. Zároveň jsou připraveni pochopit a přijmou rizika spojená s investováním do státních dluhopisů a obdobných cenných papírů.

Nabídka strategií důchodového spoření
Strategie životního cyklu jsou takové strategie spoření, ve kterých dochází automaticky v portfoliu účastníka k přeskupování nástrojů finančního trhu (akcií, dluhopisů a nástrojů peněžního trhu) s blížícím se odchodem účastníka do důchodu, případně s blížícím se vznikem nároku na dávku.

K přesunu dochází tím způsobem, že se v portfoliu postupně snižuje podíl Dynamického fondu ve prospěch fondu Vyváženého a Konzervativního, který má ke konci spoření v portfoliu účastníka převahu.

Ve II. pilíři nabízí KB Penzijní společnost 3 strategie životního cyklu:


Rizikový profil/Věk

18 - 45 let

46 - 50 let 51 - 55 let více než 55 let

 Dynamický

 

 Růstová strategie životního cyklu

 Růstový

 Vyvážený

 Vyvážená strategie životního cyklu

 Konzervativní

 Konzervativní strategie životního cyklu





Možnost změnit zvolenou strategii
- I v roce 2014 lze u KBPS strategii měnit libovolně krát zdarma, v dalších letech pak podle aktuálního sazebníku jen 2 x ročně.
- Změny strategie spoření jsou možné „všemi směry“:
ze strategie životního cyklu na Individuální strategii a naopak,
z jedné strategie životního cyklu na jinou strategii životního cyklu.
- Před každou změnou strategie je potřeba vyplnit investiční dotazník. Účastník může odmítnout vyplnění dotazníku, toto odmítnutí je nutné podepsat. V tom případě doporučení penzijní společnosti bude konzervativní strategie.

Správa důchodových fondů
Úplata za obhospodařování majetku
0,3 % – KB důchodový fond státních dluhopisů
0,4 % – KB konzervativní důchodový fond
0,5 % – KB vyvážený důchodový fond
0,6 % – KB dynamický důchodový fond
Účastníkům, kteří uzavřou smlouvu o důchodovém spoření v roce 2014 nebude úplata za obhospodařování a za zhodnocení majetku v roce 2014 účtována.

Úplata za zhodnocení
0 % – KB důchodový fond státních dluhopisů
10 % – KB konzervativní důchodový fond
10 % – KB vyvážený důchodový fond
10 % – KB dynamický důchodový fond
Účastníkům, kteří uzavřou smlouvu o důchodovém spoření v roce 2014 nebude úplata za obhospodařování a za zhodnocení majetku v roce 2014 účtována.


   

Máte-li zájem o produkt, vyplňte formulář:

Jméno:*
Příjmení:*
Město:*
PSČ:*
Telefon:*
Email:*
Poznámka:










Odeslat



   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz