Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...


Raiffeisen penzijní společnost

Doplňkové penzijní spoření
Průměrné hodnocení uživatelů: 1,00
Počet hodnotitelů: 1

Zhodnoťte kvalitu produktu: 


Doplňkové penzijní spoření

III. pilíř představuje dobrovolné penzijní připojištění se státním příspěvkem, které se od ledna 2013 částečně změnilo a nazývá se doplňkové penzijní spoření.

Největší změnou proti minulosti a výhodou zároveň je posílení bezpečnosti úspor oddělením majetku správce a majetku střadatelů. Nově je tu i možnost nastavení vlastní spořící strategie – sami si můžete vybrat z několika fondů s rozdílnou výnosností. Volit můžete mezi konzervativním, chráněným a růstovým účastnickým fondem. To u penzijního připojištění není možné. Protože transformovaný fond investuje velice konzervativně, nedosahuje tak zajímavých výnosů jako některé účastnické fondy. Kdo ale preferuje jistotu malého kolísání výnosu, může investovat do chráněného účastnického fondu, kde o garanci návratnosti vkladů přijít nemusíte. Tento fond usiluje minimálně o zachování vloženého kapitálu, resp. zachování určitého výsledku investic dosaženého v minulosti ve stanovených pětiletých periodách. Zároveň bude "zaklikávat" každá 2%, o která se podaří zvýšit hodnotu penzijní jednotky a v takovém případě začne nové pětileté leté období.

Zvýšení státního příspěvku o více než 50 % je dále doplněno vyššími daňovými odpočty pro příspěvek zaměstnavatele. Odbytné dává možnost reagovat na neočekávané situace formou předčasného ukončení smlouvy a výběru úspor včetně výnosů.

• Na doplňkové penzijní připojištění vám může i nadále přispívat zaměstnavatel.
• Podobně jako u důchodového spoření máte i s doplňkovým penzijním spořením možnost měnit spořicí strategii a tak dosahovat optimálního poměru mezi výnosem a jistotou podle vašeho přání. Kromě toho smíte měnit výši měsíčního vkladu podle svých aktuálních možností nebo dočasně pozastavit placení příspěvků.
• Peníze na vašem penzijním účtu jsou po celou dobu spoření předmětem dědictví. Ve smlouvě si také můžete určit tzv. obmyšlenou osobu, které jsou vaše úspory vyplaceny v případě úmrtí přímo bez dědického řízení.
• Nyní nabízíme správu účastnických fondů zdarma. Jednou ročně je možné změnit zdarma strategii spoření.
• Nad činností penzijní společnosti vykonává dohled Česká národní banka, Ministerstvo financí České republiky a depozitář, který je externím subjektem. Pro ještě vyšší zabezpečení mají penzijní společnosti oddělený vlastní majetek od majetku jejich klientů.

Spořicí strategie
Při uzavírání smlouvy o doplňkovém penzijním spoření máte možnost výběru, v jakém typu fondu se budou zhodnocovat vaše peníze. Můžete si zvolit také kombinaci různých fondů. Tento způsob uložení vašich finančních prostředků se nazývá spořicí strategie.

Nabízíme vám tyto strategie spoření:
- Konzervativní
- Vyvážená
- Dynamická

Účastnické fondy
Povinný konzervativní účastnický fond
Účastnický fond investuje shromážděné peněžní prostředky primárně do dluhopisů, jejichž emitentem je Česká republika nebo Česká národní banka. Sekundárně mohou být peněžní prostředky umísťovány do dluhopisů emitovaných členským státem Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD), centrální bankou takového státu, renomovanou mezinárodní institucí nebo jiným subjektem (např. korporací), jejichž kreditní kvalita (rating) patří mezi 5 nejlepších ratingových kategorií dlouhodobých závazků a je vydán uznanou ratingovou agenturou. Typickým účastníkem účastnického fondu je konzervativní investor, který preferuje nízkou míru rizika a tomu odpovídající úroveň a stabilitu výnosu, přičemž záměrem účastníka je především zachovat reálnou hodnotu svých prostředků.

Chráněný účastnický fond
Účastnický fond investuje shromážděné peněžní prostředky primárně do dluhopisů, akcií a ostatních investičních nástrojů včetně cenných papírů vydávaných fondy kolektivního investování. Typickým účastníkem účastnického fondu je investor, který preferuje relativně nízkou míru rizika a tomu odpovídající úroveň a stabilitu výnosu, přičemž záměrem účastníka je především zachovat reálnou hodnotu svých prostředků a ochránit je před znehodnocením inflací. Účastnický fond je vhodný pro účastníky se základními znalostmi principů a nástrojů kapitálového trhu.

Růstový účastnický fond
Účastnický fond investuje shromážděné peněžní prostředky primárně do akcií a jim obdobných investičních nástrojů, včetně cenných papírů vydávaných fondy kolektivního investování. Typickým účastníkem účastnického fondu je investor s dynamickou investiční strategií, jehož záměrem je v dlouhodobém investičním horizontu dosáhnout vyššího zhodnocení svého portfolia, přičemž účastník si je vědom všech rizik, která s touto strategií souvisejí, a nemá k nim výrazně negativní postoj. Účastnický fond je vhodný pro účastníky se základními znalostmi principů a nástrojů kapitálového trhu, kteří již mají alespoň základní zkušenost s investováním na finančním trhu.

Správa účastnických fondů
Úplata za obhospodařování majetku
0,4 % max. / 0% aktuální – Povinný konzervativní účastnický fond
0,8 % max. / 0% aktuální – Chráněný účastnický fond
0,8 % max. / 0% aktuální – Růstový účastnický fond

Úplata za zhodnocení
10% – Povinný konzervativní účastnický fond
10 % – Chráněný účastnický fond
10 % – Růstový účastnický fond


   

Máte-li zájem o produkt, vyplňte formulář:

Jméno:*
Příjmení:*
Město:*
PSČ:*
Telefon:*
Email:*
Poznámka:










Odeslat



   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz