Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

ERA Poštovní spořitelna zjednoduší produkty pro firmy a také celý sazebník

26.8.2011  |  Zdeněk Bubák


Era zjednodušuje nabídku účtů pro podnikatele, firmy a další organizace. Tento trend započala v červnu loňského roku zavedením Era účtu k podnikání. Nové změny budou platné od 24. října 2011.

Jednodušší produkty pro podnikatele, firmy a další organizace
Nově budou v  nabídce běžných účtů pro podnikatele a organizace tři typy účtů:

•    Era účet k podnikání – bude určen fyzickým osobám - podnikatelům
•    Era účet pro právnické osoby – bude pro všechny právnické osoby, bytová družstva, společenství vlastníků jednotek a municipality
•    Era účet pro neziskovky – bude pro všechny nadace a nadační fondy, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církve a náboženské společnosti a příspěvkové organizace.

Era slibuje, že nové účty budou oproti původním jednodušší, přehlednější a upravené přímo na míru klientským potřebám.  „V době rychle se měnících podmínek na trhu je srozumitelnost a snadné ovládání účtu pro klienta nutností.  Spolu s výhodami, které novinky v podnikatelských účtech přinášejí, jde o ideální kombinaci pro co nejjednodušší řízení firemních financí,“ popisuje Lenka Machovcová, manažerka segmentu SME Poštovní spořitelny.

Každý z účtů by měl klientům nabídnout další výhody, jako např. bezplatné vedení Era osobního účtu k Era účtu k podnikání nebo vedení účtu pro neziskové organizace zdarma. Právnické osoby mohou využívat výhodu 10 platebních příkazů prostřednictvím internetového bankovnictví měsíčně zdarma, nebo bezplatné vedení eurového účtu.

Všechny nové účty jsou samozřejmě dostupné přes internetové bankovnictví za výhodné ceny, umožňují vkládat hotovost platební kartou na poštách či vybírat hotovost v supermarketech zdarma. Všem klientům rovněž nabízejí slevy na nákup pohonných hmot u čerpacích stanic ČeproEuroOil. Zároveň dochází k zjednodušení sazebníku poplatků, ve kterém se klienti budou moci rychleji a snáze orientovat. Měli by pohodlněji zjistit ceny za služby, které nejvíce využívají.

Nové účty začne Era poskytovat od 24. října 2011. Stávající klienti budou na nové účty automaticky převedeni.

Nový zjednodušený sazebník
Ve stejném termínu, tj. 24. října 2011 představí ERA Poštovní spořitelna nový zjednodušený sazebník.

Poštovní spořitelna, jejíž představitelé tvrdí, že její sazebník je hodnocen jako jeden z nejvíce přívětivých na trhu,
jde cestou dalšího zjednodušování, a tento dokument vystaví dalšímu zestručnění a maximální přehlednosti. „Každý tak obratem zjistí, kolik za co zaplatí,“ říká Aleš Pospíšil, ředitel Řízení segmentů Poštovní spořitelny.

„Era nabízí ucelené spektrum bankovních produktů. S ohledem na množství služeb, které k nim poskytujeme, bylo velice obtížné zúžit sazebník z několika stránek pouze na jednu ke každému produktu, což se v drtivě většině oddílů podařilo,“ komentuje změny Aleš Pospíšil, ředitel Řízení segmentů Poštovní spořitelny.

Podle průzkumu PS hodnotí respondenti stávající sazebník ve srovnání s konkurencí jako zdaleka nejlepší, hlavně z hlediska přehlednosti a srozumitelnosti. Celých 84 % dotázaných považuje současné nastavení rozdělení poplatků v sazebníku Poštovní spořitelny za dostatečně smysluplné pro orientaci. „Proto se toto členění objevuje i v novém sazebníku. Zaznamenali jsme ale připomínky k textaci některých položek, které považují dotazovaní za méně srozumitelnou. Vycházíme jim vstříc a pro většinu z nich jsme použili české výrazy,“ doplňuje Aleš Pospíšil.




    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz