Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Komerční banka vylepšuje Profi úvěr a nabízí i další alternativy financování podnikatelů

22.9.2011  |  Zdeněk Bubák


Komerční banka vylepšuje svůj Profi úvěr, určený pro podnikatele a malé firmy. Jeho cílem při uvedení na trh v roce 2003 bylo, aby byl jednoduchý a rychlý. Od roku 2007 je poskytován ve variantě bez nutnosti posuzování finančních výkazů a od roku 2008 je nabízen i Profi úvěr FIX s pevnou úrokovou sazbou, anuitním splácením a pojištěním proti neschopnosti splácet. Od července letošního roku přišla Komerční banka s dalšími vylepšeními.

Nyní jsou parametry Profi úvěru ve srovnání s minulostí následující:

včera dnes
Maximální výše Profi úvěr 8 mil. Kč 10 mil. Kč
Maximální výše Profi úvěr FIX 2 mil. Kč 10 mil. Kč
Maximální splatnost 5 let 10 let
Maximální výše úvěru bez výkazů 1 mil. Kč 2 mil. Kč

Úvěr bez posouzení finančních výkazů je poskytován stávajícím aktivním klientům Komerční banky (minimální doba historie klienta v bance je půl roku a délka podnikání delší než jeden rok). Postupně splácený úvěr může být poskytnut do výše 2 mil. Kč se splatností do 1 roku (do výše 1 mil. Kč se splatností do 3 let), revolvingový úvěr do výše 1 mil. kč. Zajištění je realizováno pouze avalovanou blankosměnkou.

Banka nabízí 3 nové typy Profi úvěru

Profi hypotéka - na nákup, výstavbu, rekonstrukci nemovitosti pro podnikání, tj. provozovny, skladu apod., do 10 mil. Kč, se splatností až 10 let, zajištěná pouze financovanou nemovitostí

M-Profi úvěr - na financování investic i provozu, zajištěný pouze M-zárukou od ČMZRB, do 5 mil. Kč se splatností do 7 let

Profi úvěr Medicum - na financování investic i provozu lékařské ordinace, do 10 mil. kč se splatností až 7 let, zajištěný blankosměnkou, případně pohledávkami za zdravotními pojišťovnami apod.

Další formy financování

Profi Leasing - je poskytován společně se Société Générale Equipment Finance - pokud je výhodnější leasing než klasický úvěr, je jeho využití doporučeno kllientovi ze strany specializovaného bankovního poradce, kterého najde na každé pobočce Komerční banky. Leasing je nejvhodnější pro pořízení strojů, zařízení, techniky v sektoru zemědělství, zdravotnictví, stavebnictví a výroby. Akontace činí min. 20% z pořizovací ceny nakupovaného zařízení bez DPH. Délka trvání leasingu je od 3 do 5 let.
Výhody:
- bez zajištění
- předmět leasingu nevstupuje do rozvahy
- leasingová splátka je nákladem
- zvýhodněné pojištění předmětu úvěru

Profi Faktoring - je poskytován společně s KB Factoringem - peníze za vystavené faktury získá klient hned po jejich vydání, může být takto financováno až 80% nominální hodnoty pohledávek se splatností do 90 dnů ve výši 2 až 10 mil. Kč (jde o tzv. regresní typ faktoringu, kdy při neuhrazení ze strany odběratele nastupuje s hrazením dodavatel, tj. klient)

Program Podnikatelský servis

Jde o program při kterém se banka snaží řešit potřeby podnikatele komplexně. Banka také pomůže neklientovi při převodu jeho účtů od jiné banky.




    



Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vlastní bydlení je u nás pro mladé nedostupné, stát by se mohl inspirovat u sousedů

Obrázek: Dům a klíče Dostupnost vlastního bydlení se v Česku každým rokem zhoršuje. V rámci Evropy patříme k zemím, kde z průměrného platu musí lidé na nový byt šetřit nejdéle. Tristní stav dopadá na všechny, mnohem větší problémy to ale působí čerstvým absolventům nebo mladým rodinám s dětmi...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz