Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Klienti České spořitelny utratili přes Platbu 24 v e-shopech 100 milionů korun

2.11.2011  |  Zdeněk Bubák


Během prvního roku fungování on-line služby PLATBA 24 uskutečnili klienti České spořitelny jejím prostřednictvím transakce v objemu více než 100 mil. Kč. PLATBA 24 se tak zařadila mezi nejoblíbenější metody placení v českých e-shopech, když ji využilo již na 60 000 zákazníků.

„Jsme rádi, že se nám během prvního roku fungování služby podařilo pro spolupráci získat prestižní české  e-shopy. Naší strategií není spolupracovat se všemi, ale pouze s těmi, pro které je na internetu prodej kvalitního zboží a profesionální jednání se zákazníkem na prvním místě,“ uvedl David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví České spořitelny.

PLATBA 24, která umožňuje všem uživatelům internetového bankovnictví SERVIS 24 jednoduchý způsob placení zboží při nákupu v internetových obchodech, je oblíbená především u mladé a střední generace mezi 20 – 45 lety. Stále častěji však tuto službu využívají i lidé na 50 let a nejstarší klientka letos oslavila dokonce 91. narozeniny.  Klienti České spořitelny nejčastěji s PLATBOU 24 platí desetitisíce za větší domácí spotřebiče jako například ledničky či televize, výjimkou ale nejsou ani drobné poplatky v řádu korun například organizátorům aukcí.

Platbu 24 můžete využít ve více než 30 českých e-shopech

Česká spořitelna během prvního roku provozování služby rozšířila počet obchodníků, u kterých je možné tímto způsobem platit. V současné době tak mohou klienti České spořitelny využít PLATBU 24 ve více než 30 českých e-shopech. K těm vůbec prvním patřila Kasa.cz, ke které se později přidaly Datart, Bontonland, Aukro, Ticketpro, Obchodni-dum.cz, Makro či Sconto nábytek. Mezi internetové obchody přijímající PLATBU 24 se nově zařadily i sázková společnost Fortuna, pojišťovna Kooperativa či Česká podnikatelská pojišťovna.

Použití služby PLATBA 24 je jednoduché. U internetových obchodů, které ji svým zákazníkům nabízejí, se jako jedna z možností úhrady objeví nabídka „On-line platba Česká spořitelna". Její potvrzení přesměruje klienta přímo do internetového bankovnictví SERVIS 24 a po zadání přihlašovacího jména a hesla nabídne vyplněný platební příkaz pro úhradu daného nákupu. Klient jej pouze potvrdí a odešle. Možnost platby rozpoznají klienti podle zobrazené ikonky:


Přímé bankovnictví České spořitelny využívá přibližně 1,4 milionu klientů, z toho 1,2 milionu klientů využívá internetové bankovnictví SERVIS 24.

Přehled internetových obchodů, ve kterých mohou klienti České spořitelny službu PLATBA 24 využít, spolu s dalšími informacemi o službě, jsou k dispozici na stránkách www.platba24.cz.

Porovnejte si přímé bankovnictví na Finparádě:

Finparáda / Bankovní účty / Přímé bankovnictví



    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz