Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Smartbanking od Citibank

14.11.2011  |  Zdeněk Bubák


V naší sérii článků jsme Vám již představili smartbanking od následujících bank: UniCredit Bank, Fio banka, mBank a Equa bank. Z bank, které nabízejí aplikaci pro chytrý telefon, tzv. smartbanking, už nám tedy zbývá jen Citibank. Té se budeme věnovat v tomto článku. Další banky, které ohlásily spuštění smartbankingu pomocí aplikace v telefonu jsou ČSOB a ERA / Poštovní spořitelna (leden 2012) a nově i GE Money Bank (prosinec 2011). Banky, u nichž se ke svému účtu můžete dostat jen přes internetovou aplikaci upravenou pro chytré mobilní telefony, tj. aniž byste stahovali aplikaci do mobilu, jsou ZUNO a GE Money bank.

Prostřednictvím smartbankingu se dostanete k informacím o Vašich financích kdekoliv, u většiny bank můžete provádět i aktivní operace. V chytrém telefonu tedy můžete prohlížet přehledy zůstatků a historii transakcí, zadávat tuzemské, výjimečně i zahraniční platební příkazy, přečíst si zprávy od banky, měnit nastavení, najít nejbližší pobočku apod.

Co umí a jak vypadá smartbanking od Citibank?

Smartbanking od Citibank se nazývá Citi Mobile. Umožňuje sledovat pohyby na běžném účtu, provádět platby, založit termínovaný vklad, získat informace o aktuálních směnných kurzech či zjistit, kde se nachází nejbližší bankomat nebo pobočka. Další zajímavou službou je tzv. Citi Lokátor, který nabízí přehled aktuálních míst, v nichž mohou klienti při platbě Citi kreditní kartou získat slevy v rámci programu Citi Club. 

Přístup ke svému bankovnímu účtu budou mít klienti po přihlášení pomocí SMS klíče doručeného na jejich mobilní telefon, či pomocí tradičního osobního klíče. Po úspěšném přihlášení do aplikace Citi Mobile je možné převádět peníze mezi vlastními účty v rámci Citibank, stejně jako na jiné účty v rámci Citibank a také na účty jiných bank v ČR. Prostřednictvím mobilního bankovnictví mohou klienti Citibank spravovat své běžné, kartové i investiční účty a mohou získat také přehled o svých stávajících úvěrech.

Klient si může zvolit, zda do bankovnictví vstoupí přes internetový prohlížeč ve svém mobilním telefonu, nebo zda si aplikaci Citi Mobile bezplatně stáhne přímo do svého chytrého telefonu. Platforma funguje na bázi aktuálně nejnovějších a nejúčinnějších bezpečnostních standardů zaměřených na ochranu důvěrných informací při práci online. Všechny informace jsou zakódovány a přenášeny prostřednictvím SSL protokolu. Klient je navíc po pěti minutách nečinnosti z aplikace automaticky odhlášen.

Aplikace Citi Mobile pro iPhone a Android telefony je ke stažení v Apple Store resp. Android Market, pro ostatní operační systémy bude k dispozici přímo na webu Citibank www.citibank.cz. Pro všechny klienty Citibank je služba Citi Mobile poskytována zdarma.

Náhled na jednotlivé obrazovky aplikace

První se Vám objeví domovská obrazovka bez logování do mobilního bankovnictví (tzv. prelogin) a po volbě Přihlásit se dostanete na stránku pro přihlášení - tzv. Login.

Po přihlášení uvidíte nový tvar domovské stránky (tzv. post login). Dále uvádíme stránku se souhrnem účtů klienta a jejich zůstatků, která se objeví po volbě Účty.

Detail účtů klienta obsahuje přehled transakcí. V Mobilním bankovnictví si můžete prohlížet i aktuální směnné kurzy, a to volbou Kurzy.

Vidíte nejen zůstatky běžných účtů, ale i stav portfolia investic včetně transakční historie. Na další obrazovce je znázorněn způsob vyhledávání nejbližších bankomatů, poboček a Citigold center.

Pomocí Citi mobile Lokátoru si vyhledáte partnery (obchody) nabízející slevy a výhody k Citi kreditní kartě. Definujete vzdálenost, do které chcete hledat, a výsledek se Vám zobrazí na mapě (viz druhý obrázek).

Na další obrazovce vidíte, jak vypadá převod mezi vlastními účty. Vedle je znázorněn převod peněz na termínovaný vklad (otevření termínovaného vkladu).

Naleznete zde i kontakt na CitiPhone a CitiGold (přímé volání) a podrobné informace o produktech Citi (v dohledné době hodlá banka umožnit zažádat o produkty online přes MB).

Podrobné informace o Citi Mobile, včetně manuálu a častých otázek, se nacházejí na další obrazovce. Nakonec uvádíme obrazovku s informacemi o kreditní kartě.


Výhodou smartbankingu od Citibank je podpora širokého spektra smartphonů (nejen tedy telefonů iPhone a případně i telefonů s Androidem), lokátor slev, možnost provádět aktivní operace, přehled a popis produktů banky.

Další články na téma Smartbanking:

Equa bank smartbanking

Podívejte se na bankovnictví pro chytré mobily od mBank

Smartbanking od Fio banky

Jak vypadá bankovnictví v chytrém mobilu u UniCredit
Bank?

Smartphony dobývají naše banky - další je mBank

UniCredit je další v řadě s bankovnictvím pro chytré telefony

Jaké bude nové mobilní bankovnictví od Citibank?

Porovnejte si přímé bankovnictví na Finparádě:

Finparáda / Bankovní účty / Přímé bankovnictví



    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Air Bank dále rozšíří exkluzivní výhody pro společné klienty s O2

Obrázek: Výhody Unity Air Bank Unity navazuje na úspěšnou spolupráci Air Bank a O2, která od loňského roku přináší jejich společným zákazníkům 300 Kč měsíčně za používání služeb obou firem. Se vznikem Unity získají společní klienti...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz