Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Nové výhody pro mladé od Ery

19.1.2012  |  Zdeněk Bubák


Celých 29 % mladých lidí si zřizuje svůj první osobní účet těsně po dosažení plnoletosti. Chtějí se totiž vymanit z finanční závislosti na rodičích a samostatně hospodařit s vlastním výdělkem. Era jim nyní tento krok ještě více usnadňuje – od 1. února 2012 zlevňuje poplatek za vedení účtu ze současných 8 korun na nulu a navíc ponechává stávající výhody, mezi které patří dva výběry z bankomatů Poštovní spořitelny nebo ČSOB bez poplatku. Toto zvýhodnění se vztahuje na všechny klienty do 26 let, bez ohledu na to, zda se jedná o studenty, pracující či například matky na mateřské dovolené.

Dnešní generace mladých pracujících si podle průzkumu Poštovní spořitelny uvědomuje hodnotu peněz a snaží se o finanční nezávislost ze zcela praktických důvodů. Chtějí být materiálně zajištění a navzdory všeobecnému názoru o jejich nezodpovědnosti patří mezi nejčastější přání najít a udržet si dobrou práci, která jim pomůže ke koupi vlastního auta a bytu. 24 % mladých lidí se tak v budoucnu chystá využít hypoteční úvěr a skoro třetina uvažuje o založení spořicího účtu a penzijního spoření. První krokem je ale zřízení osobního účtu.

„Mladí se snaží peníze spíše šetřit. Pokud se účastní akcí, vyhledávají ty, kde neplatí za vstup, sledují slevové akce apod. Reagujeme tedy na jejich potřeby a nabízíme maximálně úsporný, ale zároveň funkční bankovní účet,“ popisuje Libor Svoboda, manažer pro Produkty a služby Poštovní spořitelny. Polovině mladých Čechů při výběru prvního bankovního účtu pomáhají rodiče. Většina z nich má pak hlavní účet u jedné banky a nechystá se ho změnit. Při práci s ním se pak soustředí výhradně na základní úkony. „Nejčastěji naši mladí klienti využívají internetové bankovnictví a platební kartu,“ dodává Libor Svoboda.

Z průzkumu dále vyplývá, že ideální účet by měl podle mladých lidí nabízet levnější poplatky za vedení účtu, internetové bankovnictví, výběry z bankomatu zdarma a velké množství benefitů ve formě slev na nákup zboží a služeb. Právě takovým požadavkům by měl Era osobní účet vyhovovat. „Naši zákazníci mají neomezený přístup k účtu, příchozí tuzemské platby a elektronický výpis z účtu zdarma, odchozí elektronické platby za korunu a od února nově navíc již zmíněné bezplatné vedení,“ říká Libor Svoboda.

Pro současnou mladou generaci je práce s mobilními telefony, počítači a tablety naprosto přirozenou a běžnou součástí života. ERA s příchodem nového roku spustila společně s ČSOB aplikaci Era smartbanking, tedy internetové bankovnictví pro obsluhu financí právě přes chytré telefony a tablety. Aplikace je dostupná pro systém iOS (iPhone, iPad) a Android (THC, Samsung…). Služba i její stažení z App Storu a Android Marketu jsou zdarma jak pro klienty ERY a ČSOB, tak pro zákazníky jiných bank.  

S instalací a následným ovládáním smartbankingu se mohou uživatelé seznámit také pomocí instruktážního videa na stránkách Poštovní spořitelny zde.

Porovnejte si náklady na vedení účtu na Finparádě:

Finparáda / Bankovní účty / Osobní účty







    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Air Bank dále rozšíří exkluzivní výhody pro společné klienty s O2

Obrázek: Výhody Unity Air Bank Unity navazuje na úspěšnou spolupráci Air Bank a O2, která od loňského roku přináší jejich společným zákazníkům 300 Kč měsíčně za používání služeb obou firem. Se vznikem Unity získají společní klienti...

Srovnání podnikatelských účtů od Raiffeisenbank. Co nového nabízí EXKLUZIVNÍ účet?

Obrázek: Banner Raiffeisenbank Raiffeisenbank obměnil svoji nabídku podnikatelských účtů. Nově přichází s EXKLUZIVNÍM účtem, který vytvořila na základě zpětné vazby klientů a který poskytuje ojedinělé možnosti současně v jedné službě. Účet cílí především na malé firmy, ale svými benefity je vhodný pro...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz