Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Objem hypoték České spořitelny loni meziročně vzrostl o 90 procent

26.1.2012  |  Zdeněk Bubák


Novou hypotéku si v loňském roce u České spořitelny pořídilo téměř 20 000 klientů, což je o téměř 80 % více než v roce 2010. Také celkový objem nově poskytnutých hypoték byl v meziročním srovnání vyšší. V roce 2011 klienti uzavřeli hypotéky v objemu převyšujícím 30 mld. Kč., což v meziročním srovnání znamená nárůst o rekordních 90 %. Česká spořitelna tak významně zvýšila svůj podíl na hypotečním trhu.

Od prosince 2011 si navíc klienti mohou sjednat hypoteční úvěr s proměnnou úrokovou sazbou. Ta je odvozena od jednoměsíční úrokové sazby na mezibankovním trhu 1M PRIBOR plus pevné odchylky banky. V současné době se proměnná úroková sazba pohybuje na úrovni kolem 2,5 %.

„Hypoteční trh v roce 2011 velmi výrazně ožil. K značnému zájmu o hypotéky v tomto období přispěly především nižší ceny nemovitostí a jejich kombinace s nízkými úrokovými sazbami,“ uvedla Veronika Jančová, ředitelka úseku řízení retailových produktů a procesů České spořitelny. „Co se týká letošního roku, očekáváme, že objemy nově schválených úvěrů by v porovnání s nadprůměrně úspěšným rokem 2011 mohly mírně klesnout, výhodné podmínky pro získání hypoték však budou trvat,“ dodala Veronika Jančová.

Nové privátní hypotéky – porovnání let 2010 a 2011

Rok 2010 2011 Meziroční změna
Celkový objem v mld. Kč 16 30,4 90 %
Celkový objem v ks 11 143 19 880 78 %
Zdroj: Česká spořitelna

Česká spořitelna hypotéku dlouhodobě poskytuje bez poplatku za vyřízení a je možné ji čerpat až do 100 % hodnoty nemovitosti. Ocenění bytu je možné provést on-line přímo na pobočce zdarma, během splácení lze změnit výši splátek, přerušit či odložit splácení. Lze též vkládat mimořádné splátky ve výši 20 % částky úvěru po každých 12 pravidelných splátkách. Při výstavbě je možné čerpat úvěr bez faktur. Klienti mohou využít úrokové zvýhodnění 0,3 % pro tří, čtyř a pětiletou fixaci a slevu 0,5 % za splácení z aktivního Osobního účtu České spořitelny.

Porovnejte si hypotéky na Finparádě:

Finparáda / Půjčky / Hypotéky




    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz