Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Equa bank se naplno pouští do hypoték

1.2.2012  |  Zdeněk Bubák


Equa bank se jako první z nových bank, které v Česku vznikly v loňském roce, pouští do nabídky refinancování hypoték. Jejím cílem je v horizontu 3 let získávat na českém trhu ročně 5 % z nově poskytovaných hypoték.  

Nabídka Equa bank bude zajímavá hlavně pro ty, kterým končí v nejbližších měsících fixace úroků u stávající hypotéky. „Podle našich odhadů končí úroková fixace v Česku každý rok přibližně 180 tisícům klientů. Nejčastěji lidé fixují úroky na pět let a na druhém místě je pak tříletá fixace,“ vysvětluje Ondřej Hák, ředitel oddělení hypoték Equa bank. „Právě to jsou klienti, na které se zaměříme a kterým budeme nabízet výhodnější podmínky, než mají teď u svých bank. Stejně tak jsme to udělali u spořicích účtů. Nabídli jsme lidem výhodnější podmínky a lepší úroky, než mají tradiční banky.“

Končí Vám fixace a chcete nižší sazbu u své hypotéky?

V průměru nabídne Equa bank klientům přibližně o půl procenta nižší úrokovou sazbu, než jakou dostanou od své stávající banky. Přesná úspora bude vždy záležet na konkrétní hypotéce, ale nízké úrokové sazby Equa bank nejsou podmíněny dalšími výdaji, zejména poplatkem za vedení běžného účtu nebo za pojištění, které mohou být u jiných bank v řádu stovek korun měsíčně. Na nejnižší úrokové sazby refinancovaných i nově zřízených hypoték dosáhne u Equa bank přibližně třetina klientů, zatímco u jiných bank není neobvyklé, že na nejnižší sazbu dosáhne méně než 10 % z nich.


Bonus 5 000 korun do konce března 2011

Každý, kdo si založí u Equa bank hypotéku nebo si ji nechá u Equa bank refinancovat, dostane od banky na svůj účet 5 000 korun (nabídka platí pro klienty, kteří požádají o refinancování či novou hypotéku do konce letošního března a do konce září uzavřou smlouvu o úvěru).


Refinancování včetně sazby si můžete sjednat až 6 měsíců před koncem fixace

Klient, kterému končí fixace úroku např. až v létě, může přijít se svou hypotékou na bydlení do Equa bank už teď, a tím si zajistí na léto refinancování s nízkou úrokovou sazbou (od 3,39 % p.a.).  Klient tak bude mít jistotu nízkých úroků z letošního jara, a už teď na jaře se tak smluvně zajistí proti růstu sazeb v dalších šesti měsících. Jejich růst hrozí vzhledem k tomu, že aktuální sazby hypoték útočí na historická minima. Při sjednání hypotéky v předstihu neúčtuje banka žádný poplatek za její uzavření. Sjednání hypotéky je zdarma.


„Klienti v Česku mají často pocit, že u banky, kde mají hypotéku, musejí zůstat navždy. Ale to není pravda. Přejít s hypotékou k jiné bance, která jim nabídne lepší podmínky, je vcelku jednoduché, a lidé tak mohou ušetřit i desítky tisíc, jen na to nejsme zatím zvyklí,“ doplňuje Ondřej Hák. Equa bank cílí především na klienty starší třiceti let, kteří už mají hypotéku u některé ze současných bank, nejsou spokojení s tím, že platí moc peněz na poplatcích a úrocích, a chtěli by ušetřit. „Tito klienti jsou velmi často nespokojení s tím, jak k nim jejich stávající poskytovatel hypotéky přistupuje. Máte-li hypotéku, zkuste se zeptat své hypoteční banky půl roku předem, jak vysokou úrokovou sazbu vám za půl roku nabídne. Zpravidla jsou banky ochotné snížit sazby až v okamžiku, kdy začne klient tvrdě vyjednávat nebo z banky odcházet. Tohle my dělat nebudeme. Každý klient bude vždy přesně vědět, co ho čeká a na jaké úroky dosáhne."

Každý si může spočítat přesnou úsporu při refinancování své hypotéky ve speciální hypoteční kalkulačce na internetových stránkách Equa bank zde.

Máte daleko do pobočky? Navštíví vás hypoteční makléř

Equa bank má aktuálně 13 poboček (čtyři v Praze, tři v Brně, dvě v Ostravě a po jedné v Mladé Boleslavi, Plzni, Liberci a v Hradci Králové). Klienti, kteří nemají pobočku přímo ve svém okolí, mohou banku kontaktovat na klientské lince a operátor jim zprostředkuje schůzku s hypotečním makléřem v místě, kde se jim to bude hodit. Banka předpokládá, že přibližně třetinu smluv s klienty uzavře na svých pobočkách a dvě třetiny prostřednictvím hypotečních makléřů.

Stejná nabídka i pro neúčelové hypotéky

Neúčelové hypotéky, které mají podobná pravidla jako spotřebitelské úvěry a lidé je používají na nákup automobilů, vybavení domácností i k pokrytí nákupů běžné spotřeby, tvoří v ČR přibližně 7 % trhu hypoték. Pro neúčelové hypotéky platí obdobné podmínky jako pro účelové hypotéky (smluvní zajištění aktuální úrokové sazby až na půl roku dopředu a finanční bonus 5 000 Kč). „V Česku mají zatím neúčelové hypotéky proti západním ekonomikám jen minimální využití. U nás je lidé nejvíce používají na konsolidaci dražších spotřebitelských půjček, na vybavení domácnosti nebo nákup auta. V ekonomikách s delší tradicí hypotečního úvěrování se ale spíš používají na úhradu školného, výdaje spojené se zdravotní péčí nebo sociálními službami,“ upozorňuje Ondřej Hák.

S nabídkou neúčelových hypoték chce být Equa bank také atraktivní alternativou pro živnostníky a ostatní malé podnikatele. Neúčelová hypotéka je velmi zajímavou alternativou jak k provoznímu financování, tak k financování rozvoje podnikání. Důležité pro klienta je, že dostává k dispozici prostředky s dlouhodobou splatností.

Porovnejte si hypotéky na Finparádě:

Finparáda / Půjčky / Hypotéky




    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz