Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Hypotéky - jarní superakce od českých bank

7.3.2012  |  Zdeněk Bubák


Přinášíme Vám informace o jarních akcích bank v oblasti hypoték a úvěrů na bydlení a o změnách hypotečních úrokových sazeb. Novinky se budou týkat Komerční banky, Volksbank, Oberbank, UniCredit Bank, ČSOB, LBBW Bank, Raiffeisen stavební spořitelny a Modré pyramidy.

Zvýhodněná sazba do konce března u hypoték s pětiletou fixací u Komerční banky


Nová akční nabídka Komerční banky přináší od 1. března 2012 zvýhodnění hypotečních úvěrů s delší dobou fixace. Díky snížení úrokové sazby na hranici 3,49 % pro pětiletou fixaci a nulovému poplatku za zpracování úvěru mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení hypotéky až několik desítek tisíc korun. Hypoteční úvěr získají v Komerční bance bez poplatku za zpracování všichni klienti, kteří zvolí fixaci na 5 a více let, podají žádost o hypotéku do 31. 3. 2012 a podepíší smlouvu o hypotečním úvěru do 15. 5. 2012.

Současně mohou klienti využít další již existující parametry Flexibilní hypotéky:
  • možnost odložit počátek splácení až o 12 měsíců
  • možnost kdykoliv snížit výši měsíční splátky až o 50 %
  • možnost přerušit splácení až na 3 měsíce
  • možnost opakované mimořádné splátky až 20 % z úvěru
Pomocí Hypotéky 2v1 můžete v KB financovat jedním úvěrem nejen veškeré investice kolem koupě, výstavby či rekonstrukce nemovitosti, ale také investice spojené s pořízením vybavení domácnosti či dalšími potřebnými výdaji.

„Aktuální nabídkou vycházíme vstříc klientům, kteří chtějí využít rekordně nízkých úrokových sazeb na trhu hypotečních úvěrů a zafixovat si tak nízkou měsíční splátku na 5 a více let. V Komerční bance je také samozřejmostí nadstandardní servis, který bankovní poradci klientům poskytují. Na jednom místě je možné získat bez zbytečné administrativy například ocenění nemovitosti nebo list vlastnictví z katastru nemovitostí,“ uzavírá Pavel Filipi, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví Komerční banky.

Volksbank nabízí nové refinancování a 50% slevu z poplatku za zpracování  pro všechny hypotéky

Končí Vám fixace hypotéky? Nenechávejte rozhodování o změně na poslední chvíli a refinancujte až 6 měsíců dopředu. 

Akční nabídka Volksbank Refinancování bez starostí:
  • akční garantované úrokové sazby pro příjmové i bezpříjmové refinancování jsou platné pro 3leté fixace, do 90 % LTV:
    • pro splatnost do 10 let = 3,49 % 
    • pro splatnost nad 10 let = 3,79 %
  • standardní úrokové sazby pro příjmové i bezpříjmové refinancování jsou platné pro 3leté fixace, do 100 % LTV: 
    • pro splatnost do 10 let = 4,39 %
    • pro splatnost nad 10 let = 4,69 %
  • zpracovatelský poplatek pro refinancování standardně 999 Kč.
Potřebujete delší dobu splatnosti? Nechcete dokládat své příjmy? Volksbank Vám nabízí:
  • Stejné podmínky včetně úrokové sazby i pro refinancování bez doložení příjmů
  • Akceptaci původní smluvní dokumentace včetně tržního ocenění nemovitosti až 7 let zpětně 
  • Refinancování až do 100 % hodnoty nemovitosti 
  • Čerpání na základě návrhu na vklad zástavního práva, a to zdarma
  • Možnost mimořádné splátky 1x ročně mimo fixaci ve výši 10 % aktuálního zůstatku jistiny bez sankčního poplatku
Pro všechny standardní hypoteční úvěry a pro všechny standardní americké hypotéky Volksbank nabízí v březnu akční zpracovatelský poplatek ve výši 50 % ze standardního poplatku.

Nabídka je platná do 31. března 2012

Oberbank zahájila kampaň Hypoteční úvěry pro každý váš záměr!


Oberbank 1. března zahájila kampaň Hypoteční úvěry pro každý váš záměr! A nabízí úrokové sazby u hypoték již od 2,99 % p.a.

Nabídka v rámci kampaně:

  • Hypoteční úvěr StandardHypotéka – hypoteční úvěr účelový zajištěný zástavním právem k nemovitosti
    • koupě nemovitosti do osobního vlastnictví
    • stavba nebo oprava nemovitosti, modernizace či rekonstrukce nemovitosti
    • maximální částka až ve výši 80 % LTV
    • splatnost úvěru je až 25 let
  • Hypoteční úvěr StandardHypotéka Plus – jedná se o variantu produktu StandardHypotéka
    • až do výše 20 % částky úvěru (max. 500 000 Kč) lze financovat náklady související s nemovitostí, např. oprava, modernizace nebo rekonstrukce nemovitosti, rozšíření a úpravy, vnitřní úpravy nemovitosti, pokrytí vícenákladů či nákladů spojených s refinancováním apod. bez předkládání faktur
    • maximální částka až ve výši 80 % LTV
    • splatnost úvěru je až 25 let
  • Investiční Hypotéka – hypoteční úvěr na pořízení nemovitosti určené k pronájmu
    • nákup nemovitosti určené k vlastním bydlení a zároveň k pronájmu do osobního  vlastnictví
    • nákup nemovitosti k dalšímu pronájmu do osobního vlastnictví
    • výše úvěru od 2 000 000 Kč
    • splatnost úvěru je až 20 let
Oberbank umožňuje zvolit si pevnou (fixace na 1 rok až 5 let) nebo variabilní úrokovou sazbu (vázanou na indikátor 3M PRIBOR). Poradci z Oberbank nabízejí nejen konkrétní informace o podmínkách a parametrech hypotečního úvěru, ale také informace o dalších souvislostech spojených s financováním. Zároveň zhodnotí finanční situaci klienta nejen v současnosti, ale i z dlouhodobého hlediska. Poradci jsou klientům k dispozici do 19:00 hodin (po předchozí domluvě).

UniCredit Bank snižuje hypoteční sazby na historické minimum u víceletých úvěrů

UniCredit Bank snižuje od 1. března 2012 úrokové sazby u hypotečních úvěrů s fixní úrokovou sazbou na historické minimum. Od prvního jarního měsíce banka zatraktivňuje a zjednodušuje nabídku hypoték, neboť sazba u 3 a 5leté fixace začíná shodně na 3,39 % p.a. (snížení u 3leté sazby o 0,11 % a u 5leté sazby o 0,27 %). U hypotečního úvěru s jednoletou fixací UniCredit Bank ponechává úrokovou sazbu na 2,99 % p.a.

„UniCredit Bank opět připravila od března, tedy na období zvýšené stavební činnosti, velmi atraktivní nabídku hypotečních úvěrů s nejnižšími sazbami ve své historii. Záměrem UniCredit Bank je rovněž vyjít vstříc klientům i v době ekonomické stagnace, pro které je při rozhodování nadále důležitá možnost využití úrokové sazby na delší období, tedy stabilita ve finančním plánování,“ uvedla Radomíra Papoušková, ředitelka odboru Segment Mass Market.

Kromě aktuálního snížení úrokové sazby u fixních hypotečních úvěrů UniCredit Bank stále nabízí Převratnou hypotéku s nejnižším úrokem v ČR od pouhých 2,5 % p.a. UniCredit Bank uvedla Převratnou hypotéku s variabilní úrokovou sazbou na český trh v dubnu 2010. V současné době má Převratná hypotéka významný podíl na celkovém objemu nových hypoték v UniCredit Bank.

Raiffeisen stavební spořitelna má novou nabídku úvěrů na bydlení

Od 1. března 2012 přichází Raiffeisen stavební spořitelna s novou, přehlednější nabídkou úvěrů na bydlení. REKOpůjčka je určena k financování rekonstrukce, modernizace i následnému zařízení bytu nebo domu. HYPOsplátka je vhodná jak pro pořízení nového bydlení, tak pro rozsáhlejší stavební úpravy.

Raiffeisen stavební spořitelna upravila své úvěrové portfolio a nyní nabízí dva typy překlenovacích úvěrů. „Naším cílem je usnadnit klientům orientaci v úvěrové nabídce, zjednodušit celý úvěrový proces a zpřístupnit úvěry co největšímu okruhu zákazníků,“ říká Karel Pavlík, ředitel odboru podpory prodeje Raiffeisen stavební spořitelny.

REKOpůjčka s úrokovou sazbou od 4,7 % je určena pro ty zájemce o úvěr, kteří plánují rekonstrukci či modernizaci stávajícího bydlení, ale také jeho následné zařízení. Úvěr klienti nemusí využít najednou, ale mohou si jeho čerpání rozložit na dobu až dvou let. Minimální výše úvěru odpovídá minimální výši cílové částky, která je 50 tisíc korun. Jste-li stávajícím klientem RSTS, můžete získat úvěr ve výši až 400 tisíc korun bez zajištění nemovitostí. Noví klienti mohou dosáhnout na úvěr bez zajištění ve výši až 200 tisíc korun.

HYPOsplátka s úrokovou sazbou od 3,7 % je určená zejména těm, kteří hledají nové bydlení formou koupě nebo výstavby, nebo plánují rozsáhlejší rekonstrukci stávajícího. Minimální výše úvěru činí v rámci HYPOsplátky 300 tisíc korun. Úvěr lze splácet po dobu až 30 let a díky tomu dosáhnout nízkého měsíčního zatížení rodinného rozpočtu. Navíc HYPOsplátka přináší nově možnost posunout si splátky až o 6 měsíců a to bez udání důvodu.

„K získání obou úvěrů nepotřebujete mít naspořené žádné vlastní prostředky a úroky si můžete odečíst od daňového základu. Bez sankcí lze splátku kdykoliv zvýšit a tím urychlit splacení úvěru a snížit si náklady na něj,“ dodává Karel Pavlík.

Modrá pyramida snižuje úrokové sazby u Hypoúvěru

S platností od 1. března snižuje Modrá pyramida úrokové sazby u Hypoúvěru, který lze získat s úrokovou sazbou od 3,59 % p.a.

Hypoúvěr je poskytován již od výše 200 000 Kč, je možné jej čerpat až do výše 100 % hodnoty nemovitosti a splátky rozložit až na 28 let a to i bez počátečního vkladu. V loňském roce poskytla Modrá pyramida 3 700 Hypoúvěrů v objemu 5 mld. Kč, průměrná výše Hypoúvěru činila 1 360 000 Kč.

Modrá pyramida poskytuje v rámci komplexního finančního poradenství také hypoteční úvěry Komerční banky, které je od 1. března možné sjednat se sazbou od 3,49 % p.a. pro tří až pětileté fixace.

U Modré pyramidy si mohou klienti vyřídit vše kolem financování bydlení - například na koupi či stavbu nemovitosti Hypoúvěr nebo hypotéku, na financování rekonstrukcí v nižších částkách je vhodný Rychloúvěr, který lze získat i bez zajištění, na renovaci bytového domu zase Renoúvěr Multi. Součástí klientského servisu je i nabídka odpovídajícího typu pojištění.

ČSOB nabízí k nově sjednané půjčce na lepší bydlení možnost předčasného splacení zdarma

Půjčka Pokud plánujete provést rekonstrukci nebo modernizaci svého bydlení, můžete využít Půjčku na lepší bydlení od ČSOB. S novou Půjčkou na lepší bydlení nejdříve renovujete a až poté dokládáte potřebné dokumenty (faktury, smlouvy atd.). Až do 30. 3. 2012 Vám k nově sjednané půjčce ČSOB nabízí možnost částečného nebo úplného předčasného splacení zdarma.

Parametry Půjčky na lepší bydlení:
  • až 600 000 Kč bez ručitele a zajištění nemovitostí
  • roční úrokové sazby od 7,9 %
  • s penězi můžete disponovat již v den podpisu smlouvy
  • výši splátek si určíte sami, a můžete je rozložit až na 10 let
  • neúčelově můžete využít až 20 % poskytnuté půjčky (maximálně 25 000 Kč).
  • účelová půjčka, která je vhodná k rekonstrukci nebo pořízení bydlení,
  • doba splatnosti 1 rok až 10 let
  • půjčku můžete kdykoliv předčasně splatit
  • doklady účelu (faktury, smlouvy atd.) stačí předložit do 6 měsíců od získání půjčky
  • minimální výše půjčky je 100 000 Kč, maximální není omezena
  • půjčku splácíte pravidelnými měsíčními splátkami
  • půjčku si můžete pojistit i pro případ ztráty zaměstnání a pracovní neschopnosti.
Při modernizaci bydlení využijete půjčku na:
  • rekonstrukci koupelny a kuchyně
  • nákup volně stojícího nábytku
  • opravy oken, dveří a podlah
  • modernizaci rozvodů v bytě nebo v domě
  • rekonstrukci fasád a střech
  • modernizaci chaty nebo chalupy
  • pořízení bazénu
  • úpravu zahrady a opravu plotu.
Při pořízení bydlení využijete půjčku na:
  • koupi bytu nebo domu
  • privatizaci bytového fondu měst a obcí
  • odkoupení družstevního podílu
  • předplacení nájmu u obecních bytů
  • koupi stavebního pozemku
  • koupi garáže nebo rekreační nemovitosti.
Změny sazeb u hypoték od začátku března

Komerční banka - změny úrokových sazeb od 1.3.2012
Fixace Hypoteční úvěr Klasik (max. 85%) Hypoteční úvěr Plus (max. 100%)
1 rok 4,09 % 4,89 % -> 5,09 %
2 roky 4,09 % 4,89 % -> 5,09 %
3 roky 3,49 % 4,29 % -> 4,49 %
4 roky 3,59 % -> 3,49 % 4,39 % -> 4,49 %
5 let 3,69 % -> 3,49 % 4,49 %
6 let 4,09 % -> 3,99 % 4,89 % -> 4,99 %
7 let 4,19 % -> 4,09 % 4,99 % -> 5,09 %
8 let 4,29 % -> 4,19 % 5,09 % -> 5,19 %
9 let 4,39 % -> 4,29 % 5,19 % -> 5,29 %
10 let  4,49 % -> 4,39 % 5,29 % -> 5,39 %
15 let 4,79 % -> 4,69 % 5,59 % -> 5,69 %
Pozn: Jde o minimální výši úrokové sazby podle doby fixace úrokové sazby

LBBW Bank - nabídka od 1.3.2012

Plovouci sazba začíná na 2,49 % p.a. Sazba se aktualizuje každý měsíc a je výrazně nižší než fixní úroková sazba. 

U hypotéky s plovoucí sazbou, díky zvýšené poptávce, banka nově zavedla tyto možnosti:
-    zvolit si pohyblivou úrokovou sazbu i pro hypotéky s postupným čerpáním (dříve pouze pro jednorázové čerpání) a také i pro všechny účelové hypotéky
-    provést opakovanou změnu typu úrokové sazby (dříve bylo možné přejít z pohyblivé sazby na fixní, a to jen jednou. Nyní je přechod mezi těmito typy sazeb možný opakovaně. Tato možnost dává klientům větší pocit klidu, že mohou sami pružně reagovat na případné výrazné změny základních sazeb PRIBOR, od kterých se plovoucí sazba odvíjí. I když sazby PRIBOR jsou dlouhodobě velmi nízké a skokové navýšení je velmi nepravděpodobné.

Fixní sazby:
Fixace Výše úrokové sazby v % p.a.
Akční nabídka Standardní nabídka
1 rok - 3,89 %
2 roky - 3,89 %
3 roky - 3,14 %
4 roky - 3,14 %
5 let  - 3,04 %
10 let  - 3,99 %
15 let - 4,59 %
20 let - 4,59 %

UniCredit Bank - změny úrokových sazeb od 1.3.2012
Úvěr / Fixace 1 rok 3 roky 5 let 10 let variabilní
Hypoteční úvěr Individual do 85 % od 2,99 % od 3,49 % ->
od 3,39 %
od 3,59 % ->
od 3,39 %
od 4,88 % ->
od 4,39 %
od 2,50 %
Hypoteční úvěr Individual 86-100 % od 4,29 % od 4,79 % od 4,89 % od 6,18 % ->
od 5,69 %
od 4,50 %
Hypoteční úvěr Flexi od 3,26 % od 3,76 % ->
od 3,66 %
od 3,86 % ->
od 3,66 %
od 5,15 % ->
od 4,66 %
-
Hypoteční úvěr Plus - od 3,79 % ->
od 3,69 %
od 3,89 % ->
od 3,69 %
od 5,18 % ->
od 4,69 %
od 2,80 %
Hypoteční úvěr Twin od 3,11 % od 3,61 % ->
od 3,51 %
od 3,71 % ->
od 3,51 %
od 5,00 % ->
od 4,51 %
od 2,62 %
Hypoteční úvěr Nerezidenční od 2,99 % od 3,49 % ->
od 3,39 %
od 3,59 % ->
od 3,39 %
od 4,88 % ->
od 4,39 %
od 2,50 %
Hypoteční úvěr Neúčelový od 5,25 % od 5,75 % ->
od 5,65 %
od 5,85 % ->
od 5,65 %
od 7,14 % ->
od 6,65 %
od 5,06 %
Pozn: Sazby jsou vyhlašované „od“ *) a vztahují se na nově poskytnuté úvěry
*) v případě využití dalších služeb banky
 
Porovnejte si hypotéky zde.





    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz