Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Něco na té konsolidaci úvěrů je!

15.3.2012  |  Zdeněk Bubák


Podle statistik UniCredit Bank činí průměrná výše PRESTO Půjčky, prostřednictvím níž klienti optimalizují své úvěrové zatížení, celkem 250 000 Kč, což představuje nárůst o 67 % oproti začátku minulého roku. Nástroj na konsolidaci úvěrů – Splátkomat – pomáhá šetřit klientům finanční prostředky. Typickými žadateli o sloučení úvěrů prostřednictvím Splátkomatu jsou především muži ve věku 30 až 50 let s mírně nadprůměrnými příjmy.

„Průměrná výše úvěrů, které si k nám klienti převádějí, dosahuje 200 000 Kč, avšak téměř dvě třetiny klientů po sloučení stávajících závazků prostřednictvím Splátkomatu čerpají další finanční prostředky v průměru kolem 80 000 Kč. Ve výsledku si tedy mohou půjčit více peněz, aniž by se změnila výše jejich měsíční splátky,“ uvádí Tomáš Halla z oddělení spotřebitelského financování UniCredit Bank.

Téměř 80 % žadatelů o sloučení úvěrů má středoškolské nebo vysokoškolské vzdělání, podíl klientů s vyšším vzděláním navíc stále stoupá.

Konsolidovat do jednoho úvěru lze u UniCredit Bank i nebankovní půjčky

Klienti ve více než 50 % případů konsolidují tři úvěry, a to jak od bankovních, tak i nebankovních společností. Podíl bankovních úvěrů přesahuje 60 %, zbývající část tvoří nebankovní subjekty a leasingové společnosti. „Klienti si rychle uvědomili, že je výhodné sloučit čerpané kreditní karty a kontokorenty – činí to tři čtvrtiny našich klientů. Celkem tak dva z pěti slučovaných úvěrů mají podobu kreditní karty či kontokorentu. Očekáváme, že podíl úvěrů splátkových společností bude posilovat a klienti si budou více převádět zejména úvěry s vyššími úrokovými sazbami,“ říká Tomáš Halla.

PRESTO Půjčka byla v uplynulém roce jedním z prvních produktů na českém finančním trhu nabízejícím optimalizaci úvěrového zatížení. Díky ní může klient sloučit své úvěry (osobní úvěry, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, kontokorenty) do jednoho levnějšího úvěru. Zda a za jakých podmínek lze úvěry konsolidovat, zjistí zájemce okamžitě prostřednictvím internetové aplikace Splatkomat.cz.

Pomocí stránek Splatkomat.cz se snaží UniCredit Bank přinést komplexní řešení klientských potřeb v oblasti úvěrování jak pro stávající klienty UniCredit Bank, tak i pro nové klienty. Klienti mají možnost zjistit a zažádat o nový úvěr nebo se informovat o snížení splátek při sloučení stávajících úvěrů.

PRESTO Půjčku lze použít na cokoliv bez dokládání účelu, celkem až do 500 000 Kč. Do výše 250 000 Kč není ani zapotřebí spolužadatele. Úvěr lze zcela či zčásti splatit předčasně bez poplatků, stále navíc platí, že neúčelové prostředky může mít klient k dispozici do hodiny. Splácení PRESTO Půjčky lze rozložit až na 84 měsíců.

U GE Money Bank lze sloučit půjčky až tří členů rodiny

Sloučit půjčky až tří členů rodiny dohromady umožní druhá generace Konsolidace půjček od GE Money Bank. Jako první z velkých bank začala nabízet tento produkt již před více než pěti lety. Od té doby konsolidovala 221 tisíc smluv (v celkovém objemu 19 miliard Kč) a má tak největší podíl na trhu. GE Money Bank nyní opět jako první umožňuje rodinám optimalizovat jejich závazky společně.

„Impulzem k inovaci již dobře zavedeného produktu byli sami klienti, kteří se o možnost konsolidovat závazky i v rámci rodiny aktivně zajímali. Druhá generace Konsolidace půjček od GE Money Bank, která rodinným příslušníkům umožňuje sloučit všechny jejich půjčky do jedné, je tak do jisté míry i dílem našich zákazníků,“ říká Radek Ženka, manažer spotřebitelských úvěrů GE Money Bank.

Druhá generace Konsolidace půjček od GE Money Bank přináší možnost sloučení závazků jednotlivců v rámci rodiny. Členy rodiny rozumíme manžela/manželku, druha/družku, registrovaného partnera, bratra, sestru, děti či rodiče. V rámci jedné žádosti mohou být sloučeny závazky až tří spolužadatelů.

Konsolidace půjček umožňuje sloučit dohromady několik typů úvěrů, jako jsou spotřebitelské půjčky, kontokorenty, kreditní karty i půjčky splátkových společností. Maximální výše úvěru je 600 000 Kč, přičemž od 200 000 Kč je již nutné mít spolužadatele. Dobu splácení je možné rozložit až na 96 měsíců.

Nově si také klient může sám zvolit datum splátky. V průběhu splácení jej pak může kdykoliv změnit dle svých aktuálních potřeb. Konsolidaci půjček lze kdykoliv předčasně splatit, a to v plné výši nebo částečně. V případě potřeby má klient také možnost získat další finanční prostředky.

Žádost o Konsolidaci půjček probíhá zpravidla ve dvou fázích. Při první návštěvě předloží klient dva doklady totožnosti a seznámí bankéře se základními informacemi o úvěrech ke Konsolidaci. Bankéř mu na počkání připraví nabídku několika variant Konsolidace a výše úspory a pomůže mu vybrat optimální řešení.

Při druhé návštěvě je již třeba připravit si veškerou smluvní dokumentaci ke konsolidovaným úvěrům a potvrzení o příjmech (pouze u nových klientů). Klient si může vybrat jak prodloužení tak zkrácení doby splatnosti půjček a GE Money Bank za něj zdarma vyřídí veškeré papírování.

GE Money Bank nabízí i konsolidaci hypoték.

Equa bank se specializuje na refinancování hypoték

Equa bank začala před měsícem a půl nabízet hypotéky a jejich refinancování. Hypotéky přitom nabízí jako první z nových bank, které vloni vstoupily na trh. K dnešnímu dni se na Equa bank obrátilo s žádostí o propočítání, založení či převedení hypotéky už více než 3100 zájemců.

Polovina žádostí je od klientů, kteří chtějí refinancovat svoji současnou hypotéku. To jasně ukazuje, že část Čechů nechce ze setrvačnosti zůstávat u dosavadní banky jen proto, že si u ní už založili hypotéku a že jsou u ní dlouho. Lidé hledají výhodnější produkty na trhu a jsou ochotní přejít se svou hypotékou k jiné bance, pokud vidí, že díky tomu ušetří.

Počet klientů Equa bank převýšil v březnu hranici 12 tisíc a banka aktuálně spravuje depozita ve výši 5,2 miliardy korun. Nabízí jedny z nejzajímavějších úroků na trhu, a to se projevuje i na zájmu klientů. Roční termínovaný vklad je v Equa bank s úrokem 3,25 % p.a., u spořicího účtu nabízí banka úročení 2,3 % p.a. a hypotéky v případě refinancování je možné získat za úrok 3,39 % p.a. Primárně cílí Equa bank na klienty tradičních velkých bank a získává je tím, že její služby jsou výhodnější.

Končí Vám fixace hypotéky? Nenechávejte rozhodování na poslední chvíli - říká Volksbank


Refinancování hypotečního úvěru od Volksbank je určeno novým hypotečním klientům (fyzickým osobám) banky.

Banka nabízí akční garantované úrokové sazby pro příjmové i bezpříjmové refinancování, jsou platné pro tříleté fixace, do 90 % LTV:
  • pro splatnost do 10 let = 3,49%
  • pro splatnost nad 10 let = 3,7
  • zpracovatelský poplatek pro refinancování standardně 999 Kč.
Potřebujete-li delší dobu splatnosti a nechcete dokládat své příjmy Volksbank Vám nabízí:
  • stejné podmínky včetně úrokové sazby i pro refinancování bez doložení příjmů
  • akceptaci původní smluvní dokumentace včetně tržního ocenění nemovitosti až 7 let zpětně 
  • refinancování až do 100 % hodnoty nemovitosti 
  • čerpání na základě návrhu na vklad zástavního práva, a to ZDARMA 
  • možnost mimořádné splátky 1x ročně mimo fixaci ve výši 10% aktuálního zůstatku jistiny bez sankčního poplatku
Banka také nabízí v březnu akční zpracovatelský poplatek ve výši 50% ze standardního poplatku (výše uvedená nabídka je platná do 31. března 2012).

Porovnejte si sazby úvěrů zde.




    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz