Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Kalousek zřejmě neprodá všechny dluhopisy. Asi jen za 15 miliard korun

28.5.2012  |  Zdeněk Bubák


Spořicí státní dluhopisy, SSD, Ministerstvo financí, spoření, spořit, spořicí účet, úrok, úroková sazbaMinisterstvo financí k pondělnímu poledni evidovalo objednávky spořicích státních dluhopisů ve výši zhruba 13,0 mld. Kč. Vzhledem k tomu, že od čtvrtka 24. dubna poledne přibyla pouhá necelá miliarda korun, lze říci, že tempo nárůstu objednávek zůstává téměř stejné jako minulý týden, tj. cca půl miliardy denně. Pokud by v tomto tempu prodej jarní emise spořicích státních dluhopisů probíhal dále, dojde do konce měsíce ve zbývajících 3,5 dnech k objednání  ještě 2 miliard korun. Tím by se prodalo celkem 15 miliard spořicích státních dluhopisů a ne původně plánovaných 20 miliard.

Spoření, Spořicí státní dluhopis, Emise 2012Server Aktuálně.cz k tomu zjistil, že v rámci jarní emise spořících státních dluhopisů mají drobní investoři největší zájem o 1,5letý diskontovaný dluhopis. Ten si dosud objednala téměř polovina všech zájemců. Zájem o novinku v podobě protiinflačního dluhopisů má necelá desetina investorů. Aktuálně to řekl mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob s tím, že jde o předběžné údaje, které se mohou změnit. U pětiletých dluhopisů vzbudily větší zájem reinvestiční, které sice nabízejí větší výnos, ale jen při uložení peněz na celých pět let. Zájem o ně zatím má necelých 40 procent investorů, u pětiletého kuponového zájem dosahuje na necelých deset procent.


Zajímá Vás jaké sazby spořicích účtů nabízejí české banky a záložny? Kde to vyjde nejvýhodněji?

Podívejte se na srovnání spořicích účtů na Finparádě!

 



    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Kalkulačka spoření, nejvýhodnější spořicí účty od bank i záložen - zde




všechny články
Dále v rubrice

Žebříčky spořicích účtů a termínovaných vkladů v květnu

Máme pro vás květnový žebříček spořicích účtů a termínovaných vkladů. Nejvýhodnější sazbu na spořicím účtu nabízí Partners Banka. Kde aktuálně dostanete nejvyšší sazby u těchto produktů, se dozvíte v našem článku...

Produktové novinky bank v dubnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Hvězdy FP Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu dubna letošního roku oznámily Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Generali Česká pojišťovna, Komerční banka...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz