Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Raiffeisenbank a Equa bank snižují sazby u hypoték, nově i Česká spořitelna

27.6.2012  |  Zdeněk Bubák


Hypotéka, Úvěr, Banka, Peníze, Finance, Platit, Equa, RaiffeisenbankPřinášíme Vám aktuální informace o událostech na trhu hypoték. Úrokové sazby u některých hypoték snížila Equa bank a Raiffeisenbank, která navíc změnila konstrukci sazby. Nově snižuje sazby u hypoték i Česká spořitelna.

Equa bank snižuje úrokovou sazbu u Účelové hypotéky s fixací na 5 let, takže nyní sazba začíná na 3,49 % p.a. (dříve od 3,79 % p.a.). U Refinancování hypoték úroková sazba začíná nově na 3,39 % p.a. (dříve od 3,69 % p.a.).


AKTUALIZOVÁNO k 29. červnu 2012:

Česká spořitelna od 1. července 2012 snižuje úrokové sazby u hypoték o 0,15 %, a to díky příznivé ceně zdrojů na mezibankovním trhu snižuje. Snížení se bude týkat jednoletých až pětiletých fixací a nejnižší pevná úroková sazba u hypoték tak bude začínat na 3,04 %. Proměnná úroková sazba pak začíná dokonce na 2,49 %.

Česká spořitelna zaznamenala v prvních pěti měsících letošního roku nárůst jak v objemech, tak počtech hypoték. Česká spořitelna poskytla v tomto období více než 8 700 nových hypoték občanům v objemu 14,5 mld. Kč, což je v porovnání se stejným obdobím loňského roku 35% nárůst v objemu a více než 27% v počtu poskytnutých hypoték.

Hypotéka České spořitelny je poskytována bez poplatku za vyřízení, nabízí klientům vedle nízké úrokové sazby a možnosti bez fakturového čerpání na výstavbu i variabilní splácení, tedy možnost přerušení splácení, odkladu i na začátku splácení či změny splátek v průběhu včetně možnosti mimořádných splátek.

Raiffeisenbank snižuje úrokové sazby u Variabilní hypotéky (a u kontokorentu zajištěného nemovitostí). Banka nově přechází z denního Priboru na měsíční. Také snižuje úrokovou přirážku, kterou připočítává k Priboru pro dosažení výsledné úrokové sazby, o 0,3 až 0,9 procentního bodu. Klienti tak měsíčně na průměrné hypotéce ušetří několik set korun. Při průměrné hypotéce ve výši 1,6 milionu korun to představuje měsíční úsporu na placených úrocích ve výši více než 800 korun. „Přistoupili jsme ke změně konstrukce úrokové sazby, nově se sazba bude odvíjet od jednoměsíčního Priboru. Tato sazba je stabilnější než doposud využívaná denní, klientům se tedy nebude jejich výsledná úroková sazba měnit tak často,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Sazba Variabilní hypotéky tak nyní začíná na 3,86 % p.a. Variabilní hypotéka v sobě spojuje výhody zajištěného úvěru a kontokorentního úvěrování. Po celou dobu čerpání (až 10 let) má klient prostředky z úvěru na svém běžném účtu s možností kdykoli je čerpat, doplatit a čerpat znovu. Platí pouze úroky z aktuálně vyčerpaného úrokového rámce. V kontokorentním období může úvěr kdykoli splatit nebo ukončit jeho čerpání a začít splácet klasicky anuitně.
 



    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz