Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Nové spořicí státní dluhopisy budou na podzim i na papíře

17.7.2012  |  Zdeněk Bubák


První dvě emise spořicích státních dluhopisů (podzimní a jarní) byly založeny pouze na zaknihované (elektronické) podobě dluhopisů. Ministerstvo financí by chtělo u nové podzimní emise, tj. už v letošním roce, přijít i s papírovými certifikáty, které budou osvědčovat vlastnictví dluhopisů. Aby např. bylo možné při daru dluhopisů někomu jinému současně předat něco hmotného nebo se vlastnictvím dluhopisů třeba jen pochlubit. Ministerstvo financí nyní vypisuje výběrové řízení na grafické zpracování certifikátů ke spořicím státním dluhopisům, přičemž by se mělo jednat o dva základní typy certifikátů:

•    Dárkový – obdrží jej obdarovaný od vlastníka dluhopisů poté, co mu je vlastník daruje
•    Pro vlastníka – osvědčení o vlastnictví spořicích státních dluhopisů

„Snažíme se vyjít vstříc zájemcům, kteří byli zklamáni, že spořicí dluhopisy nemají fyzickou podobu. Chceme také usnadnit darování těchto dluhopisů, což před Vánocemi ocení spousta lidí,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. Zatímco v současnosti může proběhnout převod dluhopisů pouze za účasti obdarované osoby, či s jejím předchozím souhlasem, dárkový certifikát umožní obdarovaného překvapit s tím, že k přepisu osobních údajů dojde později.

„Plánujeme různé formy certifikátů pro několik příležitostí – narozeniny, Vánoce, výročí a další významné osobní událostí. Budeme rádi, pokud se do soutěže na grafické zpracování certifikátů zapojí co nejširší okruh zájemců včetně nadaných začínajících grafiků,“ dodal ministr Kalousek.

Pro uchazeče umístěné na 1. až 3. místě v dílčím kritériu estetické a funkční vlastnosti vznikne nárok na tzv. skicovné ve výši 10 000 Kč, který bude podmíněn jejich souhlasem se zveřejněním návrhu na internetových stránkách Ministerstva financí. Lhůta pro podávání nabídek konči 6. srpna 2012, 12:00 hodin.




    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Kalkulačka spoření, nejvýhodnější spořicí účty od bank i záložen - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 4,60 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 4,70 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Žebříčky spořicích účtů a termínovaných vkladů v květnu

Máme pro vás květnový žebříček spořicích účtů a termínovaných vkladů. Nejvýhodnější sazbu na spořicím účtu nabízí Partners Banka. Kde aktuálně dostanete nejvyšší sazby u těchto produktů, se dozvíte v našem článku...

Produktové novinky bank v dubnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Hvězdy FP Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu dubna letošního roku oznámily Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Generali Česká pojišťovna, Komerční banka...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz