Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

První nebankovní firma získala licenci k provozování penzijního připojištění

25.10.2012  |  Michal Bubák


Společnost Conseq Investment Management, a. s., získala od ČNB povolení k provozování doplňkového penzijního připojištění ve III. pilíři důchodového systému prostřednictvím nově vzniklé Conseq penzijní společnosti, a. s. Conseq, jenž je největším nezávislým investičním manažerem v České republice, se tak stal první nebankovní firmou s vlastní penzijní společností.

„Jsme rádi, že jsme splnili přísné podmínky ČNB pro udělení licence, a navíc že jsme licenci získali jako první nebankovní společnost,“ říká Richard Siuda, ředitel prodeje Conseq Investment Management, a. s. „Díky změnám, které začnou v rámci důchodové reformy platit od počátku roku, jsme připraveni klientům nabídnout nová a atraktivnější řešení spoření na penzi. Naším cílem je přesvědčit klienty o kvalitě našich produktů, získat si jejich důvěru a díky tomu si vybudovat stabilní pozici mezi penzijními fondy,“ dodává.

Penzijní připojištění se výrazně přiblíží klasickému pravidelnému investování do penzijního fondu

Penzijní společnost Conseq nabídne od ledna 2013 spoření ve III. pilíři důchodového systému, tedy zcela nové penzijní připojištění, které bude mj. nově spočívat v oddělení majetku klientů od správce penzijního fondu. Penzijní připojištění se tak výrazně přiblíží klasickému pravidelnému investování do otevřených podílových fondů, jemuž se Conseq věnuje již více než deset let. Dlouhodobé výsledky Consequ na poli investování jsou oceňovány i nezávislými odborníky českého trhu. Investiční program Horizont Invest získal loni prvenství v devátém ročníku soutěže Zlatá koruna v kategorii Podílové fondy. Rovněž letos, v posledním ročníku stejné soutěže, získal ocenění a umístil se na druhém místě. „Chceme naše dosavadní zkušenosti a úspěchy přenést i na nově vzniklou penzijní společnost,“ uvádí dále Richard Siuda.

Conseq plánuje uvést na trh několik fondů s odlišnými investičními strategiemi, z nichž potom bude na základě profilu klienta vytvářet individualizované penzijní plány.

Hlavní charakteristikou nabídky Consequ bude široká diverzifikace, vyhledávání investičních příležitostí po celém světě a zaměření se na výnos v české koruně. Klienti budou mít také možnost využívat programy životního cyklu, které jsou u dlouhodobého pravidelného investování stále oblíbenější.
 



    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde




všechny články
Dále v rubrice

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Produktové novinky bank v březnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Produktové novinky Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu března letošního roku oznámily Air Bank, banka CREDITAS, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz