Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Banky mění generální ředitele - Equa bank a Raiffeisenbank s novými prvními muži

25.10.2012  |  Zdeněk Bubák


V úterý oznámila Equa bank, že jejím novým generálním ředitelem se stává Petr Řehák, který ve vedení střídá Leoše Pitra. Dnes informovala Raiffeisenbank o tom, že jejího generálního ředitele Lubora Žalmana vystřídá Mario Drosc, dosavadní místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele.

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Equa bank se stal Petr Řehák

Petr Řehák svoji kariéru zahájil v pobočkové síti v ČSOB a v Komerční bance. Čtyři roky působil jako člen představenstva a obchodní ředitel eBanky, kde byl mimo jiné zodpovědný za restrukturalizaci společnosti a její prodej strategickému partnerovi. Od roku 2006 do roku 2009 byl členem představenstva a obchodním viceprezidentem Českých aerolinií. Poté se vrátil zpět do bankovního sektoru. Do Equa bank přišel ze Citibank, kde působil jako člen výkonného výboru a šéf retailového bankovnictví. Petr Řehák vystudoval Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně, fakultu sociálně ekonomickou. Je ženatý a má jedno dítě.

Na konci letošního roku skončí Lubor Žalman v čele Raiffeisenbank

Lubor Žalman (46) ke konci letošního roku z vlastního rozhodnutí skončí své působení v pozici generálního ředitele a předsedy představenstva Raiffeisenbank. „Celý život jsem obdivoval podnikatelského ducha a často jsem citoval americké přísloví o tom, že je lepší být majitelem stánku na chodníku před bankou, než najatým ředitelem té banky. Přestože devět let strávených v Raiffeisenbank byly bezkonkurečně nejlepší roky mé kariéry, nyní nastal čas doprovodit svá slova činy,“ komentoval Lubor Žalman své rozhodnutí.

Předsedou představenstva a generálním ředitelem Raiffeisenbank je Lubor Žalman od května 2004. „Banka pod jeho vedením úspěšně zvládla fúzi s eBankou, získala řadu domácích i mezinárodních ocenění a výrazně vzrostla a posílila. Zatímco při nástupu Lubora Žalmana činila např. celková aktiva Raiffeisenbank 67 miliard korun, nyní přesahuje velikost banky 200 miliard. Celoroční zisk se zvýšil z 220 milionů v roce 2003 na 2,22 miliardy v loňském roce,“ připomněl generální ředitel Raiffeisen Bank International Herbert Stepic.

„Moc mne mrzí, že se Lubor Žalman rozhodl opustit řady Raiffeisen a přeji mu vše nejlepší do budoucnosti. Zároveň jsem ale přesvědčen, že v Mariu Droscovi jsme našli perfektního nástupce,“ dodal Herbert Stepic.

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se stane Mario Drosc (43).

„Česká Rajfka je společné dílo skvělého týmu a Mario v něm hrál klíčovou roli. Jsem nesmírně rád, že naváže tam, kde já končím, protože jsem přesvědčen, že bude lepší leader, než jsem kdy byl já,“ uvedl Lubor Žalman.

Mario Drosc do Raiffeisenbank nastoupil v září 2006, kdy se stal členem představenstva zodpovědným za oblast retailového bankovnictví, postupně převzal odpovědnost za veškeré obchodní aktivity banky. Do představenstva Raiffeisenbank přišel ze slovenské VÚB,  kde působil v pozici člena představenstva zodpovědného za retailové bankovnictví. Předtím pracoval mj. v Komerční bance či konzultační společnosti McKinsey.

Zdroj obrázků: banky




    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky spořicích účtů - zde

reklama

Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Půjčka s odměnou až 12 000 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Žebříčky spořicích účtů a termínovaných vkladů v květnu

Máme pro vás květnový žebříček spořicích účtů a termínovaných vkladů. Nejvýhodnější sazbu na spořicím účtu nabízí Partners Banka. Kde aktuálně dostanete nejvyšší sazby u těchto produktů, se dozvíte v našem článku...

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Pro Česko z Evropské unie 70 miliard korun ročně

Obrázek:Rrůstový graf K výročí 20 let od vstupu České republiky do Evropské unie, které připadá na 1. května, zveřejňujeme dopady členství v EU na českou ekonomiku a společnost. Co nám dle ekonomické analýzy....

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a. Samozřejmě
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz