Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Allianz má schválený vstup do penzijní reformy

26.10.2012  |  Zdeněk Bubák


Allianz dnes získala licenci od České národní banky (ČNB) k provozování penzijního pojištění. Od nového roku vznikne Allianz penzijní společnost. ČNB také schválila Allianz transformační projekt. Allianz penzijní fond je v posledním období nejvíce rostoucím fondem v naší zemi. Vloni do něho přišlo během prvních osmi měsíců 32 410 nových klientů. Letos jich za stejnou dobu bylo 138 225.

„Zájem je tedy obrovský a je motivován dlouhodobě atraktivním zhodnocením a nejvyšším ratingem mateřské firmy (AA), který garantuje stabilitu, neboť stabilita je pro takový "běh na dlouhou trať" velmi podstatná,“ řekl předseda představenstva Allianz penzijního fondu Jakub Strnad.

Allianz penzijní fond hodlá roli penzijního připojištění v novém modelu výrazně posílit a chce uspokojit všechny své klienty, jak ty, kteří budou i nadále upřednostňovat garanci nezáporného zhodnocení, tak i ty, kteří budou v nových účastnických fondech hledat dynamičtější profil. Zejména u mladších klientů, vstupujících do systému na dlouhou dobu, se dá očekávat zájem o rizikovější, ale potenciálně výhodnější investice. V novém 2. pilíři očekává Allianz největší soustředění zájmu nových klientů do prvních měsíců po jeho spuštění.

Celosvětově je Allianz druhým největším správcem aktiv, neboť má ve své správě majetek klientů v hodnotě 1600 miliard eur.

Již jsme psali:
Rozhovor s generálním ředitelem Allianz pojišťovny Jakubem Strnadem pro server Finparáda.cz
 
Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde!




    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde




všechny články
Dále v rubrice

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Produktové novinky bank v březnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Produktové novinky Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu března letošního roku oznámily Air Bank, banka CREDITAS, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz