Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Skoro polovina české populace považuje stavební spoření za vhodný produkt k šetření na stáří

12.2.2016  |  Monika Šimůnková, zpráva ČMSS
  


Skoro polovina české populace považuje stavební spoření za vhodný produkt k šetření na stáříStavební spoření je stále oblíbený produkt. Pro větší část klientů představuje především vhodnou formu pro spoření peněz na důchod. Vyplývá to z průzkumu společnosti IBRS, který vytvořila v listopadu 2015 pro Českomoravskou stavební spořitelnu na reprezentativním vzorku 1000 respondentů z celé České republiky.



Michal
2.3.2021 10:58
Stavební spoření
Nevím, no. Jestli to je vhodné šetření na důchod. Jak píše kolega nade mnou, to zhodnocení je fakt malé. Pro mě je to určené na krátkodobé projekty a šetření. Už poněkolikáté jsme po šesti letech stavebko vybrali a něco si za to pořídili. Teď naposledy třeba přístupové systémy do celého domu, který chci mít zabezpečený. Teď jedeme další šestiletku, ale už přemýšlíme nad tím, co si pořídíme. Pravděpodobně to bude něco ve smyslu tepelného čerpadla nebo rekuperace.
Odpovědět
Danyels55
23.9.2020 20:27
šetření
V naší rodině také samozřejmě šetříme, těch lidí, kteří si můžou dovolit rozhazovat peníze, jak se jim zachce, tolik není. My třeba nechodíme vůbec do restaurací, snažíme se pro celou 4 člennou domácnost vařit ze sice kvalitních, ale levných surovin. V tom nám například pomáhá i web s letáky: https://www.mujletak.cz/ ;-)
Odpovědět
Pavel
13.2.2016 12:24
Protože neumí počítat
Jasně, je tu dlouho, má ho skoro každý, je dotované státem, tak to je určitě super věc. Jenže není. Ve stavebním spoření dosáhnete i se všemi prebendami od státu maximální zhodnocení 3% a to ještě jen s částkou okolo dvou tisíc měsíčně. Cokoli nad už snižuje zhodnocení, protože vyšší příspěvek už nedostanete. Kdybyste si tytéž peníze bez jakýchkoli příspěvků posílali do investice do otevřeného podílového fondu, budete mít několikanásobek peněz. Více v projektu jakbytbohaty (tečka) cz.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Spořicí účet s úrokem až 6,08 % p.a.více
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více





Dále v rubrice

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Index termínovaných vkladů v dubnu

Obrázek: Termínoindex Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu...

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz