Žlutý meloun rozšířil svoje působení do České republiky

Žlutý meloun, první a největší poskytovatel kolektivních půjček na Slovensku, rozšířil svoje působení do České republiky. Stal se tak prvním portálem kolektivního půjčování na světě, který umožňuje v rámci jedné platformy investovat do půjček v různých zemích a různých měnách.

Žlutý meloun vznikl na Slovensku na konci roku 2012 jako jedna z prvních FinTech společností v našem regionu. Jako průkopník v tomto odvětví, které v západním světě zažívá nevídaný boom, si na Slovensku vybudoval silné zázemí a tisíce loajálních klientů. Společnost oznámila, že svoje působení rozšířila i do České republiky a díky společné platformě umožňuje už i českým občanům získat jejím prostřednictvím půjčku a rovněž investovat do slovenských a českých půjček.

Žlutý meloun má na Slovensku více než 35 tisíc klientů a lidé jeho prostřednictvím půjčili již více než 3,5 milionu EUR. Nabízí široké portfolio účelových i bezúčelových půjček pro fyzické osoby a OSVČ. V rámci spolupráce se společností Cresco, jedním z největších rezidenčních developerů na Slovensku, má ve svém portfoliu i půjčku na financování koupě nemovitých věcí, která investorovi poskytuje extra garanci.

Vedle jiných významných investorů je Žlutý meloun podpořen z fondu Evropské unie prostřednictvím Iniciativy JEREMIE. Management společnosti byl též před nedávnou dobou posílen o pana Hendrika Bremera, dlouholetého partnera pro finanční služby pro region střední a východní Evropy v konzultačních společnostech PwC a Roland Berger.

„Po úspěšném rozběhu našeho působení na Slovensku jsme velmi rádi, že se nám podařilo realizovat další významný krok naší strategie a rozšířit naše působení do dalšího státu. Jedná se zároveň o světový unikát. Jsme jediným systémem kolektivního půjčování na světě, kde lidé mohou investovat přes jeden systém do půjček ve více státech v různých měnách. Kromě zahájení půjčování pro české občany jsme také otevřeli naši platformu i pro investory ze všech států SEPA (Single European Payment Area).“, řekl Roman Feranec, předseda představenstva Žlutého melounu.

„Vzhledem k podobnosti trhů pro nás bylo rozšíření naší činnosti do České republiky přirozeným krokem. V rámci strategie máme rovněž zájem o postupnou expanzi do dalších států v rámci našeho regionu. Jako jeden z mála poskytovatelů kolektivních půjček v regionu střední a východní Evropy máme totiž za sebou několikaleté úspěšné výsledky a zkušenosti, efektivní byznys model a atraktivní produkty pro naše klienty.“, řekl Hendrik Bremer, člen představenstva Žlutého melounu.


Žlutý meloun  |  14.3.2016


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz