Fintech společnost Roger spouští online registraci pro zjednodušení a zrychlení financování malých a středních firem

Český fintech Roger, který malým a středním podnikům již profinancoval faktury za více než miliardu korun, přichází s ještě jednodušší a zabezpečenou online registrací. Jedná se tak o další krok ve zjednodušení celého procesu financování, kdy Roger zkracuje splatnost faktur v průměru o 58 dnů z 60. To má za důsledek lepší cashflow podniků, a tedy i jejich větší stabilitu a rychlejší rozvoj. Online řešení je navíc rychlé a pohodlné, což je základem moderních fintech služeb a jejich významnou komparativní výhodou.

Samotná registrace do Rogera je rychlá a s minimální administrativní zátěží, doposud stačilo podepsat pouze jeden papír. Přesto se ji Roger rozhodl ještě vylepšit a převést celou do online podoby, která více respektuje potřeby uživatelů. „Chceme klientům nabídnout úplně jiný zážitek, než jim nabízejí banky, kde musí na schválení čekat podstatně déle. Právě jsme spustili novou online registraci, která je ještě snadnější a pohodlnější a celá probíhá v našem zabezpečeném systému. Díky tomu jsou i v online prostředí data klientů neustále chráněná a odpovídá plně nařízení GDPR. V prvním kroku stačí zaslat fakturu prostřednictvím formuláře na webu, na jejímž základě do hodiny prověříme bonitu odběratele. Následně si klient založí účet a všechny potřebné dokumenty nahrává přímo do našeho vlastního zabezpečeného interního systému. Celá registrace je tak pro klienta otázka asi 9 minut a od té doby s námi může financovat své faktury,“ říká Adam Šoukal, CEO Rogeru.

Roger je největší systém podnikových financí ve střední a východní Evropě a jeho prostřednictvím si mohou malé a střední podniky zkracovat dlouhé splatnosti svých faktur. To jim umožňuje více investovat do vlastního rozvoje, nabrat více zakázek, zaplatit dříve svým dodavatelům a obecně vylepšit cashflow. „Právě malé a střední podniky, které dodávají své zboží či služby velkým odběratelům mají často sjednané dlouhé splatnosti faktur, které v lepším případě pouze omezují jejich růst, v tom horším mohou vést až k druhotné platební neschopnosti. Roger jim pomáhá tento problém vyřešit.“ doplňuje Adam Šoukal.

Průměrná splatnost faktur profinancovaných Rogerem je 58 dnů, s Rogerem dostanou 75 % hodnoty své faktury už do 3 dnů od vložení do systému a zbytek po uhrazení faktury odběratelem. Odečtený je pouze předem smluvený poplatek za zprostředkování služby a úrok, který v aukci vysoutěží investor, který má zájem o profinancování faktury. Dohromady se jedná průměrně o 1,7 % z hodnoty faktury.

O Platební instituci Roger a.s.

Roger je český fintech startup, který je zároveň od roku 2016 jedinou P2P platformou v ČR licencovanou ČNB jako platební instituce a jako jediná v tomto roce požádala ČNB o licenci na PSD2. Společnost byla založena v roce 2013 jako Investiční aukce s.r.o. V současné době se jedná o největší systém podnikových financí ve střední a východní Evropě a zaměřuje se na financování faktur malých a středních firem za ověřenými bonitními odběrateli. Od svého založení profinancoval faktury za více než 1 mld. korun a během tohoto roku chce profinancovaný objem zdvojnásobit. Faktury jsou financovány soukromými investory a jsou draženy v aukcích a průměrná délka splatnosti faktur obchodovaných na platformě je 58 dní. V současné době se jedná o jedinou instituci na trhu schopnou plně podporovat fakturaci EDI využívanou v oblasti e-commerce a FMCG.


Roger  |  30.5.2018


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz