Euromoney: Nejlepší privátní bankou v ČR je Raiffeisen

Privátní bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) bylo prestižním časopisem Euromoney vyhlášeno nejlepší privátní bankou v České republice. FWR navíc uspěla i v dalších dílčích kategoriích.

Časopis Euromoney vyhlásil privátní banku Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) nejlepší privátní bankou v České republice. „Značce FWR se na českém trhu velmi daří, objem spravovaných aktiv nám roste o desítky procent ročně. Klienti oceňují především rozsah poradenských a investičních služeb, včetně řady produktů unikátních na českém trhu. Daří se nám získávat i klienty, kteří si doposud své peníze nechávali spravovat v Londýně či ve Švýcarsku. Tito klienti zjišťují, že už zde mohou získat stejně kvalitní služby, jaké jim nabízejí zahraniční privátní banky,“ zdůvodnil úspěch ředitel banky Friedrich Wilhelm Raiffeisen Petr Vitásek.

„Prestižní cena pro nejlepší privátní banku v ČR i vítězství v dílčích kategoriích je o to cennější, že přichází ze zahraničí, od poroty, která má možnost mezinárodního srovnání kvality nabízených služeb,“ dodal Petr Vitásek. FWR celkově zvítězila ve třech kategoriích:
- Nejlepší privátní banka v ČR
- Nejlepší vztahy s klienty (Relationship management)
- Nejlepší služby pro velmi movité klienty s vklady nad 500 tisíc dolarů

Raiffeisenbank spustila nový koncept privátního bankovnictví pod značkou Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) v roce 2010. Od té doby přinesla na český trh nový standard služeb a řadu ojedinělých produktů, které doposud české privátní banky nenabízely, např. specializované investiční produkty, otevřenou architekturu či zakládání rodinných nadací a trustů. Banka rovněž představila kreditní kartu World Elite s nadstandardním pojištěním a concierge službami, která je nejprestižnější kartou na českém trhu a na celém světě ji vydává pouze zhruba 100 bank.

Podle odhadu FWR je pod správou českých privátních bank jen zhruba třetina peněz z těch, které by pod správou mohly být. Další třetinu spravují privátní banky v zahraničí a poslední část jsou peníze uložené v ČR, ale ne pod správou privátních bank, tedy jsou buď rozložené do různých bank nebo jejich majitel nevyužívá privátní služby.


Raiffeisenbank  |  14.2.2014


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz