Ingenico Group a ČSOB rozšiřují řešení mPOS v České republice

Společnost Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING), globální lídr v oblasti plateb, dnes oznámila, že již bylo implementováno více než 750 řešení mPOS, která se používají v síti obchodníků ČSOB (podle údajů ČSOB z dubna 2015). Jejich celkový počet s velkou pravděpodobností brzy překročí hranici 1 000.

Přehled všech platebních karet nabízených bankami působícími v ČR

Ingenico CZ podporuje banku ČSOB, která jako první přinesly technologii mPOS na český trh, v distribuci mobilního, uceleného a okamžitě použitelného platebního řešení pro obchodníky. Součástí řešení mPOS je inteligentní a zabezpečené zařízení iCMP od společnosti Ingenico včetně platební aplikace, brandovaná mobilní aplikace pro smartphony se systémem Android a úplné portfolio služeb pro obchodníky, jako je archivace elektronických účtenek a přístup ke správě transakcí na vyhrazeném webovém portálu. Společnost ČSOB tuto nabídku doplňuje o služby pro akceptaci platebních karet obchodníky a vedení běžného účtu.

„Data z poslední doby ukazují, že objem transakcí uskutečněných platebními kartami vzrostl o 23 %. Podíl plateb kartami na celkovém počtu transakcí stoupl meziročně o 25 %.* V průběhu posledního roku jsme zaznamenali častější zavádění mobilních terminálů mezi taxislužbami, řemeslníky, kosmetickými salony a restauracemi. Zájem o terminály mPOS rostl také mezi specializovanými obchodníky, jako jsou automechanici, svářeči, čistírny atd., tedy přesně ten typ malých firem, pro které byly terminály navrženy. Společnost Ingenico Group je již dlouhou dobu naším spolehlivým technologickým partnerem, a proto jsme se rozhodli použít její řešení mPOS, které nám umožní takový zájem na trhu uspokojit,“, vysvětluje Roland Katona, manažer divize Manager Acquiring and E-commerce Division.

„Velice nás těší důvěra, kterou společnost ČSOB vložila do našich zkušeností s řešením mPOS, které nasazuje ve své síti obchodníků. Mezi českými spotřebiteli roste popularita bezhotovostních a bezkontaktních platebních metod a ve společnosti Ingenico jsme přesvědčeni o tom, že řešení mPOS přinesou větší flexibilitu plateb i v odlehlejších lokalitách,“ říká François Voyron, ředitel společnosti Ingenico pro Českou republiku a Slovensko.

Od uvedení na trh v loňském červnu jsou terminálová řešení mPOS Ingenico–ČSOB zaváděna v celé České republice. Průměrná hodnota jedné transakce na mPOS zařízení se pohybuje kolem 460 Kč.

*Zdroj: Sdružení pro bankovní karty


ČSOB  |  5.6.2015


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz