Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Recenze autopojištění KLIKA od České podnikatelské pojišťovny. Povinné ručení s rysy havarijního pojištění

24.4.2017  |  Zdeněk Bubák
  


Povinné ručeníJaro přineslo novinky mimo jiné i na trhu pojištění. V následujícím článku bychom se chtěli zmínit o novém produktu v rámci pojištění motorových vozidel z dílny České podnikatelské pojišťovny (ČPP), která je součástí rakouské skupiny VIG působící na našem území prostřednictvím hned tří značek, kterými jsou kromě ČPP i Kooperativa a Pojišťovna České spořitelny. Mottem mediální kampaně, která má nový pojistný produkt popořit, je: „Máte KLIKU, zaplatíme škodu i Vám!“.  Podívejme se tedy, jaké to je mít či nemít Kliku.


Drahoš
23.7.2019 19:48
Pojistka na auto
Ano podívejte se na stránky společnosti mujdok.cz, která se tímto zabývá, je to celé zdarma, takže nemáte o co přijít.
Odpovědět
František
22.7.2019 8:28
Pojistka na auto
Mohu se prosím zeptat, na kterou společnost jste narazil?
Odpovědět
Drahoš
21.7.2019 9:52
Pojistka na auto
Já jsem si každou pojistnou smlouvu hlídal sám, pak jsem ale narazil na společnost, do které nahrajete online všechny pojistné smlouvy, a oni to hlídají tu cenu.
Odpovědět
František
20.7.2019 17:18
Pojistka na auto
Od koho máte sjednané povinné ručení? řešíte to každý rok? je to pak levnější? nebo se na to mám vykašlat, a do pojišťovny nechodit?
Odpovědět
Luboš
26.6.2018 8:42
bez předmětu
Dobrý den, liší se nebo je stejná nabídka na srovnávačích od reality, když dojdu na pobočku? Vyzná se v tomněkdo? jde mi konkrétně o http://www.povinneruceni.biz/srovnani
Odpovědět
vladana
2.1.2018 15:03
srovnávače
co tento srovnávač? má někdo zkušenost? http://www.povinneruceni.biz/srovnani
Odpovědět
Marcela
15.3.2018 13:42
Re: srovnávače
Zkuste https://www.srovnator.cz/ :)
Odpovědět
Lenka
8.10.2017 10:27
Sobková
Dobrý den,
chápu tedy správně, že v případě, kdy nebude poškozen nikdo jiný jen vlastník pojištěného vozidla, nelze pojištění KLIKA využít ? příklad : srážka před supermarketem, kdy srážku zavinil pojištěný a druhá strana nežádá žádnou náhradu, jelikož druhé straně škoda nevznikla?
Děkuji za odpověď.
Odpovědět

Redakce
9.10.2017 0:36
Re: Sobková
Ano, je to přesně tak, jak píšete. Pokud vznikla škoda pouze viníkovi nehody se sjednaným pojištěním KLIKA a žádné třetí osobě ne, pak se KLIKA neuplatní a je potřeba mít havarijní pojištění.
Odpovědět
Martin
19.9.2017 17:01
Srovnání s ostatními
Můžete doporučit nějaké kalkulačky povinného ručení? ČPP je sice lákavá nabídka, ale rád bych to porovnal třeba s jinými nabídkami.
Odpovědět
Martin
20.6.2017 21:13
3 osoba?
Dobrý den,
překvapivě nemohu jednoznačně dohledat definici třetí osoby, výklady se liší jak v případě, kdy jedu služebním či leasingovým autem, také jsem našel vícero výkladů např. ve smyslu zbořím plot-je zjevné koho plot je=není to škoda třetí(=neznámé) osobě-není zjevné koho plot je=nje to škoda třetí osobě. Můžeme si tuto klíčovou otázku vyjasnit?

Poté lze diskutovat co klika je, protože při definici:


Doplňkové pojištění KLIKA se vztahuje na poškození pojištěného vozidla v důsledku střetu, nárazu vozidla na překážku (nebo zvíře) a pádu, pokud současně:
s poškozením pojištěného vozidla došlo k újmě na majetku nebo zdraví třetí osoby provozem pojištěného vozidla,
řidič pojištěného vozidla má povinnost nahradit způsobenou újmu třetí osobě.

si nedovedu představit, jak by se Klika vztahovala na onu srnu klerá mi vlítne před auto když škoda třetí osobě nevzniká resp. z mého povinného ručení nic nikomu nepůjde....

Díky moc za vyjasnění.....
Odpovědět

Redakce
21.6.2017 14:22
Re: 3 osoba?
Dobrý den, pro zajištění správného výkladu jsme se dotázali přímo v ČPP. Až budeme znát výsledek, budeme Vás informovat.
Odpovědět

Redakce
22.6.2017 8:58
Re: 3 osoba?
Dobrý den, předáváme Vám tímto vysvětlení přímo od vrchního metodika úseku pojištění vozidel ČPP, Stanislava Myškeříka:

"Pojištění KLIKA je skutečně podmíněno současným vznikem škody/újmy třetí osobě bez ohledu na to, zda je známa. Pokud není známa, vždy se dá dohledat. Pojištění tedy lidově řečeno zaplatí škodu na Vašem vozidle (do limitu) tehdy, pokud jste Vaší vinou zavinil nehodu, při které se někomu plnilo z Vašeho povinného ručení.

Příklady:

1) zaviním dopravní nehodu s jiným vozidlem (třeba i jen na parkovišti před supermarketem), na kterém vznikne škoda na nárazníku a blatníku; jemu se plní z mého povinného ručení poškození jeho vozu, mně se plní z Kliky poškození mého vozidla (taky nárazník, světlomet apod.)

2) zaviním dopravní nehodu s chodcem, kterému způsobím újmu na zdraví (např. zlomená ruka); jemu se plní z mého povinného ručení újma na zdraví (léčebné výlohy, trvalé následky), mně se plní z Kliky promáčknutá kapota, na kterou mi při srážce spadl

3) mou vinou narazím do vrat domu (plotu apod.); majiteli domu se plní z mého povinného ručení poškození jeho vrat, mně se plní z Kliky poškození mého vozidla (nárazník, blatník, světlomet apod.)

Výše uvedené příklady jsou asi zřejmé a my předpokládáme, že 90 % škod bude nějaká analogie příkladu č. 1. V případě srážky se zvířetem či zvěří to začíná být složitější, ale prosím berte v úvahu, že toto není problém Kliky, nýbrž obecně povinného ručení. Takže vyletíte-li ze zatáčky a vjedete do ohrady s jakýmkoliv zvířetem (kůň, drůbež, pes, kočka, prase, koza atd.), pak je Vaše zavinění jasné, vzniklá škoda majiteli zvířete je také prokazatelná, plní se z povinného ručení a tedy i Vám z Kliky. Pokud však domácí zvířata jsou volně na silnici a stejně tak zvěř, pak není jasná Vaše vina, měl tam ten divočák co dělat?, mohl jste vůbec reagovat, když Vám skočila srna nečekaně do vozovky těsně před Vaším autem? a v neposlední řadě je otázka, zda vůbec vznikla škoda, protože často dochází při střetech se zvěří k tomu, že zvěř je pouze omráčená či šokovaná a uteče do lesa, ale nic jí není, žije dál.

Proto je tedy otázku Kliky nutné chápat tak, že bude-li plněno z povinného ručení, bude plněno i z Kliky. Férově je ale třeba říci, že v praxi se většinou střet se zvěří z povinného ručení nehradí. V takovém případě má ale ČPP k dispozici nabídku dalšího připojištění 'Střet se zvířetem'."
Odpovědět
Martin
25.6.2017 9:23
Re: 3 osoba?
Dobrý den,
děkuji za rychlou odpověď, myslím že je nyní vše jasné a vím na co jsem pojištěn. Na tomto webu jsem poprvé, nicméně jsem mile potěšen poskytnutou podporou. Finparádu prostuduji a zařadím mezi navštěvované stránky. Ať se daří.
Odpovědět
Michal
3.5.2017 18:49
Plnění
Otázka v jaké výši ČPP plní výši škody?
Odpovědět

Redakce
4.5.2017 10:06
Re: Plnění
Dobrý den,
ČPP nabízí možnost volby mezi dvěma pojistnými limity, a to 10 000 Kč a 20 000 Kč na každou jednu škodu. Jejich počet není v průběhu pojistného roku omezen.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček nejlepšího pojištění podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky životního pojištění - zde





Dále v rubrice

Při cestě na Slovensko pozor na cestovní pojištění i pravidla silničního provozu

Obrázek: Slovenská dálnice Slovenská republika, s malebnými horami a vyhlášenými lázeňskými městy, přitahuje rok co rok mnoho návštěvníků z ČR. Nezapomínejme, že už delší dobu nejsme součástí jednoho státu a pravidla se tak mohou lišit. V článku najdete informace o...

V jakém věku si Češi nejčastěji sjednávají životní pojištění?

Obrázek: Dohoda Malé děti jsou často nemocné, náctiletí se spíše zraní, se stoupajícím věkem rostou závažná onemocnění a riziko úmrtí. Fakta, která potvrzuje aktuální analýza České asociace pojišťoven. A podle které si životní pojištění sjednáváme v průměru...

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Nová česká poradenská banka startuje do ostrého provozu

Obrázek: Pobočka Partners Banky Na českém bankovním trhu začíná fungovat nová poradenská banka. Ta nabídne klientům směs moderních fintech technologií doplněných poradenstvím. Její unikátností bude nabídka i správa produktů od jiných bank a finančních institucí...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz