Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Proč se Češi chtějí stěhovat a kdy se rozhodnou rekonstruovat své stávající bydlení?

17.2.2020  |  Zdeněk Bubák, zpráva Wüstenrotu
  


Obrázek: DůmPodle aktuálního průzkumu společnosti Wüstenrot vyhovuje současné bydlení 78 % Čechů. I přesto se ale poohlížejí po novém a stěhovat se do pěti let má v plánu každý pátý. A důvod? Chtějí žít sami ve vlastním, s partnery, nebo na klidnějším místě. A v jakém případě se Češi nejčastěji rozhodnou pro rekonstrukci svého obydlí?


Jakub
4.5.2022 0:22
bez předmětu
Tak to je asi dost individuální a nejsem si jistý, zda se to dá zobecňovat, každopádně zajímavý článek. My jsme se s přítelkyní stěhovali nedávno, a to z bytu 2+1 do velkého domu. Divili byste se, ale měli jsme tolik věcí, že to vydalo na několik dodávek. Naštěstí jsme našli fajn stěhovací službu zde, která nám se vším ochotně pomohla. Doporučuji!
Odpovědět
František
11.2.2021 19:09
Rekonstrukce
My jsme si před dvěma lety koupili starší domek, který postupně rekonstruujeme. Nechtěli jsme si půjčovat další peníze, takže jakmile ušetříme dostatek peněz, tak něco předěláme. Jde to sice pomalu, ale jistě :-) . Už máme hotovou střechu, pěkná plastová okna z Pramos, krbová kamna s podlahovým topením atd., takže si myslím, že to nejpodstatnější už máme konečně hotové :-) .
Odpovědět
Olčis
15.8.2020 19:29
Stěhování
Také jsme se před pár dny konečně přestěhovali do nového bytu. Ten je mnohem větší, než ten minulý, což je určitě plus. Je ho ale pořád potřeba zařídit. S tím nám ale naštěstí pomohou bytoví designéři z http://www.pwinterier.cz/ Slyšel jsem o nich jen samé dobré věci, tak jsem zvědav.
Odpovědět
Ivan
24.7.2020 0:31
Stěhování
My jsme se také nedávno rozhodli stěhovat, ale ani já a ani manželka nedisponujeme velkým autem a tak jsme si museli půjčit auto od dodavky.online a musíme říct, že jsme s jejich servisem velice spokojení a je to jedna z mála firem, kde jsou lidé na správném místě a baví je jejich práce.
Odpovědět
Erika
23.6.2020 19:55
Stěhování
My jsme se stěhovali kvůli tomu, že jsme bydleli v malém bytě a chtěli jsme něco většího. Sehnat byt v Praze není žádný problém. Jde jen o to, v jaké chce člověk žít lokalitě a počkat, než se objeví ten pravý byt. My jsme měli štěstí, že jsme byt našli celkem rychle. Navíc jsme využili společnost https://www.stehovanivrana.cz/stehovani-bytu/ , která se zaměřuje na stěhování bytů praha, takže jsme s ním neměli žádnou práci.
Odpovědět
Ivan
18.9.2020 18:57
Re: Stěhování
My jsme se tedy osobně rozhodli pro přestěhování z důvodů pracovních. Budeme se stěhovat za pár dní a našli jsme si už i dokonce firmu na půjčení dodávky . Myslím si, že pokud chcete ušetřit a to značně na přestěhování, tak to udělejte svépomocí díky třeba této firmě :)
Odpovědět
Pavel
2.4.2020 21:49
Rekonstrukce
Díky za článek. My právě rekonstruujeme náš dům. Exteriér už je hotový a teď doděláváme interiér. Například příští týden máme v plánu dělat nové schodiště do druhého patra. Konkrétně si ho necháme udělat od http://www.zamecnictvi-hajny.cz/nerezove-schodiste.html
Odpovědět
Martas
18.3.2020 4:33
Stěhování
Super článek. Musím se přiznat, že jedno stěhování mám teď čerstvě za sebou. Ve finále to nakonec ale nebylo tak náročné, jak jsem si původně myslel. Všechno jsem si zařizoval sám. Je ale pravda, že dost práce mi ušetřilo i to, že jsem měl k dispozici dodávku, kterou jsem si pronajal od https://www.tircentrum.cz/
Odpovědět
Šimon
10.8.2020 20:38
Re: Stěhování
My máme za sebou čerstvě stěhování. Konečně jsem dodělal dům, tak jsem rád, že bydlíme s rodinou ve svém. Sice není všechno ještě 100 % dodělané, ale to zvládneme za provozu. To nejdůležitější je, takže jsme se mohli nastěhovat :-) . Teď zrovna čekáme na obývací stěnu a komodu, které by měly dorazit do konce týdne, tak to tu budeme mít zase trochu víc zabydlené.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Spořicí účet s úrokem až 6,08 % p.a.více
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více





Dále v rubrice

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Index termínovaných vkladů v dubnu

Obrázek: Termínoindex Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz