Komerční banka znovu uklízela Česko

Zaměstnanci Komerční banky se aktivně přidali k již tradiční úklidové akci Ukliďme Česko. Do úklidu se zapojili v Praze a dalších městech - například v Jičíně, Prostějově nebo Uherském Hradišti. KB je již několik let partnerem iniciativy Ukliďme Česko, která je součástí mezinárodní akce Ukliďme svět.

„Opravdu si cením toho, že našim zaměstnancům tolik záleží na tom, v jakém prostředí žijeme, a že se pravidelně zapojují do akce Ukliďme Česko. Největším problémem s odpadky je skutečnost, že lidé si na smetí ve svém okolí zvykají a dostavuje se u nich slepota ke smetí. Tři roky jsem pracoval pro organizaci World Cleanup Day, s cílem uspořádat první celosvětový úklidový den v roce 2018. Můj tým vytvořil globální databázi odpadů World Waste Database. Jejím konkrétním účelem je konsolidovat údaje o smetí a problém se znečištěním zviditelnit jak pro společnost, tak pro rozhodující činitele,“ uvedl Margus Simson, člen představenstva Komerční banky.

„Tyto úklidové akce vždy lidi znovu na smetí upozorní a u ostatních posílí povědomí o tom, jak špatná je situace v reálu. Jsem proto hrdý na to, že zaměstnanci KB pracují pro změnu,“ doplnil.
Letošní ročník největší dobrovolnické akce Ukliďme Česko se uskutečnil ve dnech 6. dubna a 21. září 2018. Organizátoři úklidů z Českého svazu ochránců přírody a brněnského spolku Ekosmák spočítali, že během loňských úklidových aktivit se zapojilo téměř 135 tisíc dobrovolníků na 3295 místech po celé ČR a uklidili přes 2 tisíce tun odpadu.


Komerční banka  |  3.10.2019


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz