Děti se vzdělávaly a přispěly tím na charitu 200 tisíc korun

Znáte Zlatku? Že ne? Chyba. Prostřednictvím netradičně postavených úkolů na interaktivním webu zlatka.in si žáci prvního a druhého stupně základních škol osvojují základy hospodaření s penězi. Plněním úloh z oblasti finanční gramotnosti sbírají zlaťáky, se kterými dále hospodaří. V průběhu prosince však tyto zlaťáky mohli věnovat charitativnímu projektu konkrétní nadace.

Během prosince se do akce zapojilo 805 dětí, které získaly 140 303 zlaťáků. Ty potom věnovaly buď jednomu vybranému projektu, nebo všem třem. Raiffeisenbank, která web Zlatka.in sponzoruje, následně mezi projekty, kterým děti věnovaly nejvíce zlaťáků, rozdělila 200 000 korun. Nikolka z Be Charity tak získala 100 000 korun na rehabilitační cvičení, Evička z Nadace Leontinka 60 000 korun na asistenčního pejska a Nadační fond La Vida Loca 40 000 korun na projekt Život v kufříku, díky kterému vytvoří novorozeňátkům kufřík vzpomínek.

„Je krásné být součástí projektu, ve kterém pomáhají děti dětem. Proto jsme jim nabídli pomocnou ruku a jejich úsilí proměnili ve skutečné peníze. Nejpilnější střadatel věnoval na projekty více než 13 000 zlaťáků, které si spořil od roku 2017,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank. ”Věnovat část svého výdělku na charitativní účely je podle našeho názoru nedílnou součástí finanční gramotnosti a v budoucnu bychom na podobných akcích chtěli se Zlatkou spolupracovat i nadále.”

„Je skvělé, že se tento nápad setkal s úspěchem a děti mohly takto pomoci. Samotné stránky ale využívají také rodiče a především učitelé, kteří je plně začleňují do výuky. Doposud se do projektu zapojilo více než 1 300 tříd po celé České republice,“ říká Veronika Tomanová, zakladatelka webu Zlatka.in.

Projekt Zlatka.in navazuje na úspěšné webové stránky Gramar.in, soustředící se na český jazyk, a především na Matika.in, kterou hojně navštěvují školáci nejen u nás a na Slovensku, ale také v Maďarsku a ve Francii.


Raiffeisenbank  |  19.12.2019


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz