Pět hvězd pro fond CPR Invest – Global Disruptive

Fond CPR Invest – Global Disruptive loni oslavil tříleté výročí na finančním trhu. V lednu k němu dostal opožděný dárek v podobě prestižního ocenění Morningstar. Fond společnosti Amundi získal všech 5 hvězd (nejvyšší možný počet), a navíc hodnocení A Citywire pro svého hlavního manažera Wesleyho Lebeaua.

Ratingová agentura Morningstar hodnotí historickou výkonnost a kvalitu fondu po odečtení nákladů a s přihlédnutím k jeho riziku.

Hodnota aktiv spravovaných v rámci CPR Invest – Global Disruptive přesahuje 2 miliardy eur. Od svého spuštění fond dosahoval průměrné roční výkonnosti ve výši 13,9 %. Unikátní fond investuje do akcií společností, které nabízejí disruptivní neboli převratné inovace, ať už na poli technologií, nebo třeba zdravotní péče. Tyto společnosti mění životní styl i spotřební zvyky, definují nové pracovní postupy i výrobní a komunikační procesy.

„S ohledem na tržní prostředí v roce 2019 jsme výrazně snížili počet akcií ve fondu, abychom zvýšili jeho idiosynkratické riziko. Výsledkem bylo koncentrované portfolio, které v současné době obsahuje 64 pečlivě vybraných akcií,“ upřesňuje Wesley Lebeau současnou podobu fondu. Firmy společnost vybírá ze 4 hlavních oblastí: digitální technologie, průmysl 4.0 (robotizace, automatizace), zdravotnictví a obnovitelné zdroje. „Jsem optimista a věřím, že výkonnost fondu bude i nadále růst. Samozřejmě i přes tento ‚býčí investiční pocit‘ (vidina růstu trhu) jsou zde možné zdroje obav. Pozorně sledujeme například dopady koronaviru na obchodní řetězce. Volatilitu trhu by mohla ovlivnit i různá prohlášení v souvislosti s listopadovou prezidentskou volbou v USA,“ dodává Lebeau.

Fond je určen všem investorům, kteří cílí na potenciálně nejvyšší možné zhodnocení a uvědomují si plně všechna rizika spojená s investicemi s vysokou mírou kolísání.


CPR Invest  |  1.3.2020


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz