Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

MasterCard sjednocuje jednotlivé varianty bezkontaktního placení do systému MasterPass

26.2.2013  |  Michal Bubák


Společnost MasterCard na konferenci Mobile World Congress dne 25. února představila technologii MasterPass™. MasterPass je elektronická služba, která spotřebitelům umožňuje pomocí jakékoliv platební karty nebo uzpůsobeného přístroje (chytrého telefonu, PC, tabletu) nakupovat pouhým kliknutím, poklepáním nebo dotekem na internetu, v obchodech i kdekoli jinde.

„Kterékoli zařízení, jako je smart phone, tablet nebo PC, se nyní může stát platebním nástrojem,“ prohlásil Ed McLaughlin, ředitel společnosti MasterCard pro nové platební technologie. „MasterPass spojuje všechny možnosti, jak platit za nákupy, od tradičních plastových platebních karet až po digitální peněženky, a umožňuje spotřebitelům zaplatit odkudkoli a snadno.“

MasterPass přináší sjednocený systém pro bezkontaktní platby


„Rok 2013 se ponese ve znamení mobilního placení. V současné době nabízíme různé varianty bezkontaktního placení: ať už se jedná o bezkontaktní nálepky, platební kartu s technologií NFC v mobilním telefonu nebo mobilní platební aplikaci MasterCard Mobile*. Různé varianty bezkontaktního placení existují proto, aby si uživatelé na alternativní placení zvykli a každý si mohl vybrat variantu, která mu nejvíce vyhovuje,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku. „Nyní MasterCard sjednocuje tyto varianty do jednotného systému MasterPass, který zprostředkovává internetové i mobilní platby. Budoucnost patří internetu a mobilnímu placení,“ dodává Miroslav Lukeš. Podle průzkumu společnosti GfK, přes 50 % české internetové populace je příznivě nakloněna placení mobilem.


Autor: MasterCard
                                              
Balíček služeb MasterPass obsahuje:

·    Službu MasterPass pro odbavení nákupů na pokladně, které obchodníkům poskytnou jednotný způsob akceptace elektronických plateb bez ohledu na místo, kde se zákazník nachází. Při nákupech v prodejnách, ať už u pokladen či mezi regály, bude systém MasterPass podporovat používání technologií NFC, QR kódů, štítků i mobilních zařízení používaných v prodejních místech. Při nákupech na internetu MasterPass umožní kupujícím snadné odbavení, jelikož odpadne potřeba zadávat při každém nákupu podrobné údaje pro doručení a o kartě.

·    Integrovanou elektronickou peněženku MasterPass, která bankám, obchodníkům a partnerům umožní nabízet jejich vlastní peněženky. Spotřebitelé si budou moci bezpečně ukládat údaje o kartách, adresáře a další informace v zabezpečeném cloudu, který bude spravovat hostitelský subjekt, jemuž důvěřují. Peněženka je otevřená, což znamená, že kromě karet MasterCard s ní mohou spotřebitelé využívat i další značkové kreditní, debetní a předplacené karty.

·    Poskytování dalších informací jako např. zůstatek na účtu a zprávy v reálném čase, věrnostní programy i nabídky a další možnosti využití programů Priceless.


Autor: MasterCard

S MasterPass budou lidé platit čistě elektronicky pomocí uživatelských účtů a mobilních telefonů. Obchodníci zase nebudou potřebovat nákladné platební terminály. K provedení platby budou stačit chytré telefony a technologie NFC.

MasterPass bude v průběhu roku dostupná po celém světě

Spotřebitelé po celém světě si službu budou moci zřídit prostřednictvím finančních institucí v Austrálii a Kanadě (do konce března) a v USA a Velké Británii (v průběhu jara, resp. léta). Kromě toho bude v průběhu roku 2013 služba MasterPass uvedena i na další světové trhy, mj. v Belgii, Brazílii, Číně, Francii, Itálii, Nizozemsku, Singapuru, Španělsku a Švédsku.

Společnost MasterCard nabízí k shlédnutí video na této adrese.

*Více o aplikaci MasterCard Mobile jsme psali v článku: Se službou MasterCard Mobile se může Váš telefon stát výhradním platebním instrumentem

Aplikace MasterCard Mobile byla v České republice spuštěna na konci ledna a je zdarma dostupná ke stažení v Apple Store a Google Play. Do aplikace si uživatel nahraje platební karty, které chce používat a nastaví mPIN, který funguje jako klasický PIN kód chránící uživatele před zneužitím jeho karty. Platební aplikace je ideální k platbám na internetu, dárcovským platbám a platbám za služby, třeba za taxi.




    



Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz