Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

UniCredit Bank monitoruje trend přesunu od spořicích účtů k investicím do podílových fondů

14.3.2013  |  Michal Bubák


UniCredit Bank - trend přesunu od spořicích účtů k investicím do podílových fondůNejvětší boom spořicích účtů má být dle vyjádření UniCredit Bank u konce. Klienti nyní intenzivně hledají jiná řešení, schopná odolat inflaci. Stále více klientů se seznamuje s investicemi do podílových fondů, které též nabízejí potenciál zhodnocení jejich volných finančních prostředků. Vysoký růst podílu investic UniCredit Bank eviduje také u investičního životního pojištění, jednotlivé emise obvykle banka vyprodá během měsíce.

„Objem investic do podílových fondů vzrostl meziročně na pětinásobek, to překonalo veškerá naše očekávání. Řada lidí s nimi zatím nemá osobní zkušenost, ale jakmile získají více informací a porozumí jim, obvykle u nich zůstávají a investici navýší nebo zopakují,“ říká Ondřej Lokvenc, manažer segmentu fyzických osob UniCredit Bank. „Navíc poskytujeme širokou škálu možností od investic do rozvíjejících se trhů až po americké či evropské. Výhodou je i eliminace měnového rizika vzhledem k nabídce podílových fondů i v české měně,“ dodává Ondřej Lokvenc.  


Banka nabízí produkty kombinující spoření a investice



UniCredit Bank klientům nabízí, aby si dle svých potřeb, cílů a přání vybrali z portfolia produktů, jak depozitních, tak investičních. Kombinací produktů mohou klienti obecně balancovat své investiční riziko s výnosem, který překoná inflaci. Jako jedno z řešení banka nabízí Program DUET PLUS, který kombinuje tříměsíční termínovaný vklad s úrokem 4 % p. a. s investičními produkty. Na výběr je pak buď investiční životní pojištění nebo přes 50 podílových fondů skupiny Pioneer Investments, která je součástí skupiny UniCredit.


Celkem 20 fondů Pioneer nabízených v České republice překonalo v loňském roce svůj benchmark. 8 z nich navíc dosáhlo na vyšší rating podle agentury Morningstar, která se hodnocení výkonnosti fondů dlouhodobě věnuje. Zhodnocení některých fondů za uplynulý rok přesáhlo 20 %.

„Nejprodávanější jsou aktuálně dluhopisové fondy, zejména ty specializované na korporátní dluhopisy,“ říká Roman Dvořák, analytik Pioneer Investments.

Například korunová třída fondu „Pioneer Funds - Strategic Income“ specializovaného na americký trh, měla k 5. 3. 2013 průměrný roční výnos 5,49 % od svého založení, za loňský rok pak 10,2 %. „Klienti banky do tohoto fondu loni investovali přes 1 miliardu Kč a silný prodejní trend korunových tříd dluhopisových fondů zaměřených na firemní dluhopisy pokračuje i v letošním roce,“ dodává Dvořák.
 
Vývoj ceny podílového listu Pioneer Funds - Strategic Income (CZK Hedged)
od založení 19. 7. 2011
UniCredit Bank - Pioneer Funds - Strategic Income v CZK - vyvoj ceny podílového listu - graf
Zdroj: www.pioneerinvestments.cz. Poznámka banky: Použité údaje se týkají minulosti, výkonnost v minulosti není spolehlivým ukazatelem budoucích výnosů

Investorům, kteří vyžadují kvalitu prověřenou časem, chce banka nabídnout „Pioneer Funds - U.S. Pioneer Fund“, lucemburský klon třetího nejstaršího fondu na světě a zároveň jediného, který již dosáhl zhodnocení přes 1 000 000 % od svého založení (v roce 1928).




    



Porovnání podílových fondů. Který je nejvýnosnější, jaké si účtují poplatky? - zde
Přehled celé nabídky spořicích účtů - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Spořicí účet s úrokem až 6,08 % p.a.více
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Obrázek: Laptop investování Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je vesměs smířená s tím, že v životě bude hledat jiné a daleko snáz dosažitelné hodnoty, než je soukromé vlastnictví bytu...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Index termínovaných vkladů v dubnu

Obrázek: Termínoindex Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz