Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Půl roku praxe bezkontaktního placení s GE Money Bank

22.3.2013  |  Michal Bubák


GE Money Bank - Půl roku praxe bezkontaktního placení. Na snímku: Logo GE Money BankKlienti GE Money Bank platí bezkontaktně již půl roku. Od 1. září 2012 vydala banka více než 140 tisíc bezkontaktních kreditních a debetních karet. Jako první v Česku nabídla plošně svým zákazníkům také PayPass platební nálepky a NFC platební kartu v mobilu, klienti mohou využít i službu Mobito. GE Money Bank tak má v současnosti nejširší nabídku moderních platebních metod. Roste počet drobných bezkontaktních plateb, nejvíce v rozmezí 51-100 Kč, a to o 38 %.

Bezhotovostně se teď platí i menší částky. Klíčenky jsou v trendu.



 „Moderní platební metody šetří našim klientům čas. Bezkontaktní platby jsou pohodlné a rychlé, zejména v případě menších částek do 500 korun, kdy není potřeba zadávat PIN. Z našich statistik vyplývá, že klienti po výměně za bezkontaktní kartu častěji platí i drobnější částky bezhotovostně. Počet karetních transakcí do 500 korun stoupl téměř o 26 %,” říká Jiří Kejla, projektový manažer GE Money Bank. „Zájem lidí o bezkontaktní platby dokumentuje také poptávka po klíčenkách na umístění PayPass nálepek. Rádi vycházíme klientům vstříc, na našich pobočkách si teď všichni zákazníci s platebními nálepkami mohou zdarma vyzvednout také speciální klíčenky,“ dodává Jiří Kejla.

Využívání bezkontaktního placení zažívá v současnosti boom



Průměrná výše jedné transakce byla v únoru 309 korun. Celkový objem bezkontaktních plateb roste, jen v únoru zaplatili zákazníci bezkontaktně za více než 22 milionů korun, což je o téměř 60 % víc než v předchozím měsíci. Moderní platební metody využívají zákazníci GE Money Bank nejčastěji v obchodech s potravinami a supermarketech. Od prosince do února v nich provedli přes 120 tisíc bezkontaktních plateb. Na druhém místě v počtu transakcí jsou obchodní domy, na třetím lékárny a drogerie. Nejrychleji se moderní platební metody ujaly ve velkých městech, například v Praze jich od prosince do února proběhlo přes 45 tisíc.

GE Money Bank - bezkontaktní platby. Na snímku klíčenka s bezkontaktní nálepkou od GE Money BankGE Money Bank - Půl roku praxe bezkontaktních plateb. Na snímku: Přiložení bezkontaktní nálepky k platebnímu termináluGE Money Bank - Půr roku praxe bezkontaktních plateb. Na snímku: Přiložení bezkontaktní platební karty k terminálu
Autor: GE Money Bank

„Počet míst, kde je možné platit bezkontaktním MasterCard PayPass se v roce 2012 více než zdvojnásobil. PayPassových terminálů je teď v České republice 15 000 a každý nový nebo vyměněný terminál přijímá bezkontaktní platby. Placení bezkontaktními kartami MasterCard PayPass se rychle stává standardem,“ doplnil Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku.  

Půlrok bezkontaktních plateb s GE Money Bank



Banka nabídla všem novým i stávajícím zákazníkům bezkontaktní debetní i kreditní karty již 1. září 2012. V lednu letošního roku k tomu přibyly PayPass platební nálepky a NFC karty v mobilu. Bezkontaktní platby jsou až pětkrát rychlejší než transakce běžnými kreditními nebo debetními kartami. U částek do 500 korun není potřeba zadávat PIN, stačí jen přiložit kartu, nálepku nebo telefon s NFC k platebnímu terminálu. Moderní platební metody přitom nabízejí stejnou úroveň zabezpečení a zachovávají si všechny běžné funkčnosti pro nakupování jako dosavadní karty. NFC karta v mobilu navíc klientům umožňuje detailní přehled o všech uskutečněných transakcích přímo v mobilním telefonu. Na všech bezkontaktních kartách, nálepkách i NFC je automaticky spuštěn také věrnostní program bene+.




    



Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz