Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Co nabízí nová verze Fio Smartbankingu? Které banky mají nejrozvinutější smartbanking?

23.4.2013  |  Michal Bubák


Fio banka - Co umožňuje nová verze Fio smartbankingu pro Android. S jakými inovacemi smartbankingu přichází další bankyFio banka zpřístupnila novou verzi aplikace Fio Smartbanking pro Android, která klientům umožní obsluhovat jejich účet z mobilu opět o něco komplexněji. Mezi nejdůležitější novinky patří šablony plateb, možnost odeslat peníze kamkoliv do zahraničí nebo stahování výpisů z účtu.

Na Google Play je nyní k dispozici nová verze aplikace Fio Smartbanking, která zásadněji rozšiřuje dosavadní rozsah funkcí. Klienti mohou nově vytvářet a spravovat šablony příkazů k úhradě a posílat díky nim peníze snadněji a rychleji. Mohou také zadávat zahraniční platby a zobrazovat nebo sdílet výpisy z účtu ve formátu PDF. Nová verze dále nabízí podporu tabletů bez GSM modulu, možnost komunikovat s bankou prostřednictvím služby Fio servis, zobrazení vlastností účtu včetně kopírování údajů do schránky nebo nové volby nastavení aplikace.

Nová verze smartbankingu Fio banky vznikla na základě připomínek klientů



„Již dříve jsme oznámili, že chceme rozvíjet naše aplikace pro chytré mobilní telefony podle připomínek a přání našich klientů i nejnovějších trendů. Nová verze aplikace Fio Smartbanking pro Android zohledňuje nejčastější klientské požadavky na vylepšení a je prvním z výraznějších rozšíření funkčnosti, které chceme uvést na trh v tomto roce. Věříme, že klienty potěší. Stejné funkce brzy přinese i upgrade pro operační systém iOS,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Mobilní eKonto Raiffeisenbank zjednodušuje platby prostřednictvím QR kódů



Novou verzi svého smartbankingu především za účelem zjednodušení plateb prostřednictvím QR kódů spustila v první polovině dubna i Raiffeisenbank. V nové verzi banka zavedla princip dvoufaktorové autentizace, který zjednodušuje přihlášení klienta do aplikace. To probíhá pouze zadáním čtyřmístného PINu. Klient si tedy nemusí pamatovat složité heslo a nechat si posílat ověřovací kód v SMS zprávě. Další informace o smartbankingu Raiffeisenbank uvádíme v článku: Raiffeisenbank inovuje Mobilní eKonto.

ČSOB a Era uvedly smartbanking podporující platby přes QR kód. Je určen i pro Windows 8



ČSOB a Era / Poštovní spořitelna počátkem března zpřístupnily smartbanking pro operační systém Windows 8. Tuto aplikaci tedy využijete na svém tabletu, notebooku nebo i na svém stolním počítači s tímto operačním systémem. Výhodou této aplikace je taktéž přihlašování pomocí PINu. Odpadá tedy příjem dalších autorizačních SMS zpráv a jejich opisování. Více se dočtete v článku: ČSOB a Era smartbanking je první aplikací pro zařízení s Windows 8.

V polovině března pak ČSOB a Era přišly s inovací smartbankingu podporující načítání QR kódů. Staly se tak po Komerční bance a Raiffeisenbank dalšími bankovními subjekty, jejichž smartbanking platby prostřednictvím QR kódů umožňuje. Více si o inovované verzi smartbankingu přečtěte v článku:
Nový smartbanking ČSOB a Era už umí pracovat s QR kódy.

Jaký smartbanking nabízejí české banky?



Smartbanking v současnosti nabízí již řada bank, konkrétně Česká spořitelna, ČSOB, Era, Komerční banka, UniCredit Bank, Raiffeisenbank, GE Money Bank, Fio banka, Citibank, mBank, ZUNO Bank, Equa Bank a ING Bank. Pokud si chcete udělat ucelený přehled o aplikacích jednotlivých bank, doporučujeme Vám zhlédnout následující dva články.

Velké srovnání smartbankingu. Jak můžete ovládat svůj účet z mobilu?

Jak smartbanking přicházel a který je nejlepší? 2. část velkého srovnání Vám nabízí

V článcích nechybí ani poměrně rozsáhlá fotogalerie se snímky zachycující smartbanking bank, které jej nabízí.




    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz