Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

AXA Bank v ČR končí. UniCredit Bank nabídne jejím klientům dočasná zvýhodnění

23.5.2013  |  Michal Bubák


AXA Bank - UniCredit Bank - AXA Bank v ČR končí - UniCredit Bank nabídne jejím klientům dočasná zvýhodněníSkupina AXA se rozhodla zaměřit na hlavní oblast své činnosti, tedy pojišťovnictví, a uzavřít v České republice partnerství v oblasti poskytování bankovních služeb s UniCredit Bank. V důsledku to znamená, že AXA Bank, jedna z nejmenších bank na tuzemském trhu, do konce roku definitivně skončí. AXA a UniCredit se rozhodly jít cestou uzavření dohody o partnerství, a nikoli cestou přímého prodeje. Podrobnosti o finanční stránce dohody nejsou známy.

AXA se bude nyní soustřeďovat primárně na své klíčové aktivity v oblasti životního a neživotního pojištění, zajištění na stáří a investování. V této souvislosti AXA Bank Europe ukončí svou činnost na území České republiky. AXA bude nabízet svým klientům vybrané bankovní produkty UniCredit Bank, které budou vyhovovat jejich potřebám. Díky této spolupráci budou moci stávající klienti AXA Bank využít v rámci uvítacího balíčku i časově omezené nabídky těchto produktů.

AXA chce zůstat především pojišťovací skupinou



„Výsledky naší strategie v posledních letech jsou důkazem, že spojení bankovních a pojistných produktů přineslo řadu výhod. Na všech evropských trzích je však znatelný trend konsolidace a AXA je především pojišťovací skupinou. Jsme přesvědčeni, že tato strategie je nejlepším způsobem, jak realizovat naše obchodní aktivity co nejefektivněji a zároveň přinášet vyšší hodnotu i našim zákazníkům a obchodním partnerům,“ říká Martin Vogl, generální ředitel finanční skupiny AXA pro Českou republiku a Slovensko.

Klientům AXA Bank otevře dveře UniCredit Bank



Počet klientů AXA Bank se pohybuje okolo 90 tisíc. Téměř všichni využívají spořicí účet, zatímco hypotéku mají uzavřenou řádově jen stovky klientů. Jestli se UniCredit Bank podaří nalákat „spořivé“ klienty AXA Bank na zvýhodněné podmínky pro hypoteční a spotřebitelské úvěry při aktivaci kombinovaného účtu MULTI konto je zajímavou otázkou, na kterou odpoví až čas. Na trhu totiž existují banky, jejichž úroková sazba na spořicím účtu zůstává vyšší.

„Partnerství s UniCredit Bank nabídne našim klientům širokou škálu produktů a služeb poskytovaných silnou a rychle se rozvíjející bankou. Stávajícím klientům AXA Bank bude nabídnuta snadná a především bezpečná možnost přechodu k UniCredit Bank, která pro ně připravila exkluzivní nabídku inovativního účtu. Rovněž bude zachována kontinuita smluv klientů, kteří mají u AXA Bank uzavřeny hypoteční úvěry,“ dodal Ladislav Kročák, generální ředitel AXA Bank Europe pro ČR a Slovensko.

Časově omezená nabídka pro bývalé klienty AXA Bank od Unicreditu



„UniCredit Bank poskytne klientům AXA Bank celou šíři bankovních produktů. Na uvítanou jsme pro ně připravili speciální, časově omezenou nabídku, která patří k vůbec nejlepším na současném bankovním trhu. Nejmodernější spořicí účet MULTI konto kombinuje prémiové úročení spořicího účtu se všemi výhodami běžného účtu. Vedení MULTI konta je zdarma, a to bez dalších podmínek a omezení. Navíc klienti AXA Bank mohou díky aktivaci spořicího účtu MULTI konto získat slevy a zvýhodněné podmínky pro hypoteční a spotřebitelské úvěry od UniCredit Bank, čtvrté největší banky na českém trhu,“ popisuje Giovanni Guidi, ředitel osobního bankovnictví UniCredit Bank.

AXA Bank svou činnost definitivně ukončí do konce roku 2013



Jelikož se bude skupina AXA v České republice nyní zaměřovat především na oblast pojištění, bude v průběhu druhého pololetí roku 2013 svou činnost v oblasti bankovnictví postupně utlumovat. Do konce roku pak AXA Bank svou bankovní činnost v České republice zcela ukončí.

Veškeré podrobnosti týkající se ukončení činnosti, včetně důležitých termínů, jsou uvedeny na webových stránkách banky nebo je klienti mohou získat na její zákaznické telefonní lince.

Někteří zaměstnanci zůstanou, většině ale kariéra ve skupině AXA prostě skončí



Skupina AXA se ve svém vyjádření označuje za společensky odpovědnou firmu, a tudíž se zavazuje vyvinout maximální úsilí k tomu, aby našla vhodné řešení pro stávající zaměstnance AXA Bank a poskytla jim v jejich kariéře pomoc. Některým zaměstnancům bude nabídnuta nová pracovní pozice v rámci skupiny AXA, ostatním, pro které se nenajde interní řešení, bude poskytnuta podpora při hledání dalšího uplatnění na trhu práce. Mluvčí Axa ČR Eva Šebestová upřesnila, že šanci na další uplatnění v rámci skupiny AXA má jen zhruba deset až patnáct procent ze zaměstnanců AXA Bank.



    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka spoření, nejvýhodnější spořicí účty od bank i záložen - zde




všechny články
Dále v rubrice

Proč si zřídit úrazové pojištění a jak ho vybrat?

Obrázek: Podpis smlouvy Životní pojištění kryje rizika, se kterými se může člověk během svého života setkat. Před uzavřením životního pojištění je velmi důležité určit rizika, která chcete zajistit a podle toho zvolit vhodný produkt. Martin Pejsar radí, kdo si může pojištění sjednat...

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz