Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Změny bankovních poplatků v závěru května a v červnu

7.6.2013  |  Michal Bubák


Změny bankovních poplatků v závěru května a v červnu - Na snímku - české minceJaké změny přináší přelom května a června v sazebnících bank?

Od 23. května ruší UniCredit Bank u Cool konta PRO MLADÉ 40korunový poplatek za zadání tuzemského trvalého příkazu, souhlasu s inkasem a SIPO zadané na papírovém formuláři. Cena za tuto službu je nově zavedena v měsíčním poplatku za vedení konta.

Vedení nového Spořicího účtu MULTI konto pro klienty AXA Bank je zdarma. V rámci účtu klient získává jednu embossovanou platební kartu VISA Basic bez poplatku za vedení, neomezený počet výběrů z bankomatů UniCredit Bank doma i v zahraničí, internetové bankovnictví, všechny příchozí platby a 5 odchozích transakcí zadaných elektronicky měsíčně zdarma.

U Spořicího účtu PRIMA jsou první tři tuzemské odchozí standardní platby zadané elektronicky nebo provedené na základě trvalého příkazu zdarma. Další platby vyjdou na 45 Kč.

Změny v sazebnících bank od 1. června 2013



Evropsko-ruská banka zavádí minimální vklad při založení běžného účtu. Pro fyzické osoby a fyzické osoby podnikatele činí 500 Kč, pro právnické osoby 1 000 Kč. Do konce května 2013 nebyl pro zakládání běžného účtu žádný minimální vklad stanoven. Banka dále zvyšuje minimální vklad pro Termínovaný vklad FIX z původních 50 000 Kč na 500 000 Kč.

Platební karta VISA Classic Start, platební karta VISA Classic Standard, platební karta VISA Classic Plus a platební karta VISA Gold Premium již nejsou vydávány. Nová platební karta VISA Classic vyjde na 300 Kč ročně a nová platební karta VISA Gold na 700 Kč ročně. Změna PIN v bankomatu stojí 50 Kč - jedná se o novou položku v sazebníku banky.

GE Money Bank zvyšuje poplatek za vedení konta Genius Active pro průměrný měsíční zůstatek do 249 999,99 Kč ze 129 Kč na 139 Kč měsíčně. U Flexikreditu banka neúčtuje při překročení povoleného debetního zůstatku sankční poplatek 25 Kč denně ale 300 Kč měsíčně.

Pro kreditní a úvěrové karty MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus, MoneyCard Gold a Avon je nově zaveden poplatek 20 Kč za předávání výpisu poštou a je zrušena služba „Vydání náhradní karty v zahraničí (Emergency Card)“. ING kreditní karta a Avon kreditní karta nejsou již vydávány.

Pro majitele a disponenty všech typů sporožirových účtů České spořitelny je prodej cizí měny v období od 1. června 2013 do 30. září 2013 zdarma v případě výběru cizí měny přímo ze sporožirového účtu.



    



Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde
Kalkulačka spoření, nejvýhodnější spořicí účty od bank i záložen - zde




všechny články
Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz