Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Hypoindex v prosinci 2011 ve znamení rekordů - klienti si našli levnější hypotéky

19.1.2012  |  Zdeněk Bubák


Nejnovější ukazatel Fincentrum Hypoindex přinesl další rekordy. Absolutního rekordu dosáhly úrokové sazby, které v průměru činí 3,56 procenta. Jde o nejnižší sazbu od roku 2003, tedy od začátku indikátoru Fincentrum Hypoindex. Do Hypoindexu se tak zatím nepromítlo deklarované zvýšení sazeb hypoték u některých bank a některých fixací, o kterém jsme informovali 19. prosince 2011 zde.

O další rekord se postaraly opět objemy. Celkem za prosinec dosáhly objemy hypotečních úvěrů 12,847 miliard korun.  Je to nejvyšší částka za minulý rok. Absolutní rekord v objemech hypotečních úvěrů si drží červen 2007, kdy objemy dosáhly neuvěřitelných 18 miliard korun.

Nejvíce poklesly úrokové sazby u jednoletých fixací. V průměru má tato fixace úrokovou sazbu 4,14 procenta, oproti listopadovým 4,38 procenta. Díky nízkým úrokovým sazbám je stále nejvíce v oblibě pětiletá fixace. U té sazba klesla na 3,5 procenta a v prosinci si ji sjednalo celkem 4 106 zákazníků.

Prosinec opravdu překonal většinu letitých rekordů. V tomto zimním měsíci byl o hypotéky veliký zájem. Lidé uzavřeli celkem 7 293 hypotečních úvěrů, což je nejvíce od června 2007. Tehdy jich bylo sjednáno 10 787.

„Sazby dosáhly rekordní úrovně i přesto, že některé banky v prosinci již mírně zdražily. Lidé si však dokázali vyhledat nejlevnější nabídky. Hledat nejvýhodnější sazbu se vyplácelo – variační rozpětí průměrných sazeb jednotlivých bank u pětiletých fixací vzrostlo v prosinci na 1,76 p.b.,“ říká Josef Rajdl, vedoucí analytik společnosti Fincentrum.


Zdroj: Hypoindex

Metodika FINCENTRUM HYPOINDEXu: FINCENTRUM HYPOINDEX hodnotí vývoj cen hypoték v čase. Je to vážená průměrná úroková sazba, za kterou jsou poskytovány v daném kalendářním měsíci nové hypoteční úvěry pro fyzické osoby. Vahami jsou objemy poskytnutých úvěrů. Vstupní data pro výpočty poskytují tyto banky: Česká spořitelna, ČSOB, GE Money Bank, Hypoteční banka, Komerční banka, Raiffeisenbank, UniCredit Bank, Volksbank CZ a Wüstenrot hypoteční banka.

Další články:

Presto půjčka od UniCredit Bank nyní bez poplatku za zpracování

Hypoteční trh v roce 2011

Stav výtahů v ČR je alarmující

Novinky ve stavebním spoření od ledna

Hypotéka bez starostí od Volksbank

Trend se obrací - hypotéky zdražují!

Které banky nabízejí nejlepší úvěrové kalkulačky na internetu?

Porovnejte si hypotéky na Finparádě:

Finparáda / Půjčky / Hypotéky



    



Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde

reklama

Půjčka s odměnou až 12 000 Kčvíce




všechny články
Dále v rubrice

Banky oproti očekávání sazby hypoték zvyšují

Banky sazby hypoték nesnižují, některé naopak sazby navýšily. Průměrná nabídková sazba hypoték poklesla jen o 0,05 % p.a. Aktuální informace k vývoji hypotečních úvěrů přinášíme v našem článku...

Produktové novinky bank v dubnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Hvězdy FP Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu dubna letošního roku oznámily Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Generali Česká pojišťovna, Komerční banka...

Vlastní bydlení je u nás pro mladé nedostupné, stát by se mohl inspirovat u sousedů

Obrázek: Dům a klíče Dostupnost vlastního bydlení se v Česku každým rokem zhoršuje. V rámci Evropy patříme k zemím, kde z průměrného platu musí lidé na nový byt šetřit nejdéle. Tristní stav dopadá na všechny, mnohem větší problémy to ale působí čerstvým absolventům nebo mladým rodinám s dětmi...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz