Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Jak si vybrat kreditní kartu? Hlavně nepodlehnout tlaku nabídek

30.4.2014  |  Michal Mošnička
  


Jak si vybrat kreditní kartuPřinášíme Vám druhý díl ze seriálu „Jak ušetřit a přitom si vybrat dobrý finanční produkt?“ V prvním dílu jsme se věnovali běžnému účtu, který je základním finančním produktem. Ve druhém díle se zaměříme na kreditní platební kartu, která je určitou nadstavbou běžného účtu. Na základě analýzy bankovního a finančního trhu Vám předkládáme několik rad pro dobrý výběr tohoto produktu.


Michal
6.5.2014 15:02
Jak se počítá bezúročné období?
Jak se počítá bezúročné období, myslel jsem že je to transakce + počet dnů podle toho jaké bezúročné období banka na dané kreditní kartě nabízí, ale prý je to jinak, jak?
Odpovědět

Iveta Behúňová
7.5.2014 15:34
Re: Jak se počítá bezúročné období?
Například u Zuno toto období začíná prvním dnem zúčtovacího období, tedy v den, kdy je klientovi doručen výpis. Takže ne tehdy, když klient provede transakci. U Zuno si klient může vybrat dvě různá zúčtovací období:
- Pro první cyklus je začátek zúčtovacího období prvního dne v měsíci, kdy datum splatnosti připadá na 25. den měsíce (tzn. zaplatím kartou 1.4, 1.5 je doručen výpis a 25.5 je datum splatnosti bezúročného období)
- Pro druhý cyklus je začátek zúčtovacího období 15. dne v měsíci, kdy datum splatnosti připadá na 10. den měsíce (tz. zaplatím kartou 15.4, 15.5 je doručen výpis a 10.6 je datum splatnosti)
Bezúročné období končí tedy datem splatnosti. Po tomto datu nesplacenou částku již banka úročí klientovi jako úvěr
Odpovědět
Jarek
5.5.2014 13:47
bez předmětu
Kde se dá všude s kreditní kartou platit?
Odpovědět
Honza
5.5.2014 14:41
Re: bez předmětu
Když máš embosovanou, tak doslova všude na světě :-)
Odpovědět

Iveta Behúňová
5.5.2014 15:04
Re: bez předmětu
Ano je to tak, s embosovanou kreditní kartou lze platit po celém světě. U Zuno neplatíte ani žádné poplatky za vydání a vedení karty.
Odpovědět
Ondřej
2.5.2014 14:32
Embos
Co znamená embosovaná kreditní karta? To je ta která má vystouplá, vyražená čísla?
Odpovědět

Iveta Behúňová
2.5.2014 15:43
Re: Embos
Když se řekne "embosovaná", znamená to, že čísla vystupují na povrch kreditky, což znamená, že bude akceptována doslova všude na světě. Online a offline. Bez ohledu na to, jaký terminál obchod má.
Odpovědět
Alžběta
2.5.2014 8:17
bez předmětu
Banka mě nabízí kreditku, jaké jsou největší výhody kreditky?
Odpovědět

Iveta Behúňová
2.5.2014 10:43
Re: bez předmětu
Můžete si rychle půjčit peníze na cokoli, platit kartou po celém světě a ještě můžete mít dlouhé bezúročné období. Kreditku můžete také používat jako debetní kartu. Hlavní předností kreditky od Zuno jsou nulové poplatky. Její vystavení i vedení je zdarma. Pokud už máte kreditku jinde a budete ji chtít splatit, můžete k tomu použít právě naši kreditku - toto je poměrně unikátní služba. Další její předností je až 55denní bezúročné období. Když si na ni pošlete peníze, při platbě se nejdříve odečtou vaše peníze.
Odpovědět
Martin
30.4.2014 13:26
Podmínky
Jaké musím splnit podmínky, abych získal od své banky kde mám 1 rok účet kreditní kartu?
Odpovědět

Iveta Behúňová
1.5.2014 19:36
Re: Podmínky
Aby vám banka vystavila kreditní kartu, většinou vám musí být aspoň 18 let, musíte být zaměstnanec, OSVČ nebo důchodce a nemít negativní záznam v databázích Credit Bureau a SOLUS.
Odpovědět

Redakce
30.4.2014 11:32
Diskuse
Nabízíme Vám možnost zaslat dotaz ohledně problematiky platebních karet na bankovního experta. Zadejte dotaz a my zařídíme odpověď. Více o platebních kartách najdete i zde.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde





Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz