Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Conseq penzijní společnost nabízí všech 5 fondů doplňkového penzijního spoření

4.1.2013  |  Michal Bubák


Conseq penzijní společnost, a. s., obdržela od ČNB k 31. 12. 2012 všechna potřebná povolení k prodeji penzijních fondů, a začala tak 2. 1. 2013 nabízet všech pět penzijních fondů doplňkového penzijního spoření. Conseq Investment Management, a. s., tak bude spravovat i nově schválené penzijní fondy vlastní penzijní společnosti.





Přehled fondů Conseq penzijní společnosti, a. s.:


1.    Conseq globální akciový účastnický fond
2.    Conseq povinný konzervativní fond
3.    Conseq státních dluhopisů 2023 účastnický fond
4.    Conseq státních dluhopisů 2033 účastnický fond
5.    Conseq dluhopisový účastnický fond

Individualizované penzijní plány na základě profilu klienta

Conseq díky těmto pěti fondům bude nabízet klientům celou škálu investičních strategií od nejkonzervativnějších fondů státních dluhopisů až po nejdynamičtější fondy akciové. „Jsme rádi, že již v prvních dnech nového roku můžeme klientům představit naši připravovanou nabídku. A máme pro ně přichystané i malé překvapení. Z investičních strategií budeme na základě profilu klienta vytvářet i individualizované penzijní plány,“ komentuje spuštění penzijní společnosti ředitel prodeje Conseq Investment Management, a. s., Richard Siuda. „Takové řešení na míru ve spojení s možností lepšího zhodnocení, oproti například dřívějšímu penzijnímu připojištění, totiž představuje velice atraktivní podobu spoření na penzi,“ říká Richard Siuda.

Hlavní charakteristikou nabídky Consequ bude široká diverzifikace, vyhledávání investičních příležitostí po celém světě a zaměření se na výnos v české koruně. Klienti budou mít také možnost využívat programy životního cyklu, které jsou u dlouhodobého pravidelného investování stále oblíbenější.

Conseq si chce v doplňkovém penzijním spoření vybudovat stejnou pozici jakou má v podílových fondech

Conseq začátkem roku rovněž začíná se školením své distributorské sítě. Conseq bude i v oblasti penzijního připojištění spolupracovat s nezávislými distribučními partnery, kteří již dnes mají ve svém produktovém portfoliu programy pravidelných investic Consequ, znají jeho administrativní postupy a systémy a spolupráce s nimi se dlouhodobě osvědčila. „Očekávám, že si podobně jako v oblasti investování do podílových fondů brzy vybudujeme poměrně silnou a stabilní pozici i v oblasti penzijního připojištění,“ předpokládá budoucí vývoj Richard Siuda.

Conseq se svoji nabídku penzijních fondů chystá podpořit reklamní kampaní na internetu a na jaře plánuje i menší billboardovou kampaň. Nejvíce však chce podpořit právě svoji distribuční síť. „Podpora spolupráce našich nezávislých distribučních partnerů se nám v minulosti nejvíce osvědčila, a tak v oblasti propagace hodláme nejvíce investovat právě do přímého prodeje,“ dodává Siuda.

Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde!




    



Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde
Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz