Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Ministerstva nabízí Manuál k důchodové reformě

14.1.2013  |  Michal Bubák


Ministerstvo práce a sociálních věcí a ministerstvo financí nabízí nově lidem Manuál k důchodové reformě. Podrobný, asi třicetistránkový materiál informuje o všech současných změnách v důchodovém systému.

„V naší nové publikaci jsou důležité a praktické informace úplně pro každého. Může pomoci zaměstnancům, živnostníkům, zaměstnavatelům i pracovníkům státní správy. Důchodová reforma totiž není jen nový II. pilíř, ale přináší i další změny ve státním I. pilíři a soukromém III. pilíři,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09).

Příručku připravovala obě ministerstva a také odborníci z České správy sociálního zabezpečení a Generálního finančního ředitelství. Dokument formou odpovědí na často kladené dotazy umožní občanům orientovat se v důchodové reformě a pomůže jim se skutečně odpovědně rozhodnout, jak se zabezpečit na stáří.

„Zároveň jsme do Manuálu zařadili reakce na nepřesnosti a mýty, které o změnách důchodového systému kolují,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).


Zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo financí ČR

K důchodové reformě ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s ministerstvem financí připravilo ve všech krajských městech také sérii patnácti kulatých stolů. Více informací a podrobný harmonogram kulatých stolů k důchodové reformě naleznete v článku: II. pilíř nabízí 6 penzijních společností. Ministerstva Vás zvou ke kulatému stolu. Ten druhý se uskuteční v úterý 15. ledna v Liberci. Diskutovat na něm budou odborníci z MPSV, MF a Finanční správy ČR s pracovníky okresních správ sociálního zabezpečení, úřadů práce, finančních úřadů, penzijních fondů, profesních asociací a zaměstnavatelů. Pro veřejnost jsou k dispozici také letáky a informační linka.

Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde!




    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz