Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

S Raiffeisen si budete spořit na důchod bez poplatků za správu

21.1.2013  |  Michal Bubák


Raiffeisen penzijní společnost (RPS) nebude do odvolání účtovat žádný poplatek za správu majetku ani u jednoho z fondů nabízených v rámci 2. i 3. pilíře. „Mezi méně známé výhody druhého pilíře patří i to, že jsou zde nízké a regulované poplatky. My chceme jít ještě dále a nabízíme tak našim klientům všechny fondy bez poplatku za správu. Zatím je tato naše nabídka časově neomezená,” uvedl generální ředitel a předseda představenstva RPS Josef Beneš.

Bezplatnou správu fondů pro 2. pilíř v letošním roce také nedávno deklarovala i Penzijní společnost Komerční banky.

Je spoření na důchod výhodnější než investice do podílových fondů?

Pravidelné spoření na důchod v rámci 2. pilíře může být výhodnější například oproti investicím do podílových fondů díky regulovaným poplatkům. Maximální výše poplatku za správu majetku se dle typu fondu pohybuje mezi 0,3 až 0,8 procenty, což je několikanásobně méně, než činí poplatky u podílových fondů. RPS k tomu stanovila poplatek za správu jakéhokoli fondu na nulu.

Přechod mezi fondy bude jednou ročně zdarma

Mezi jednotlivými fondy ve 2. i 3. pilíři mohou klienti kdykoli přecházet a jednou ročně mají u RPS takovou změnu zdarma. „Důchodové spoření je dlouhodobou investicí, častější změny strategie bychom klientům ani nedoporučovali,” dodal Josef Beneš.

Co přináší chráněný fond ve třetím pilíři?

Raiffeisen penzijní společnost je nováčkem v oblasti důchodového spoření, na počátku roku vstoupila jak do nového 2. pilíře (se čtyřmi důchodovými fondy), tak i do 3. pilíře penzijního spoření, kde nabízí tři účastnické fondy. Ve třetím pilíři přitom RPS mimo jiné nabízí chráněný fond, který je založen na uzamykání dosaženého výnosu. To znamená, že vždy když fond vzroste o 2 %, je tento výnos uzamčen a klient o něj nepřijde ani v případě poklesu hodnoty fondu pod uzamčenou úroveň.

RPS se chce zaměřit především na kvalitní poradenství, proto již certifikovala prodejce svých produktů dle požadavků ČNB, které budou platné až od poloviny letošního roku.

Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde!




    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz