Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Bankovní nováčci rozšiřují nabídku

2.4.2012  |  Michal Mošnička


Minulý rok vstoupily na český bankovní trh tři nové banky, a to ZUNO Bank, Equa bank a Air Bank. Zpočátku se nováčci soustředili na nabídku běžných a spořicích účtů, případně i termínovaných vkladů. Postupně ale začínají nabízet i další produkty.

Equa bank před dvěma měsíci zařadila do své nabídky hypotéční úvěry, ZUNO Bank minulý týden začala nabízet spotřebitelský úvěr pod názvem Půjčka a kontokorentní úvěr pod názvem Rezerva, který nabízí možnost čerpat prostředky, i když klient na svém účtu žádné nemá.

Úroková sazba u spotřebitelského úvěru od ZUNO Bank má začínat na 6,9 procentech ročně a tuto sazbu dostanou stávající klienti s několikaměsíční historií a dostatečnými příjmy. U kontokorentu banka nabízí sazbu 17,9 procenta ročně. Oba produkty lze vyřídit jednoduše online a ZUNO je nabízí za 0 Kč. Bezúčelovou online Půjčku poskytuje bez ručitele, bez zbytečného dokládání příjmů a bez poplatku za poskytnutí. Noví i současní klienti si mohou půjčit až do výše 500 000 korun, přičemž si mohou sami nastavit pravidelné datum měsíční splátky. ZUNO vychází klientům vstříc i prostřednictvím takzvaných „splátkových prázdnin“, kdy si klient může určit měsíc, ve kterém si chce od splátky oddychnout. Vedení Půjčky je pro všechny klienty za 0 Kč. Náročnější klienti se mohou rozhodnout pro Půjčku Plus, u které klient za 99 korun měsíčně navíc získává k úvěru pojištění, sms upozornění o blížící se splátce, možnost změny smluvních podmínek a možnost úplného splacení Půjčky Plus kdykoli.

Air Bank by měla začít nabízet spotřebitelské úvěry v létě, následovat budou kreditní karty, které by všechny tři banky měly ve své nabídce mít v průběhu roku 2013.

Pro názornost jsme připravili přehled produktů nabízených novými bankami:
Banka Běžný účet /kontokorent Spořící účet Spotřebitelský úvěr Hypotéka Běžný účet pro podnikatele/ kontokorent
Air Bank ANO/NE ANO NE NE NE/NE
AXA Bank NE/NE ANO NE NE NE/NE
Equa bank ANO/NE ANO NE ANO ANO/NE
Fio banka ANO/ANO ANO NE ANO ANO/ANO
mBank ANO/ANO ANO ANO ANO ANO/ANO
ZUNO Bank ANO/ANO ANO ANO NE NE/NE
Zdroj: Scott & Rose





    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka spoření, nejvýhodnější spořicí účty od bank i záložen - zde




všechny články
Dále v rubrice

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Přehled bezpečnostních rizik u běžných bankovních účtů

Obrázek: Security Běžné bankovní účty jsou nezbytnou součástí života většiny lidí. Přestože moderní technologie a pokroky v zabezpečení bankovních systémů výrazně zlepšily ochranu uživatelů, stále existují bezpečnostní rizika, která je třeba brát v úvahu. Odborníci ze serveru...

Velké srovnání termínovaných vkladů

Obrázek: Termínoindex Pokles termínoindexu zpomalil. V červenci provedla změnu sazeb termínovaných vkladů většina bank. Nejvýhodnější sazbu nadále nabízí Banka Creditas. Jaké banky provedly změny u termínovaných vkladů a jaké sazby banky nabízejí?

Zavede Slovensko daň z každé bankovní transakce včetně výběru z bankomatu?

Obrázek: Banky Daň z mimořádných zisků v Česku platí pro energetické firmy a banky. Zatímco energetické společnosti loni odvedly na těchto odvodech do rozpočtu přes padesát miliard, banky zaplatily necelou miliardu. Banky tuto daň různými způsoby efektivně obešly a stát tak vybral méně než počítal. Vláda tak hledá dále jak banky zdanit. Na Slovensku minulý týden...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz