Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Novinky od Komerční banky - nové funkce smartbankingu a možnost směny chorvatské měny

7.5.2013  |  Michal Bubák


Komerční banka - Nove funkce smartbankingu Mobilní banka 2 - Komerční banka rozšířila kurzovní lístek o chorvatské kuny Komerční banka pokračuje v rozšiřování nabídky možností aplikace přímého bankovnictví Mobilní banka 2. Klienti tak mohou od konce dubna prostřednictvím chytrých telefonů zobrazovat investiční portfolio vedené v IKS KB, opakovaně zadávat platby podle historie účtů, jednoduchým způsobem aktualizovat zůstatky účtů a také v rámci přehledu bankomatů KB lokalizovat ty, které mají vkladovou funkci.
 

Komerční banka chce být lídrem v oblasti smartbankingu



„Mobilní aplikace patří mezi nejdynamičtěji se rozvíjející služby současnosti. Je proto naším cílem patřit v této oblasti mezi lídry trhu a nabízet služby, které uživatelé chytrých telefonů očekávají. Na základě prvních průzkumů pak mohu s potěšením konstatovat, že se nám to daří,“ uvádí Mojmír Prokop, ředitel Přímého bankovnictví Komerční banky.

Tři banky disponují smartbankingem podporujícím QR kódy



V listopadu 2012 se Komerční bance podařilo jako prvnímu z bankovních subjektů obohatit funkce svého smartbankingu o podporu QR kódů. Hned o den později ji však následovala Raiffeisenbank se svým Mobilním eKontem. ČSOB a Era / Poštovní spořitelna zavedly tuto novinku v březnu tohoto roku. Na další inovátory mezi českými bankami v oblasti smartbankingu podporujícího QR kódy se zatím čeká.

Od letošního února doplnila Komerční banka původní řešení úhrady faktur pro e-shopy možností plateb mezi zákazníky nazvanou ZaplaťMi, pracující na principu peer to peer.

Podrobněji jsme o inovacích v oblasti smartbankingu týkajících se podpory QR kódů informovali v článcích:

Komerční banka jako první zavádí platby prostřednictvím QR kódů

Raiffeisenbank uvádí „vychytanou“ verzi mobilního bankovnictví využívající QR kódy. Do mobilu míří i ZUNO

Nový smartbanking ČSOB a Era už umí pracovat s QR kódy

Komerční banka rozšířila kurzovní lístek o chorvatské kuny (HRK)



Reaguje tak na zvýšenou poptávku klientů po této měně v době letní turistické sezóny.

Hotovostní operace v chorvatských kunách lze od 2. května 2013 provádět v přibližně 90 vybraných obchodních místech Komerční banky. Zájemci mohou realizovat všechny operace jako u ostatních měn v kurzovním lístku Komerční banky: vklady, výběry i směnárenské operace.

Komerční banka bude akceptovat pro transakce bankovky o nominálních hodnotách 10, 20, 50, 100, 200, 500 a 1 000 HRK.

„Chorvatsko patří k nejnavštěvovanějším destinacím českých turistů. Přestože očekáváme spíše nižší objemy realizovaných hotovostních operací v této měně ve srovnání s celosvětově významnými měnami, věříme, že klienti Komerční banky tuto novou službu ocení,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Provoz.

Směňujete peníze? Udělejte si přehled v rubrice Směnárna přímo na Finparádě.cz



V naší Směnárně si spočítáte, kolik zaplatíte za výměnu českých korun do vybrané cizí měny u různých bank. Nechybí zde ani chorvatská kuna, kterou Vám aktuálně smění čtyři banky: Komerční banka, Česká spořitelna, Raiffeisenbank a UniCredit Bank.



    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Obrázek: Laptop investování Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je vesměs smířená s tím, že v životě bude hledat jiné a daleko snáz dosažitelné hodnoty, než je soukromé vlastnictví bytu...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz