Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Nový Fio Smartbanking pro Android podporuje platby prostřednictvím QR kódů. iOS je na řadě

24.5.2013  |  Michal Bubák


Fio banka - Novy Fio Smartbanking pro Android umožňuje platby prostřednictvím QR kódů - Brzy to bude možné i s iOSFio banka nyní umožňuje klientům vlastnícím telefon nebo tablet s operačním systémem Android úhradu zboží či služeb načtením QR kódu v aplikaci Fio Smartbanking. Tím dojde k předvyplnění platebního příkazu, který stačí zkontrolovat a potvrdit. Absence ručního vypisování údajů zajišťuje nejen větší pohodlí a rychlost, ale také menší riziko vzniku chyb.


"Platební QR kódy je možné nalézt na stále větším počtu faktur a vyúčtování, jde o trend, který se na českém trhu poměrně rychle prosazuje. Platba načtením QR kódu je praktická funkce, která klientům usnadňuje život, a proto věříme, že ji uživatelé uvítají,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Na platby prostřednictvím QR kódů se mohou těšit i majitelé iPhonů



Po rozšíření a inovaci funkcí v nové verzi aplikace Fio Smartbanking pro Android nyní banka přichází též s inovací smartbankingu pro operační systém iOS. Mezi nejdůležitější novinky, které přináší, patří šablony plateb, možnost odeslat peníze kamkoliv do zahraničí nebo stahování výpisů z účtu.

Co všechno přináší nová verze Fio Smartbankingu pro operační systém iOS?



Nová verze aplikace Fio Smartbanking pro iOS zásadněji rozšiřuje možnosti obsluhy účtu přes mobil. Klienti vlastnící iPhone mohou nyní vytvářet a spravovat šablony příkazů k úhradě a posílat díky nim peníze snadněji a rychleji. Mohou také zadávat zahraniční platby a zobrazovat nebo sdílet výpisy z účtu ve formátu PDF. Nová verze dále nabízí možnost komunikovat s bankou prostřednictvím služby Fio servis, zobrazení vlastností účtu, včetně kopírování údajů do schránky nebo nové volby nastavení aplikace, jakými jsou možnost zapamatování přihlašovacího jména či vypnutí volby odhlášení prostřednictvím zatřesení telefonu.

"Aplikace Fio Smartbanking aktuálně prochází prakticky neustálým vývojem. V tuto chvíli již probíhá testování funkcionality QR kódů, na něž se mohou uživatelé iOS těšit při další aktualizaci,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Dalšími bankami, které již umožňují platby prostřednictvím QR kódů jsou Raiffeisenbank, Komerční banka, ČSOB, Air Bank, Česká spořitelna a Era/Poštovní spořitelna.



    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Češi jsou národ fanoušků a banky chtějí být u toho

Obrázek: KB hokejsita Co Čech, to fanoušek. Bez nadsázky se dá říct, že fanouškovství mají Češi v krvi. Tři čtvrtiny z nás totiž někomu aktivně fandí, ať už konkrétnímu sportovci, národnímu týmu nebo...

Index termínovaných vkladů v dubnu

Obrázek: Termínoindex Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz