Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

I první půjčka zdarma vás může pořádně zadlužit. Jak je to možné, když je úvěr bezúročný?

22.1.2019  |  Komerční článek
  


PenízeV posledních letech velký boom zaznamenávají první půjčky zdarma. Nabízí je většina nebankovních společností a prostřednictvím nich láká do svých spár nové klienty. Opravdu je ale první půjčka zdarma bez úroku a bez poplatků?


První půjčka zdarma je skutečně atraktivní nabídkou, avšak hned na úvod je zapotřebí říct, že s sebou nese i řadu nástrah.
  1. Nezaplatíte-li půjčku včas, naúčtuje vám poskytovatel vysoké sankční poplatky.
  2. První půjčka zdarma láká ke zbytečnému zadlužování.
  3. Jakákoliv další půjčka od stejné společnosti může být drahá a nevýhodná.
  4. První půjčku zdarma nenabízí jen seriózní poskytovatelé, najdete ji v nabídce i podvodných firem.
Toto jsou nejčastější nástrahy první půjčky zdarma, které vás mohou dostat do pořádných dluhů, které mohou končit exekucí a osobním bankrotem.

Co se stane, když se opozdíte se splátkou?



Hlavní podmínkou pro to, aby se první půjčka zdarma vyplatila, je splácet řádně a včas. Stačí se jedinkrát opozdit se splátkou a penále začínají ihned naskakovat. A je jedno, zda jste čekali na výplatu, nebo jste datum splatnosti prostě jen zapomněli.

Poplatky účtované za prodlení mohou být enormní, proto se rozhodně vyplatí do první půjčky zdarma jít jen tehdy, pakliže jste si 100% jistí, že půjčku zvládnete hravě splatit.

Zadlužit se je snadné, složité je se dostat z dluhů ven



Mikropůjčka, půjčka bez registru, malá půjčka před výplatou i první půjčka zdarma evokují v lidech pocit snadného zadlužení. Jedná se o úvěry, v rámci kterých lze získat jen pár tisíc korun se splatností několika dnů, maximálně týdnů. Jenže právě jednoduchost, malost a krátkodobost vás může dostat do složitých, velkých a dlouhodobých dluhových problémů.

Navíc řada lidí si první půjčku sjednává úplně zbytečně, především pak v předvánočním čase a v období letních dovolených. Jakmile člověk jednou zkusí, zjistí, že zadlužit se není bohužel žádná věda, a tak se mnozí nezdráhají úvěr sjednat znovu a znovu. Jenže další půjčka od stejného poskytovatele už obvykle bývá drahá a nevýhodná.

Pozor na podvodné nabídky!



Základní pravidlo při sjednávaní půjčky je se neukvapovat. Rychle vyřídit a jít se vám nemusí vyplatit, snadno v nespočtu lákavých nabídek přehlídnete nějakou tu podvodnou. Proto vždy dbejte na to, aby:
  • bylo možné si v klidu prostudovat obchodní podmínky,
  • vám bylo sděleno, co hrozí v případě neschopnosti splácet,
  • nebylo nutné sjednání půjčky po telefonu.
Právě telefonické vyřízení vás totiž může připravit o stovky až tisíce korun a zároveň vám nezajistit žádnou půjčku zdarma. Jakmile je tak jedinou podmínkou zavolat na speciální linku, dejte pozor, ať není draze placená.



      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz