Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Česká spořitelna umožňuje nákup zlatých slitků v mobilním bankovnictví

11.3.2022  |  Jan Bachura, zpráva České spořitelny
  


Obrázek: MobilČeská spořitelna jako první banka v České republice umožňuje klientům nakupovat zlaté slitky přímo v mobilním bankovnictví George. Vybrat si mohou ze čtyř variant o váze 10, 31, 50 a 100 gramů. Fyzicky si je klient následně vyzvedne v některé z 12 poboček České spořitelny.


Česká spořitelna jako první banka v České republice umožňuje klientům nakupovat zlaté slitky přímo v mobilním bankovnictví George. Vybrat si mohou ze čtyř variant o váze 10, 31, 50 a 100 gramů. Fyzicky si je klient vyzvedne v některé z 12 poboček České spořitelny, a to nejpozději do 50 dnů od okamžiku, kdy obdrží pokyn k jejich vyzvednutí (pomocí SMS a e-mailu). I nadále si zlaté slitky mohou klienti koupit také ve více než 50 pobočkách banky.

„Zlato je pro investory typickým bezpečným přístavem a jeho cena v posledních šesti měsících vzrostla. Loni si naši klienti v pobočkách koupili zlaté slitky v celkové hmotnosti 551 kilogramů a vzhledem k charakteru ‚uchovatele hodnoty‘ mohou být zlaté slitky v současné geopoliticky napjaté situaci pro mnohé klienty zajímavou nákupní příležitostí,“ říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management.

Zlaté slitky si klienti prostřednictvím mobilní aplikace George mohou koupit v pracovní dny od 9:30 do 16:00, a to za aktuální cenu v daném okamžiku. Pokud by si chtěli slitek koupit mimo tuto dobu, mohou si nastavit maximální cenu, jakou jsou ochotni zaplatit, a transakce se realizuje hned při startu obchodování v nejbližší pracovní den. Pokud by aktuální cena zlata byla vyšší než ta klientem nastavená, transakce se nerealizuje.

„Naším hlavním cílem pro rok 2022 je digitalizace investování. Prvním konkrétním krokem v letošním roce je právě pořízení fyzického zlata online, které klientům umožňujeme jako první banka v České republice. Do konce roku bychom rádi nabídli možnost nákupu zlatých slitků i desktopové verzi bankovnictví George,“ dodává Roman Choc.

Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Porovnání podílových fondů. Který je nejvýnosnější, jaké si účtují poplatky? - zde


Investice nebo spoření v podobě zlata. Ano, či ne?



„Pokud patříte k těm, kteří by rádi zhodnotili své úspory, ale bojí se rizika, jež s sebou investování přináší, zkuste jistotu, kterou je zlato. To představuje stabilitu odolávající i raketově rostoucí inflaci a je tedy správným krokem i v horších časech. Už se tak nebudete muset obávat toho, že vaše peníze mají každým dnem nižší cenu. Zlato je pomůže nejen uschovat, ale do budoucna také zajistit jejich, s největší pravděpodobností, vyšší hodnotu,“ říká Jaroslav Černý, marketingový manažer České mincovny.

Proč zrovna zlato? Na tohle podle Černého existuje jednoduchá odpověď – zlato je sázkou na jistotu, a to i v době, kdy peníze ztrácí na své hodnotě. Přesto, že si jej můžete koupit prakticky snadno, na světě je pouze omezené množství, což z něj dělá velkou vzácnost.

„Zlato je investicí odolnou proti globálním krizím, geopolitickým turbulencím a výkyvům trhů. Finance nejen bezpečně uloží, ale také zajímavě zhodnotí. Co je další velké plus, zlato se neznehodnotí vlivem inflace a navíc je jeho nákup i prodej osvobozen od zdanění,“ vysvětluje Černý.

Už jste se rozhodli, že investice do zlata je tou správnou cestou a teď uvažujete nad tím, jakou částku do zlatého spoření vložit?

„Pokud jste nakloněni spíš přímé koupi, tak pozor. Jak se říká, „není dobré sázet vše na jednoho koně“, což platí i zde. Zkuste si peníze, které chcete vložit, rozložit alespoň na dvě části. Ať už investicí do něčeho jiného nebo na „krátkodobé a dlouhodobé“. Krátkodobé investice možná nevynesou tolik, ale budete vědět, že na ně můžete sáhnout kdykoli, jednoduše to berte jako uložení peněz. Naopak u dlouhodobých investic si nastavte, že je nebudete vybírat dřív než za dobu, kterou si sami určíte. Bude to takový limit. Uvidíte, že se vám to po pár letech vyplatí. Jistotu u přímé koupi opět máte v odolnosti proti inflaci a osvobození od zdanění,“ dodává Černý.



Ohodnoťte vaši mobilní aplikaci



Používáte mobilní bankovnictví pro správu vašich finančních produktů? Kliknutím na název vaší banky můžete ohodnotit její mobilní aplikaci a vyjádřit tak pomocí smajlíků vaši spokojenost či nespokojenost s úrovní vybrané mobilní aplikace.

Podle návštěvníků Finparády.cz má nejlepší mobilní aplikaci Equa bank, pro kterou hlasovalo celkem 42 návštěvníků, a to s průměrnou známkou 1,60 (k 10. 3. 2022, 12:00).

                  Obrázek: Smajlíci

Banka a mobilní aplikace
Air Bank - My Air
Banka CREDITAS - CREDITAS Banking
Česká spořitelna - George
ČSOB / Poštovní spořitelna - ČSOB Smart
Equa bank - Mobilní bankovnictví
Fio banka - Fio Smartbanking CZ
Hello bank! - Smartbanking
Komerční banka - Mobilní banka
mBank - mBank CZ
MONETA Money Bank - Smart Banka
Raiffeisenbank - Mobilní eKonto
UniCredit Bank - Smart Banking
Zdroj: Finparáda.cz


      
  





všechny články
Dále v rubrice

Proč si zřídit úrazové pojištění a jak ho vybrat?

Obrázek: Podpis smlouvy Životní pojištění kryje rizika, se kterými se může člověk během svého života setkat. Před uzavřením životního pojištění je velmi důležité určit rizika, která chcete zajistit a podle toho zvolit vhodný produkt. Martin Pejsar radí, kdo si může pojištění sjednat...

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Obrázek: Laptop investování Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je vesměs smířená s tím, že v životě bude hledat jiné a daleko snáz dosažitelné hodnoty, než je soukromé vlastnictví bytu...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz