Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Za bankovní půjčku zaplatíte až o 10 procent více než čekáte

31.1.2014  |  Zdeněk Bubák
  


Patrik Nacher Provozovatel serveru bankovnipoplatky.com Patrik Nacher seznámil tento týden veřejnost s dosavadními výsledky reality testu, jehož je autorem. Reality test má za cíl zmapovat skutečné úrokové sazby u spotřebitelských půjček, které získá běžný klient. Testování probíhá čtvrtletně a jelikož první kolo proběhlo v posledním čtvrtletí roku 2012, bylo nyní možné bilancovat výsledky za pět uplynulých kol testu.


nickname
3.2.2014 23:41
RePujčka od EquaBank
Za ošidné považuji zatracování bank, které mají vyšší úroky - uveďme si porovnání equabanky s podobnými bankami s poněkud vyššími úroky:
Podmínky (re)půjčky od Equabanky jsou skutečně výborné, co se týká úroku, rpsn a pružnosti. De facto si takto každý může naplánovat a realizovat konsolidaci svých úvěrů sám a zpravidla dosáhne při stejné době nižších splátek, navíc i absolutní výše celkových nákladů bude nižší. Reálně není problém při 100000 Kč půjčce použít 8,9% při 9,28 %RPSN. To reálně nemá vážnou konkurenci. Po dobu splácení je považován běžný účet za aktivní a tedy zdarma.
Tolik jedna strana mince. Toto je na druhé straně vyváženo při jakémkoliv opoždění jediné splátky sankcí cca 500,- Kč, okamžitým zesplatněním dluhu (tedy nutností okamžitě splatit třeba oněch 100000,- pod reálnou hrozbou okamžité exekuce a povinností zaplatit (až?) 30000,- Kč). Podle smlouvy tedy v okamžiku opoždění jediné splátky (nedostatek připravených peněz na účtu) se tato nejvýhodnější půjčka na trhu stává nejméně výhodnou půjčkou - doslova smrtící oprátkou. To patrně je skutečný zdroj budoucího rozvoje této banky. Z tohoto druhého důvodu doporučuji proto spíše investovat do jejich akcií - ty musí být zaručeně výnosné.
Takže z hlediska jistoty z toho vychází pro jednoho závěr vyhnout se Equabance, pro jiného to znamená snížení měsíčních výdajů a dlouhodobě úsporu. kdo to rozsoudí?
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde





Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz